Τελευταίες αναρτήσεις

21 Ιουνίου 2018

Καλαματιανά τινά


Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Τελευταία δεν αισθάνομαι και τόσο καλά!

Περίεργες στομαχικές ενοχλήσεις, κάτι σφιξίματα, μια τάση προς έμετο. Επισκέφτηκα τον γιατρό ο οποίος με απογοήτευσε: "Δεν υπάρχει φάρμακο".
- "Και τι θα κάνω γιατρέ μου"; Ρώτησα με αγωνία.
- "Θα γίνεις βουλευτής" μου απάντησε. Νόμισα πως τρελάθηκε.
- "Μα γιατρέ μου πως θα γίνει αυτό;" 
-" Έγινε μέσα σε λίγες ώρες. Πρόσεξες εκείνον τον βουλευτή καθηγητή που είχε τα ίδια συμπτώματα με εσένα; Ε! τα ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες και ανακουφίστηκε , όταν ψήφισε ΟΧΙ; Έτσι (αυτο)θεραπεύτηκε από το πλήγμα που δέχτηκε όταν το Κόμμα του πρότεινε το ΟΧΙ στην πρόταση μομφής της Αξ. Αντιπολίτευσης".

Δεν πάμε (πάνε) καθόλου καλά οι εξουσιαστές μας. Λάλησαν. 
Αδυνατούν να αυτοπροστατευθούν και εκτίθενται ανεπανόρθωτα και ανεπίτρεπτα!...
Ώρες ώρες αισθάνομαι πως παρασύρομαι αθέλητα. Στην προσπάθεια μου να κάνω σοβαρές, αντικειμενικές αναλύσεις και σχολιασμούς, παρατηρώ πως χάνω τη σοβαρότητά μου.

Είναι τόσο κωμικοτραγικά όσα συμβαίνουν γύρω μας, τόσο αστείοι (λίαν επιεικής ο χαρακτηρισμός) οι Φαιδρολάγνοι Κρατούντες Κλαυσιγελωτοποιοί Εθνογονείς (προτείνω τον όρο αντί του αναντίστοιχου: Εθνοπατέρες) του ΚΣ (=Κομματικού Συστήματος) επειδή προξενεί κλαυσίγελο.

Σκέπτομαι να αλλάξω τον τρόπο προσέγγισης /γραφής μου ώστε να συνάδει /ταιριάζει καλύτερα με την όλη χαβαλετζίδικη /της πλάκας ατμόσφαιρα. Να το ρίξω - και λόγω καταγωγής - στον ... καλαματιανό!

Ο ένας νοιώθει σφιξίματα, ο άλλος διαφωνεί ριζικά= "κόκκινη γραμμή" του, ο τρίτος εναντιώνεται αλλά υπάρχει η -υπέρτατη - αξία της κομματικής γραμμής. Ο Πρωθυπουργός μας αρνείται πεισματικά να προχωρήσει (όπως οφείλει) σε Δημοψήφισμα. Αγνοεί τον Ελληνικό λαό προκειμένου να μην .... αναμειχθεί στην αλλότρια υπόθεση ονοματοδοσίας των Σκοπιανών (;).

Ανήκουστη, πρωτόφαντη ευγένεια !... 
Πρώην ένθερμοι διαδηλωτές εναντίον του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, τώρα συμφωνούν, συμπλέουν, εκτελούν εντολές του "συνδικάτου". Ό, τι λέγαμε, το ξελέμε και το ξαναλέμε διαφορετικά, με άλλα λόγια.

Για να ... αγαπιόμαστε και να συνεχίσουμε να εξαπατούμε όσους αγαπούμε. 

