4 Μαΐου 2018

Πάλι τους πήρε ο ύπνος στην γέφυρα του πολεμικού μας!!!.... Τουρκικό εμπορικό σκάφος "ακούμπησε" την κανονιοφόρο "Αρματωλός"!!!!

Η κανονιοφόρος Αρματωλός
Ένα νέο επεισόδιο τουρκικής πρόκλησης έλαβε χώρα τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου, λίγους μόλις μήνες μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού στα Ίμια και αυτή τη φορά με εμπορικό πλοίο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα τουρκικό εμπορικό πλοίο προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο Αρματωλός, ενώ στη συνέχεια αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου. Το περιστατικό επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό πλοίο των 2.000 τόνων προσέγγισε το ελληνικό πολεμικό πλοίο από πίσω και αριστερά και με τη δεξιά του πλευρά να πέφτει πάνω στην κανονιοφόρο του ΠΝ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών, ενημέρωσε άμεσα τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Επίσης επικοινώνησε με τον τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, το εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνον. 

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές.

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή».

Υπενθυμίζεται πως το Φεβρουάριο τουρκική ακταιωρός, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, χτύπησε με την πλώρη στην πρυμναία αριστερή πλευρά το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090, προκαλώντας υλικές ζημιές. 

πηγή

Το τουρκικό εμπορικό πλοίο
ΣΧΟΛΙΟ

Υποτίθεται ότι τα πολεμικά σκάφη δεν επιτρέπουν σε εμπορικά ή επιβάτικά ή άλλα ξένα πολεμικά να τα πλησιάσουν....

Αυτά φυσικά επί φυσιολογικών συνθηκών....
Οταν σε έχει πάρει βαθύς ύπνος στην γέφυρα σίγουρα τα πράγματα γίνονται διαφορετικά, όπως συμβαίνει τελευταία στα πολεμικά μας σκάφη...

Εκ της ανακοίνωσης του ΓΕΝ προκύπτουν αρκετά ερωτήματα που ελπίζουμε (όχι βάσιμα) να απαντηθούν προσεχώς....

1. Το τουρκικό πλοίο δεν τήρησε τον Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Συγκρουσης (ΔΚΑΣ) και πλησίασε το ελληνικό πολεμικό... καλώς.
Γιατί το ελληνικό πολεμικό που διαθέτει μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία δεν απέφυγε την σύγκρουση, δεν έριξε προβολείς και προειδοποιητικές βολές σε ένα ξένο σκάφος που κινούταν κατά πάνω του;

2. Πως είναι δυνατόν με τα σύγχρονα όργανα του ελληνικού πολεμικού να μην γίνει αντιληπτό το τουρκικό εμπορικό που ερχόταν σε πορεία σύγκρουσης; Δηλαδή αν ήταν τουρκικό πολεμικό πλοίο με σίγουρα μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία θα μπορούσε να εμβολίσει το ελληνικό πολεμικό πλοίο;

3. Μετά την σύγκρουση πως γίνεται και ένα πολεμικό πλοίο δεν μπόρεσε να ακινητοποιήσει ένα εμπορικό; Τι θα πει "αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε προς τις ακτές της Τουρκίας".... δηλαδή το ελληνικό πολεμικό έκανε τόση πολύ ώρα να συνέλθει από το σοκ της σύγκρουσης που το τουρκικό εμπορικό κατάφερε να ξεφύγει;
Τι έκαναν ροχάλιζαν όλοι στην γέφυρα;
Και εν πάσει περιπτώσει αφού δεν απαντούσαν οι Τούρκοι στις κλήσεις ασυρμάτου γιατί οι Ελληνες δεν προχώρησαν σε προειδοποιητικά πυρά ή τουλάχιστον σε κάποιον ελιγμό  ώστε να υποχρεώσουν τους Τούρκους σε ακινητοποίηση;

Κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχουν δυο τραγικές αναφορές στην ανακοίνωση του ΓΕΝ....
Η πρώτη είναι:
Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αυτό μας νοιάζει... να μην χαλάσει το πλοίο... να μην μολύνουμε το περιβάλλον... και στο μόνο που συμφωνώ είναι η ασφάλεια του πληρώματος... 

Και η δεύτερη:
Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή

Δηλαδή δεν έγινε και τίποτα ρε παιδιά....
Ενα τουρκικό εμπορικό κατάφερε και πλησίασε ένα δικο μας πολεμικό πλοίο τόσο κοντά που ακούμπησαν και μετά ξέφυγε στα τουρκικά χωρικά ύδατα...

Σιγά το πράγμα δηλαδή.... 
Συνεχίζουμε την περιπολία... σαν να μην έγινε τίποτα.... 

Οι εξευτελισμοί στην θάλασσα συνεχίζονται....
Το ΠΝ ζει περίοδο μεγάλης ανικανότητας στελεχών...
Κρίμα.... 

Διαβάστε για "διασκέδαση": 

Διάλογος στην γέφυρα της Κανονιοφόρου "Νικηφόρος" κάπου κοντά στα Ιμια....
Τιμήθηκε σαν ήρωας ο κυβερνήτης του "Γαύδος"!!!!! Γιατί;
Ενα ελληνοτουρκικό επεισόδιο στα Ιμια ξεσκεπάζει το ρεζιλίκι μας...

ΥΓ. Αν βάλεις και τα ατυχήματα τύπου "η τάδε φρεγάτα εξώκειλε ή προσάραξε" κλπ.... όλοι καταλαβαίνουμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καλα....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.