Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιουνίου 2018

Η παγκόσμια κυβέρνηση κατέρρευσε

Η ιδέα της παγκοσμιοποίησης, η οποία ενώνει τον παγκόσμιο χώρο και καθιερώνει την ολική κυριαρχία ακριβώς των δυτικών πολιτισμικών προτύπων και αξιών, δημιουργήθηκε πριν από αρκετούς αιώνες.

H Παγκόσμια κυβέρνηση θέλει την καταστροφή των εθνικών και θρησκευτικών ταυτοτήτων, τη μεταμόρφωση του κόσμου ώστε η παγκόσμια κυβέρνηση να ελέγχει όλους τους ανθρώπους.

Ωστόσο, στα τέλη του εικοστού αιώνα η έννοια της παγκοσμιοποίησης δέχτηκε μια τεράστια ρωγμή. Και ένας από τους λόγους αυτής της ρωγμής ήταν η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ απέρριψε την ιδέα της δημιουργίας μίας ενιαίας υπερεθνικής κοινότητας του «σοβιετικού λαού», μετά την οποία η πρώην Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε μια διαδικασία που οι πολιτικοί επιστήμονες και κοινωνιολόγοι αποκαλούν «η αναγέννηση της εθνικής ταυτότητας.»

Η κρίση της υπερεθνικής ολοκλήρωσης που βλέπουμε τώρα στην Ευρώπη. Η ιδέα μιας "ενωμένης Ευρώπης", η οποία προωθήθηκε και εφαρμόστηκε ενεργά καθ 'όλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα, γίνεται θέμα του παρελθόντος - οι διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες, υπερβολική πίεση από εξωτερικούς παράγοντες. Σε αυτό το πλαίσιο και στην Ευρώπη, η εθνική ταυτότητα αναβιώνει - η Καταλονία και η Σκωτία είναι ένα τυπικό παράδειγμα.

Αλλά το σημαντικότερο, η Ουάσιγκτον απορρίπτει την έννοια της «παγκόσμιας κυβέρνησης». Ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που εδώ και πολύ καιρό ήταν ο κύριος αγωγός αυτής της ιδέας. Τώρα όλα είναι στο παρελθόν. Κάτω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει την πορεία του απομονωτισμού, τονίζοντας ότι το κύριο είναι γι 'αυτούς τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και όχι μερικές μυθικές ιδέες για παγκόσμια ενότητα.

Οι σχέσεις επιδεινώθηκαν όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα, αλλά και με τη Δυτική Ευρώπη, μακρόχρονη σύμμαχο των κρατών.

Όλες αυτές οι διαδικασίες υποδηλώνουν ότι ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και το πρότυπο της ενοποίησής του κάτω από την εξουσία ενός ενιαίου κέντρου χάνει επίσης τη σημασία του.

Σε έναν πολυπολικό κόσμο όπου θα υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας - η Αμερική και η Ευρώπη, η Κίνα και η Ρωσία, πιθανώς και η Ινδία, η Λατινική Αμερική, δεν θα υπάρχει χώρος για μια ενιαία «παγκόσμια κυβέρνηση».

Για τη Ρωσία, το κυριότερο είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να ενισχύσουμε τους οικονομικούς δεσμούς με τους πιο ελπιδοφόρους εταίρους. Από την ιδέα της παγκοσμιοποίησης πρέπει να αποστασιοποιηθούμε, επειδή έχει χάσει τη βιωσιμότητά της και στις σημερινές συνθήκες δεν έχει νόημα.

Ο κόσμος γίνεται πιο περίπλοκος και επικίνδυνος, ο οποίος είναι γεμάτος από την απώλεια ελέγχου των συνεχιζόμενων πολιτικών και οικονομικών διαδικασιών. Και είναι καλύτερα να προστατεύεστε από πιθανά προβλήματα με σύνεση. Δεν είναι απαραίτητο να παραλείψουμε τη "σιδερένια κουρτίνα", αλλά σίγουρα δεν θα αποτραπούν οι "κουρτίνες" στη χώρα μας.  

πηγή
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR: ΕΔΩ
yiorgosthalassis.blogspot
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.