30 Μαΐου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα και η ακύρωση

Η Βόρεια Κορέα αποδέχτηκε ν’ ανατινάξει τις εγκαταστάσεις, όπου έκανε έξι πυρηνικές δοκιμές και μάλιστα μονομερώς, διότι επί της ουσίας δεν μπορούσε να τις ξαναχρησιμοποιήσει. Επίσης ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξανακατασκευάσει τις ανάλογες. Το θέμα λοιπόν της ακύρωσης της συνάντησης ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας είναι πρακτικά ανεξάρτητο και έχει περισσότερο σχέση με την ιδεολογική προπαγάνδα παρά με την πραγματικότητα του πεδίου δράσης. 


Η Βόρεια Κορέα γνωρίζοντας ότι έχει την άμεση και έμμεση υποστήριξη της Κίνας, θέλει να παρουσιαστεί ως ισάξια των ΗΠΑ τουλάχιστον σε επίπεδο των εντυπώσεων και βέβαια για εσωτερική κατανάλωση δίχως αυτό βέβαια να αλλάζει τα αληθινά δεδομένα. Είναι ένας τρόπος επίσης να λέει ότι έχει το πάνω χέρι με τη Νότια Κορέα. Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ψευδοδιαδικασία, είναι θέμα πρωτοβουλίας σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο. 

Οι ΗΠΑ έχουν κρατηθεί όλες αυτές τις ημέρες για να μην τορπιλίσουν την όλη προσπάθεια, αλλά οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας έγιναν σταδιακά όλο και πιο επιθετικές ακολουθώντας την κλασική προπαγάνδα μιας δικτατορίας που θεωρεί ότι μια δημοκρατία δεν έχει τα κότσια να της αντισταθεί, τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύουν όσοι ασχολούνται με αυτή. Όμως η βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει αυτό το καθεστώς δύσκολα κρύβεται και οι ΗΠΑ έδωσαν τέλος σε μια υποκρισία που δεν μπορούσε να αναμετρηθεί με την στρατηγική πραγματικότητα.

πηγή

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι Κίνα

Η Βόρεια Κορέα έχει τη συμπεριφορά των μικρών σκύλων που κρατούν από το λουρί οι ιδιοκτήτες τους. Γαβγίζουν όσο μπορούν και μόνο όσο νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος άλλος που κρατά με το χέρι του το λουρί. Κι αν αυτός το αφήσει τότε σταματούν απότομα την παράλογη συμπεριφορά τους. Έτσι γίνεται με τη Βόρεια Κορέα όσο την κρατά από το λουρί η Κίνα και μόλις χαλαρώνει την ένταση η Κίνα, ξαναμαζεύεται μέσα στο καβούκι της. Το παιχνίδι που παίζει με τις ΗΠΑ είναι μια τραγική κωμωδία. Θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έχει το ίδιο επίπεδο με τις ΗΠΑ ενώ δεν το πιστεύει ούτε η ίδια η Κίνα. 

Η Βόρεια Κορέα βλέπει τον εαυτό της σαν Κίνα ενώ δεν έχει καν το επίπεδο της Νότιας Κορέας ούτε της Ιαπωνίας κι ούτε της Ταϊβάν. Ας μη γελιόμαστε λοιπόν με τις παράλογες δηλώσεις της όσον αφορά στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ σε πυρηνικό επίπεδο. Ακόμα δεν έχει καταλάβει πως κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση που ήθελε ν’ ανταγωνιστεί την Αμερική ούτε πόσο μαζεμένη είναι η Κίνα όταν βλέπει τις στρατηγικές κινήσεις των ΗΠΑ. 

