27 Ιουνίου 2018

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΕΒΑ 1940-1941

OXIRA logoΛάβαμε τα παρακάτω σε μήνυμα του κ. Γεωργίου Μέρμηγκα με την παράκληση της δημοσιεύσεως τους.

Οποιος διαθέτει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την έρευνα που διεξάγεται προς εντοπισμό φονευθέντων αεροπόρων μας την περίοδο 1940-1941 να ειδοποιήσει σχετικά την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης και Συλλογής Ιστορικών Στοιχείων "Κηρύκειον" (ΚΡΟΝΟΥ 10 ΤΚ 190 20 ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΛ 693 2 363515)
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
 Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» Α.Μ.Κ.Ε 
ΚΡΟΝΟΥ 20 - ΤΚ: 190 20 - ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΝ - ΑΤΤΙΚΗ Παρασκευή 15 Ιουν 2018 Τηλέφωνον: 693 2 363515 

ΑΠ: 47 / 18 

ΠΡΟΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΝ ΤΟΠΙΚΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 

ΚΟΙΝ: ΥΕΘΑ / ΣΤΡΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κου ΥΠΟΥΡΓΟΥ 
- ΓΕΕΘΑ /Β1/3 - Ένωση Τέκνων - Συγγενών και Φίλων Άταφων Πεσόντων 1940 – 1941 – Ενώσεις Εφέδρων Αξκών Νομών Τρικάλων και Καρδίτσης- Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ».  

ΘΕΜΑ: ΑΡΩΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ 1940 -1941 

Αξιότιμοι Κύριοι, Καλησπέρα 

1.Το ΥΕΘΑ / ΓΕΕΘΑ μετά από ετών διαβουλεύσεις κατόρθωσε από τις αρχές τρέχοντος έτους (22 Ιαν 2018) να αρχίσει τις εκσκαφές σε σημεία Μαχών εντός Βορειοηπειρωτικού Αλβανικού Εδάφους, με πρώτη την περιοχή «DRAGOT» στο ΤΕΠΕΛΕΝΙ, προκειμένου εντοπίσει/ταυτοποιήση οστά αγνοουμένων φονευθέντων Μαχητών μας, περιόδου 1940-1941, οι οποίοι ανέρχονται σε 8.000 περίπου ανήκοντες εις τον Ελληνικόν Στρατόν Ξηράς (ΕΣ). 

2. Η ταυτοποίηση θα υλοποιηθεί με την δημιουργία «Βάσεως Δεδομένων», εις το 401 Γενικόν Στρατιωτικόν Νοσοκομείον Αθηνών / Κέντρον Μοριακής Βιολογίας (401 ΓΣΝΑ/ΚΜΒ) και με την διαδικασία της Λήψεως δείγματος DNA από εν ζωή συγγενείς 

3. Όμως στο σύνολον των προαναφερθέντων αγνοουμένων Μαχητών του ΕΣ θα πρέπει να προστεθούν και είκοσι εξ (26) Μαχητές Αεροπόροι της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (Ε.Β.Α) οι οποίοι εφονεύθησαν άνωθεν/εντός Βορειοηπειρωτικού Αλβανικού Εδάφους ο εντοπισμός των οποίων είναι λίαν δύσκολος.

4. Εντός ιστορικού Αεροπορικού Βιβλίου με θέμα «Οι Πειρατές της 33ης Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού Ε.Β.Α και το ελαφρύ βομβαρδιστικό «Fairey Battle» στην σελίδα 130, υφίσταται η συνημμένη φωτογραφία (Συν: «Α΄») με τον άγνωστο Έλληνα Ένοπλο Οπλίτη Μαχητή του ΕΣ να φυλάσσει το Μνήμα των φονευθέντων Αεροπόρων μας κατά την 11ην Μαρτίου 1941. 

5. Σημειώνεται ότι, κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, Μάρτιος 1941 (Αποτυχούσα Ιταλική Εαρινή Επίθεσις), η «Γραμμή Επαφής» με τον εχθρό αποτελείτο, κυρίως, από Μονάδες των Συνταγμάτων Τρικάλων και Καρδίτσης.

6. Μετά τα ανωτέρω και προκειμένου να εντοπισθή, έστω και κατά προσέγγισιν το σημείον του Μνήματος θα παρακαλούσαμε να δημοσιεύατε κατά περιόδους την συν φωτογραφία με το αίτημα όποιος γνωρίζει τον εικονιζόμενο Οπλίτη Μαχητή ή κάτι παραπάνω για το θέμα να επικοινωνήσει μαζί μας στο Τηλέφωνο: 693 2 363515, ηλ/κή Δνσις: gmermig21@gmail.com.  

7. Βέβαιοι δια την Αρωγήν σας στην Εθνική αυτή Ιερή προσπάθεια, 

ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 

Δια την Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ 
Εφ. Αξκός (Ι) Π.Α – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ: ΣΥΝ: Α΄«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ Ε.Β.Α ΜΕ ΟΠΛΙΤΗ ΦΡΟΥΡΟ».
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΝΗΜΑΤΟΣ, ΕΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ Ε.Β.Α ΤΗΝ 11ην ΜΑΡΤΙΟΥ 1941 ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΥΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ 33ης ΜΕΒ/ΕΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΝ : FAIREY BATTLE» (Σελίς 130)

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\DSC_0147.jpg
ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\Σταθάκος 11ΜΑΡ1941 Γ.jpg
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\Σταθάκος 11ΜΑΡ1941Β.jpg
ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣΑΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΥ (ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ) ΣΤΗΛΗΣ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.