11 Μαΐου 2018

Ύβρις: Επαναφέρουν στην ζωή τους εγκεφάλους για να τους τοποθετούν στο μέλλον σε μηχανικά σώματα όπως στο... «Dune»

Δυστυχώς πλέον ζούμε στην εποχή της ασέβειας και της απώλειας και ο Άνθρωπος θεωρεί ότι είναι σωστό να νομίζει ότι μπορεί να γίνει «θεός» στην θέση του «Θεού» επιδιώκοντας να ζήσει αιώνια!

Η αναβίωση νεκρών ανθρώπινων εγκεφάλων είναι ένα σχέδιο της επιστήμης το οποίο ήδη διερευνάται εκτενώς αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει για τους «τυχερούς» οι οποίοι θα... ξαναζήσουν. 

Ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοίρα χειρότερη από τον θάνατο. Για την ακρίβεια ο καθηγητής Ηθικής και Φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, Μπέντζαμιν Κέρτις, υποστήριξε πως τέτοιου είδους πειράματα μπορούν να δημιουργήσουν μια «αιώνια κόλαση».

Πειράματα με στόχο την αναβίωση νεκρών εγκεφάλων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τον περασμένο μήνα στο πανεπιστήμιο Yale, καθώς οι ερευνητές κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή τους εγκεφάλους περισσότερων από 100 νεκρά γουρούνια, τους οποίους κράτησαν ζωντανούς έως 36 ώρες.

Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αυτή η επιτυχία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μεταμοσχεύσεις εγκεφάλων και μια μέρα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν αθάνατοι, μεταφέροντας τις συνειδήσεις σε τεχνητά συστήματα μετά τον θάνατο του ανθρώπινου σώματος.

Αυτό το σενάριο έγινε ευρέως γνωστό από την εκπληκτική λογοτεχνική σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ, το περίφημο «Dune».

Κάπου στο μέλλον κάποιοι πολύ κακοί και φιλόδοξοι άνθρωποι τοποθέτησαν τους εγκεφάλους τους σε μηχανικά υπερ-σώματα και διαμέσου του ελέγχου της μηχανοποιημένης διαδικτυακής ζωής της Ανθρωπότητας η οποία στο μεταξύ είχε πέσει στην απάθεια, κατάφεραν να την κατακτήσουν.
Ήταν οι περιβόητοι «Τιτάνες» με αρχηγό τον «Αγαμέμνονα».

Η Ανθρωπότητα υπέφερε κάτω από την εξουσία των παρανοϊκών αυτών τύπων οι οποίοι με την σειρά τους έχασαν την εξουσία από τις ίδιες τις Μηχανές. Για πολλές χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έγιναν σκλάβοι των Μηχανών μέχρι την περιβόητη «Μπατλεριανή Τζιχάντ», την Επανάσταση κατά των Μηχανών.

Ο Κέρτις, ωστόσο, τονίζει πως: «Ακόμα και αν ο συνειδητός εγκέφαλος διατηρούνταν ζωντανός μετά τον θάνατο του σώματος, θα έπρεπε να συνεχίσεις να ζεις ως ένας εγκέφαλος χωρίς κορμί, κλειδωμένος μέσα στο μυαλό σου, χωρίς καμία πρόσβαση στις αισθήσεις που μας επιτρέπουν να ζήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με τον κόσμο.
Στην καλύτερη περίπτωση θα περνούσες τη ζωή σου με μόνη συντροφιά τις σκέψεις σου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Κάποιοι υποστηρίζουν πως ακόμα και με ένα απόλυτα λειτουργικό σώμα, η αθανασία θα ήταν ανιαρή. Χωρίς καμία επαφή με τον εξωτερικό κόσμο θα ήταν μια ζωντανή κόλαση. Το να καταλήξεις ένας ανθρώπινος εγκέφαλος χωρίς υλική υπόσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο».

Για την διεκπεραίωση του πειράματος, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Yale κατάφεραν να αφαιρέσουν τα κεφάλια μεταξύ 100 και 200 γουρουνιών και επανέφεραν στη ζωή τους εγκεφάλους τους. Ο επικεφαλής της έρευνας, Νέναντ Σεστάν, αποκάλυψε πως το επόμενο βήμα θα είναι να επαναφέρουν την αντίληψη, κάτι ωστόσο που δεν θα επιχειρήσουν οι ίδιοι, καθώς πρόκειται για «αχαρτογράφητη περιοχή».

Ο ίδιος υποστήριξε πως κατά την αναβίωση των εγκεφάλων των γουρουνιών, δεν υπάρχει περίπτωση να είχαν ανακτήσει και την αντίληψη τους.

Και αν λέμε, αν κάποιοι εγκέφαλοι τελείως «σκοτεινών» προσωπικοτήτων επανέλθουν στην ζωή. Μυαλά τύπου Χίτλερ, Στάλιν, Πολτ Πο ή ενός Αλ Καπόνε, ή ενός serial Killer όπως ο Ζωδιακός Δολοφόνος, τι καλό θα επιφέρει αυτό στην Ανθρωπότητα;

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.