Η Βόρεια Κορέα ζει και επιζεί μόνο λόγω βαρβαρότητας μέσα στη ζώνη επιρροής της Κίνας. Έχει μια άγρια συμπεριφορά μόνο εντός μιας κινέζικης παιδικής χαράς για καθυστερημένους δικτάτορες που δεν ξέρουν καν να εκφράζονται. Φοβάται τόσο πολύ τον προστάτη της που γαβγίζει για να φανεί αλλά όλες οι δημοκρατίες του κόσμου βλέπουν την αμελητέα της αξία. 

πηγή 

Η πρωτοβουλία της Νότιας Κορέας

Μετά από την αλλαγή φάσης στη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, σε σχέση με τη διεξαγωγή των στρατιωτικών ασκήσεων στη Νότια Κορέα σε συνδυασμό με τις αμερικανικές δυνάμεις και την απόρριψη από τις ΗΠΑ της περίφημης συνόδου, η Νότια Κορέα πήρε την αυθόρμητη πρωτοβουλία του ενδιάμεσου. Βέβαια όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει πρώτον συντονισμός με τις ΗΠΑ, που παρουσιάζονται έντεχνα ως αδιάλλακτες για να μην υποστούν οι ίδιες την απόρριψη μιας Συνόδου εκ μέρους της Βόρειας Κορέας αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουν τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω της Νότιας Κορέας. Κάτι που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι η Βόρεια Κορέα επανήλθε ουσιαστικά στο επίπεδο της Νότιας Κορέας ενώ από πίσω παίζουν η Κίνα και οι ΗΠΑ. 

Έτσι έχουμε το κλασσικό παίγνιο με δύο μικρούς παίκτες που αποτελούν τους επίσημους εχθρούς και δύο μεγάλους είναι στην ουσία οι ανεπίσημοι εχθροί. Σε αυτό το παίγνιο που υπάρχει ήδη από τον πόλεμο της Κορέας, τα πράγματα είναι πιο σταθερά και μάλιστα πιο ανθεκτικά όσον αφορά στις στρατηγικές συμπεριφορές. Έτσι το πυρηνικό θέμα εντάχθηκε πια εντελώς στο κλασικό στρατηγικό θέμα και αυτό είναι ένα θετικό βήμα για τις ΗΠΑ που παίζουν με έναν υποτίθεται απρόβλεπτο παίκτη ενώ τώρα φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα είναι παράλογη και παίζει εντός θεωρίας εξουσίας αλλά εκτός θεωρίας παιγνίων. 

πηγή  

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης: 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η αγάπη και τα Ευαγγέλια". Ιερός Ναός της Παναγίας Σταυροφόρων, Δικταίου Άνδρου, Ηράκλειο Κρήτης. Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 ΕΔΩ 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην Κ. Πολύζου. Ερτ Χανίων, 25/05/2018 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και η Κρητική ΑΟΖ, Επιμελητήριο Ρεθύμνης, Κρήτη, 28/05/2018 ΕΔΩ



Share

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα σας.
Νέο συλλαλητήριο - 6 Ιουνίου στις 19:30. Περιοχή: διάφορες. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Πέλλα και μερικές ακόμα που όμως δεν γνωρίζουμε πόσες. Ίδωμεν...

https://tinyurl.com/syllalhthrio-6-Iouniou
Γκουγκλίστε για περισσότερα και διαδώστε

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ευχαριστουμε για την ενημερωση. Συντομα οταν θα μας αποσταλλεί η ενημερωση θα κανουμε σχετική αναρτηση.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ.
Όμως έχει ήδη ανακοινωθεί από παντού. Παρακαλώ βιαστήτε γιατί δεν έχουμε χρόνο. Από όσο κατάλαβα ο κόσμος δεν είναι ενήμερος γι' αυτό πρέπει να ενημερωθεί όσο γρηγορότερα γινεται. Μην ξεχνάτε πως το συλλαλητήριο είναι στις 6 του μηνός δηλαδή σε 5 (πέντε!) μόλις μέρες... Δεν πρέπει να καθυστερούμε.

