10 Ιουνίου 2018

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο ο Ολυμπιακός, 9-7 την Προ Ρέκο!

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Γένοβα, καθώς επιβλήθηκε με σκορ 9-7 της Προ Ρέκο και ανέβηκε στο υψηλότερο ευρωπαϊκό σκαλί, για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 2002 στη Βουδαπέστη.

Τι κι αν έπαιζαν κόντρα στο μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης, τι κι αν ο τελικός γινόταν στο σπίτι του ιταλικού μεγαθήριου; 

Οι Πειραιώτες με αυταπάρνηση, κατάθεση ψυχής και ονειρική άμυνα γονάτισαν την πολυδιαφημισμένη Προ Ρέκο και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης. Γεγονός συνιστά ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό, που μετρούσε μόνο ντεσαβαντάζ απέναντι στην αντίπαλο του.

Όλα αυτά όμως πριν οι "ερυθρόλευκοι" πέσουν στην πισίνα... Εκεί η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά από αυτό που περίμεναν οι πολλοί.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 2.41'' πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και ήταν ερυθρόλευκο δια χειρός Ομπράντοβιτς. Ο Μάντιτς ισοφάρισε για τους Ιταλούς και ήρθε η φανταστική ασίστ του Μυλωνάκη στον Μπούσλιε, που.. φύσηξε τη μπάλα στα δίχτυα του Τεμπέστι για το 2-1 του οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός πόνταρε στην άμυνα του και στον φανταστικό Πάβιτς, τη στιγμή που η Προ Ρέκο έψαχνε συχνά την κόντρα ή το φαρμακερό χέρι του Ντι Φούλβιο από την περιφέρεια.

Ο Ρίος με γκολ οφσάιντ έγραψε το 2-2 και ήρθε ο Γούνας να βάλει στα δίχτυα τον Τεμπέστι, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Ίβοβιτς από την περιφέρεια έφερε το ματς και πάλι στα ίσια, τον μιμήθηκε ο Φουντούλης στον παραπάνω και ο Ντι Φούλβιο υπέγραψε το 4-4 του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Μουρίκης στο τελευταίο του ματς με τα ερυθρόλευκα (μετακομίζει στην Προ Ρέκο από τον Σεπτέμβρη) έδινε μάχες σε άμυνα και επίθεση, ο Φουντούλης ήταν αυτός που κεραυνοβολούσε από την περιφέρεια. Ένα δικό του γκολ και ένα δεύτερο του Δερβίση, έφερε το 6-4 για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Πάβιτς ήταν συγκλονιστικός, όμως οι Ιταλοί βρήκαν τον δρόμο για το 6-6 με τους Ντι Φούλβιο και Αλεσιάνι, πριν ο Γενηδουνιάς με γκολ ψυχής σημειώσει το 7-6 του οκταλέπτου.

Ένα οκτάλεπτο χώριζε πλέον τον Ολυμπιακό από το τρόπαιο και ο Πάβιτς ήταν εκεί για να φορτώνει με άγχος τους Ιταλούς, υψώνοντας το τεράστιο ανάστημα του όποτε χρειαζόταν.

Και ήρθε ο Φουντούλης με ένα "τούβλο" στην εκπνοή της επίθεσης να ξεράνει τον Βολάρεβιτς (είχε αλλάξει τερματοφύλακα ο Βουγιασίνοβιτς) για το 8-6, ακριβώς έξι λεπτά πριν τη λήξη! Ακολούθησαν σεμιναριακές άμυνες για τους Πειραιώτες, για να εμφανιστεί ξανά το δεξί χέρι - κεραυνός του Φουντούλη, που 4.11'' πριν το τέλος έστειλε τον Ολυμπιακό στο +3 (9-6)!

Μια ακόμη φοβερή άμυνα στα 3.50'' πετσόκοψε τις ελπίδες των Ιταλών, ο Ετσενίκ μείωσε στον παραπάνω αλλά ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι. Ροκάνισε τον χρόνο, έπαιξε φοβερή άμυνα στο 1.55'' και ο Πάβιτς σφράγισε τη μοίρα του τελικού σταματώντας τον Φιλίποβιτς στο 0.59''.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη Γένοβα και περιπου 300 φίλοι του παραληρούσαν στην εξέδρα.

Το ραντεβού του κόσμου με τους πρωταθλητές Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16:30 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1 

Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:41), 1-1 Μάντιτς (περιφέρεια, 1:10), 2-1 Μπούσλιε (περιφέρεια, 0:42).
2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μολίνα (π/π, 5:26), 3-2 Γούνας (π/π, 4:24), 3-3 Ίβοβιτς (περιφέρεια, 4:06), 4-3 Φουντούλης (π/π, 3:37), 4-4 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια. 1:29).
3ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:21), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 5:41), 6-5 Ντι Φούλβιο (π/π, 5:08), 6-6 Αλεσιάνι (κόντρα, 1:20), 7-6 Γενηδουνιάς (π/π, 0:46).
4ο οκτάλεπτο: 8-6 Φουντούλης (π/π, 06:00), 9-6 Φουντούλης (π/π, 04:11), 9-7 Ετσενίκε (π/π, 02:38). 


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βλ. Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι, Μολίνα 1, Μποντέγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:

1. Πάβιτς 
2. Μυλωνάκης 
3. Δελακάς 
4. Γενησουνιάς 
5. Φουντούλης 
6. Νικολαϊδης 
7. Δερβίσης 
8. Μπούσλιε 
9. Μουρίκης 
10. Γούνας 
11. Αργυρόπουλος - Κανακάκης 
12. Ομπράντοβιτς 
13. Γαλανόπουλος 

Η σύνθεση της Προ Ρέκο:

1. Τεμπέστι 
2. Ντι Φούλβιο 
3. Μάντιτς 
4. Αλεσιάνι 
5. Μολίνα Ρίος 
6. Μποντέγκας 
7. Ιβόβιτς 
8. Ετσενίκ
9. Φιγκάρι
10. Φιλίποβιτς
11. Αϊκάρντι
12. Γκίτο 
13. Βολάρεβιτς 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.