Τραγέλαφος! Αταίριαστα, ιδεολογικά, κομματικά ζευγάρια υπογράφουν συμβόλαια συμβίωσης χάριν της παραμονής στην εξουσία και της Καρεκλοκατοχής. Όποιον δεν θέλουν να πλήξουν του κολλάνε μια ταμπέλα "Άκρο... "και μετά τον αναγορεύουν σε μορμολύκειο/σκιάχτρο. Μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε Κυνοβούλιο μόνο και μόνο για να εξοντώσουν αλλήλους!... Χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη, χωρίς επίγνωση του ότι αλληλοεκτίθενται αλληλοσπαρασσόμενοι. Ανοίγουν οι δύσμοιροι κουφιοκεφαλάκηδες τρύπες στην ίδια βάρκα με την οποία συνταξιδεύουν, για να βουλιάξουν (επιλεκτικά;) τους αντιπάλους τους(;). Ναυαγισμένοι στα μάτια του λαού. Αυτοαπαξιωμένοι. Ανταλλάσουν την Μακεδονία μας για ένα -πιθανό- βραβείο Νobel και κάποια οφέλη πολιτικά για παραμονή στην εξουσία και ελάφρυνση του χρέους . Κρίμα!

Αδυνατούν να αντιληφθούν οι περινούστατοι κ.κ. Εξουσιαστές πως δεν υπάρχει δεξιός, αριστερός, ρόζ, ή ακρο .... αποτέτοιος δρόμος προσέγγισης: Της λογικής, του πατριωτισμού, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας , των αρχών, των ηθών, των αξιών, των παραδόσεων.

Δεν βοηθούν τα διάφορα ... "πρόσημα", οι " ισμοί", τα -κατά δήλωση και αυτάρεσκη αυτοδιαφήμιση - "ηθικά πλεονεκτήματα" υπεροχής (ή αυτοέκθεσης;). Δεν υπάρχουν ... περιούσια κόμματα. 

Εδώ παρενθετικά θα πω πως (μακάρι!) αν αύριο πάρει το Νοbel Ειρήνης /διαπραγμάτευσης ο κος Πρωθυπουργός μας θα έχουμε άλλο πρόβλημα. 

Εξηγούμαι:
Οι Σκοπιανοί χάνουν το όλον του Μ. Αλέξανδρου, που (νόμιζαν ότι) διέθεταν έως τώρα.
Δεν αποκλείεται όμως να οικειοποιηθούν το ... μέρος. Όχι τον Αλέξανδρο, αλλά τον ... Αλέξη. Να αρχίσουν λοιπόν - με την τάση σφετερισμού που διαθέτουν - να τον χρησιμοποιήσουν. Να δούμε το όνομά του σε δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια, (της Θεσ/κης που τους προσφέρουμε), πλατείες. 

Να στήσουν αγάλματα του παντού. Δεν νομίζω πως θα γλυτώσουμε από αυτούς όσο θα συνεχίσουμε την παραγωγή επιφανών ανθρώπων- παλαιότερων ή νεώτερων, οι οποίοι παρεπιπτόντως εμφανίζονται κάθε ... 100 χρόνια ή -και - παίρνουν βραβείο Νobel.
Το να χάσουμε την Μακεδονία είναι έλασσον κακό.
Το να μας πάρουν τον Πρωθυπουργό μας είναι το μείζον. Κάτι που θα είναι αδύνατον να αντέξει ο Ελληνισμός. 

ΥΓ: Φρονώ ότι θα πρέπει να (ξανα) ψηφίσουμε, ως τυπικά εξουσιαζόμενοι χαλβάδες, τους χαλβαδιάζοντες την εξουσία εξουσιαστές μας.
Αρκεί ο Μακεδονικός μας χαλβάς να είναι: "Νοτιομακεδονικής" ή "Νοτιοσκοπιανής" προέλευσης και-ποτέ- Βορειομακεδονικής.
Οι συνεχιζόμενες εθνικές συρρικνώσεις οφείλουν να μας καθιστούν ολιγαρκείς ... χαλβάδες!... 
(Σ.Σ Οι λέξεις με έντονα πλάγια / italics γράμματα προέρχονται από το προσωπικό μου Λεξικήπιο).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.