Ευχαριστώ που με ακούσατε
ΥΓ: Σόρρυ που το σχολιο μου το έκανα σε άσχετο θέμα, αλλά δεν ήξερα που αλλού να το βάλω.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κι εμεις σπευσαμε να ενημερωσουμε ηδη
http://koukfamily.blogspot.com/2018/06/13-6.html

Μια φορα τα πολλα συλλαλητηρια κουραζουν τον κοσμο...
Εχω αρχισε να υποψιαζομαι οτι γινονται επιτηδες...
Κανονικα πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι συμφωνία παει να γινει και να κανουμε το μεγαλο συλλαλητηριο...
Τωρα με εικασιες και ηξεις αφίξεις νομιζω οτι το κανουν επιτηδες.... αυτοι που τα διοργανωνουν...

Unknown είπε...

>> Κι εμεις σπευσαμε να ενημερωσουμε ηδη
>> http://koukfamily.blogspot.com/2018/06/13-6.html

Σας ευχαριστώ για τον κόπο



>> Μια φορα τα πολλα συλλαλητηρια κουραζουν τον κοσμο...
>> Εχω αρχισε να υποψιαζομαι οτι γινονται επιτηδες...
>> Κανονικα πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι συμφωνία παει να γινει και να
>> κανουμε το μεγαλο συλλαλητηριο...
>> Τωρα με εικασιες και ηξεις αφίξεις νομιζω οτι το κανουν επιτηδες.... αυτοι που τα >> διοργανωνουν...


Είμαι κάποιος που ασχολειται με το Μακεδονικό όχι 5 μήνες όπως όλος ο κόσμος τώρα τελευταία αλλά σχεδόν 7 χρόνια και δεν έχω κουραστεί. Ο λογος είναι απλός: η αδικία που βιώνουμε. Δεν γίνεται να κλέβουν, να σε βρίζουν τα αμόρφωτα Σκοπιανάκια που δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν τις ελληνικές επιγραφές (τς, τς.... "Μακεδονικές") αλλά να έχουν και το θράσος να νομίζουν πως θα υποχωρήσουμε μόνο και μόνο για να τους κάνουμε το χατήρι. Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράγματα και όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος έχει αρχίσει να νιώθει επίσης έτσι. Βλέπω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανθρώπους να μιλάνε για την ελληνική σημαία και μάλιστα με περηφάνια, να ενδιαφέρονται για την πατρίδα και μάλιστα να το δείχνουν έμπρακτα. Ακομα λοιπόν και αν οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι για τα συλλαλητήρια το κάνουν επίτηδες εμένα όχι μόνο δεν με νοιάζει αλλά με ικανοποιεί κιόλας.

Εξάλλου δεν βλέπω για ποιον λόγο να το κάνουν επίτηδες. Τι θα κερδίσουν; Δόξα; Αυτό χάνεται σε μια στιγμή, Αλλά ακόμα και αν κρατήσει χρόνια, δεν το αξίζουν; Είναι ο άνθρωποι που συσπείρωσαν τον ελληνικό λαό για πρώτη φορά μετά από τόσο χρόνια λήθης. Ακόμα πάντως και αν προσπαθούν να εκμεταλευτούν την κατάσταση, αυτήν την συγκεκριμένη φορά δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν παρατηρήσατε πως το συλλαλητήριο αντί για ένα Σάββατο ή μια Κυριακή όπως θα ήταν και το ποιο αναμενόμενο, γίνεται μια Τεταρτη, δηλ., μια απλή καθημερινή μέρα της εβδομάδος; Γιατί αυτό; Η απάντηση είναι η εξής: Γιατί την Τετάρτη είναι η ημέρα ψήφισης στην Βουλή. Αν δεν φωνάξουμε τώρα για να αποδειξουμε πως δεν συγκεντρωθήκαμε τις δύο προηγούεμενες φορές γιατί έτσι μας κάπνισε, αλλά συνεχίζουμε, τότε ίσως τα λαμόγια που μας κυβερνούν να καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν μυαλά. (Προσωπικά δεν νομίζω να αλλάξουν αλλά ο απλός κόσμος παίρνει θάρρος όταν βλέπει ότι έχει υποστηρικτές τόσους πολλούς συνανθρώπους του)

