Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιουνίου 2018

Ολοι διεκδικουν κάτι, εκτός από την Ελλάδα

Εάν πράγματι θες ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Μόνο έτσι μπορεί να σε υπολογίζουν οι γύρω σου.
 
Από τον Νίκο Ελευθερόγλου
 
Την ώρα που όλοι γύρω μας θέλουν ένα κομμάτι της Ελλάδας, εμείς εμφανιζόμαστε σαν να ζούμε στον δικό μας κόσμο, όχι μόνο μη τολμώντας να διεκδικήσουμε κάτι, αλλά το αντίθετο. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε τα πάντα, μόνο και μόνο για να μη διαταραχθεί η εναπομείνασα φαντασιακή ευμάρειά μας.
 
Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και, φυσικά, οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει, ξυπνώντας τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας των Βαλκανίων. Τους έχει ανοίξει η όρεξη από τη μέχρι παρεξηγήσεως αδράνειά μας.
 
Την ώρα που εμείς βιώνουμε σε φαντασιακό επίπεδο ότι μπορούμε να είμαστε η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, οι γείτονές μας στήνουν αργά και σταθερά τον ιστό της αράχνης
 
Εχουμε και λέμε:
 
Αλβανία: Ο Μπερίσα, τον οποίο ελληνικά κόμματα είχαν «υιοθετήσει» και στηρίξει, βγήκε και με περισσό θράσος, αναίδεια και προκλητικότητα υποστήριξε ότι οι Οθωνοί ανήκουν στην Αλβανία.
 
Ελπίζουμε να τα άκουσαν εδώ στην Αθήνα εκείνοι που τον χάιδευαν και του έλυσαν το πρόβλημα της ανεργίας, ανοίγοντας την πόρτα της Ελλάδας σε χιλιάδες Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι τα περισσότερα από τα χρήματα που έβγαλαν τα πήγαν πίσω στην πατρίδα τους, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία της Αλβανίας!
 
Σκόπια: Αντί να παρακαλάνε την Ελλάδα, ώστε να παραμείνουν κράτος και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., μας προκαλούν, καπηλεύονται ένα όνομα που δεν τους ανήκει και ισχυρίζονται με θράσος ότι θα μας κάνουν χάρη εάν κολλήσουν έναν προσδιορισμό σε κάτι που δεν τους ανήκει. Για την περίπτωσή τους ισχύει το ότι εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι.
 
Τουρκία: Μια χώρα που ούτε θέλει ούτε μπορεί, καθώς φαίνεται, να αλλάξει το βαρβαρικό DNA της. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείω, να προκαλεί, να διεκδικεί νησιά που δεν της ανήκουν, να παραβιάζει συνθήκες και να καταπατά το διεθνές δίκαιο.
 
Με την εύνοια -χρόνια τώρα- των συμμάχων μας μετατράπηκε σε σερίφη της περιοχής, εισβάλλει όπου θέλει, τρομοκρατεί όποιον θέλει. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι οι σύμμαχοί μας έχουν δείξει στους Τούρκους κόκκινη κάρτα και θα μας στηρίξουν, πλανώνται.
 
Το έχει (απο)δείξει η Ιστορία. Αιώνες τώρα βάζουν πλάτη στην Αγκυρα, παρότι η Τουρκία δεν έχει ούτε μπέσα ούτε ηθική. Εάν ο Ερντογάν κερδίσει τις εκλογές, το πιο πιθανό σενάριο είναι να τα βρουν πάλι μαζί του και να μας αδειάσουν μεγαλοπρεπώς.
 
Και όλοι αυτοί καλά κάνουν. Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απευθύνουμε στους εαυτούς μας είναι: «Εμείς τι κάνουμε;» Θα συνεχίσουμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο παριστάνοντας τις στρουθουκαμήλους ή θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα δούμε την αλήθεια;
 
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε. Και εάν πράγματι θες ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Μόνο έτσι μπορεί να σε υπολογίζουν οι γύρω σου. Διαφορετικά, όσο υποχωρείς τόσο θα σε κονταίνουν. Φίλοι και εχθροί...
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.