Όπως και αν έχει πάντως, εμείς είμαστε εδώ για την Μακεδονία μας και αυτό μετράει.
Να 'στε καλά

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου δεν θέλω να παρεξηγηθω. Είμαι και θα ειμαι για παντα κοντα στα συλλαλητηρια και σε οσα μπορω θα συμμετασχω προσωπικα...
Και το ιστολογιο θα ειναι αυριο σε κατασταση συλλαλητηριου...
Απλά είπα την γνωμη μου... δεν θέλω με κανενα τροπο να κουραστει ο κοσμος...
Θέλω να μεινουμε ολοι ενωμενοι και σε εγρηγορση για να απαντησουμε στην επιχειρουμενη προδοσία...
Απλά με ανησυχει το γεγονός των πολλών και συνεχών συλλαλητηρίων...
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι καποιους κουραζουν και μάλιστα απο την στιγμη που τιποτα δεν ειναι σιγουρο για την συμφωνία και δεν διαφαίνεται κατι ουσιαστικο στον οριζοντα...
Δεν εχω καμια ενημερωση για ψηφιση απο την Βουλη την Τεταρτη καποιου θεματος σχετικου με την Μακεδονία μας....
Και πως να γινει αλλωστε οταν οι Σκοπιανοι κωλυσιεργούν νομιζοντας οτι θα πιεστουν οι Ελληνες..
Λύση δεν προκειται να δουμε και να το θυμασαι....

Unknown είπε...


Μην ανησυχείς φίλε μου. Δεν φαντάστηκα πως είσαι εναντίων των συλλαλητηρίων. Γνωρίζω το blog σας χρόνια τώρα και μπορώ να καταλάβω τις ιδέες του. Απλά και εγώ μια γνώμη είπα. Και ναι συμφωνώ πως ο κόσμος ίσως κουραστεί και μάλιστα το φοβάμαι και εγώ. Τώρα στις 11 και 12 Ιουλίου που θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ (με παρουσία του Τραμπ) θα παιχτούν πολλά και επειδή ο διοργανωτές το ξέρουν αυτό, ήδη ανακοίνωσαν το επόμενο συλλαλητήριο στις 8 Ιουλίου. Πρέπει λοιπόν εμείς που ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα να βρούμε τι θα πούμε στον κόσμο ώστε να καταλάβει την κρισιμότητα της καταστάσεως. Οι σκοπιανοί ήδη ανακοίνωσαν πως θα ζητήσει αποζημιώσεις από 2 περίπου εκατομμύρια κατοίκους της Μακεδονικής γης επειδή οι Έλληνες είχαν το «θράσος να καταπατήσουν την "Μακεδονική γη τους» όταν θα συμφωνήσει η Ελλάδα στο ξεπούλημα. Άκου θράσος λέμε!! Οι έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για κούραση από τα πολλά συλλαλητήρια. Η ώρα ειναι ΤΩΡΑ! Ή μιλάμε ή γινόμαστε δούλοι. Απλά τα πράγματα.
'Οσο για το ότι «δεν θα γίνει τίποτα» αυτό είναι αμφιλεγόμενο. Από πλευράς πολιτικών σαφέστατα δεν θα γίνει. Το ερώτημα είναι λοιπόν: ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ προτίθεται ο έλληνας να σηκωθεί από τον καναπέ για χατήρι της πατρίδας του; 'Οσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο σηκώνεται. Και νομίζω πως με λίγο σπρώξιμο όχι απλά θα σηκωθεί αλλά θα τρέξει κιόλας. Αρκεί να δωθεί το κατάλληλο κίνητρο. Και νομίζω πως το κίνητρο πλησιάζει με ταχύτητα αστραπής μέρα-με-μέρα. Ίδωμεν..

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το θα τρεξει ο Ελληνας ξερεις τι σημαίνει;
Θα ανοιξει κεφάλια στο τέλος...

Δυστυχώς η λύση αυτού όλου του αίσχους δεν βλέπω να μπορει να γίνει με ειρηνικές και δημοκρατικές διαδικασίες...

Το φυτό της προδοσίας έχει γερές ρίζες και θέλει κοψιμο και ξερίζωμα...

Unknown είπε...

Με τρομάζει το γεγονός του ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα με μένα το οποίο είναι αυτό ακριβώς που είπατε: κόψιμο και ξερίζωμα. Λυπάμαι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι ανάγκη να συμβεί όμως. Αλλιώς όλόκληρη η ανθρωπότητα θα καταστραφεί. Τουλάχιστον ας καταστραφούν όσοι το θέλησαν, όχι ο αθώοι. Κρίμα πάντως...


ΥΓ: Σόρρυ για το συντακτικό λάθος πριν. (Είπα «πως θα ζητήσει» αντί για «πως θα ζητήσουν»). Άλλο σκέφτηκα και άλλο γράψανε τα χέρια. Σόρρυ :(

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Θα σου εξομολογηθω φιλε μου οτι ο αγωνας κατα των προδοτων στην πατριδα μας μπορει να εχει αισιο τελος τελικα αν ξεσηκωθει ο κοσμος...
Παντως λογω του οτι ο αρχιπροδοτης Σημιτης που κυριολεκτικα ξεκινησε την σημερινη καταστροφή περιπου το 2000 ζει και βασιλευει, ατιμωρητος υπαρχει ενδεχομενο να την σκαπουλαρουν καποιοι... αλλά στο τελος καποιοι σιγουρα θα φανε το κεφαλι τους...

Unknown είπε...


Αν θες την γνώμη μου δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Αίσιο έλος θα υπήρχε αν οι πολιτικοί έδειχναν μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ στάση μετανοίας. Εδώ γελάνε όμως και μας φτύνουν κατάμουτρα... Λένε πως όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία τόσο μεγαλύτερες είναι η αναίδεια, η ηλιθιότητα και η κενοδοξία. Τόσα χρόνια μετά και δεν έχουν βάλει μυαλό. Και κατά την γνώμη μου δεν θα βάλουν. Εύχομαι για αίσιο τέλος βέβαια αλλά δεν το βλέπω

Απ' την άλλη ούτε και εμείς έχουμε βάλει μυαλό. ΤΙ περιμένουμε και δεν τους φτύνουμε επίσης με μια ωραία δίκη επί εσχάτης προδοσίας και ξεμπεδεύουμε; Τόσο υπέροχος είναι αυτός ο καναπές;


ΥΓ: Ζητώ συγνώμη για τις τόσο σπάνιες απαντήσεις μου αλλά αυτές τις μέρες τρέχω για το Μακεδονικό (να φτιάχνω wallpapers, να γράφω κ.τ.λ) και δεν προλαβαίνω.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καμια συγνωμη καλε μου φιλε. Ο σχολιασμος ειναι για οταν θελουμε να απαντησουμε αλλά και όταν μπορουμε... σε καταλαβαίνω απολυτα.

Επι της ουσιας τωρα....
Κι εγω ανηκω στους απαισιοδοξους ομως υπαρχει το ενδεχομενο να κανουμε και οι δυο λαθος και τελικα ο Ελληνας να ξεσηκωθεί...
Νομιζω η Μακεδονία αποτελει το μεγα σφαλμα του Τσιπρα...
Ξεπέρασε τα παντα.... σε προδοσία.

Αν και αυτο το καταπιουμε νομιζω οτι ναι πλεον θα δικαιωθεί η απαισιοδοξία μας...

Για να δουμε...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.