Τελευταίες αναρτήσεις

5 Μαΐου 2018

Νοσηρή νοσταλγία πράσινης πανώλης

Η μόνη λύση να καταρρεύσουν οι εχθροί μας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι να τους εξαγάγουμε το προϊόν «ΠΑΣΟΚ»

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Η δεκαετία του '80 (κυρίως) και (δευτερευόντως) εκείνη του '90 σήμερα αντιμετωπίζονται από τους νοσταλγούς τους περίπου όπως οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του Ελβις Πρίσλεϊ από τους οπαδούς του. Αυτή είναι η μόνη ομοιότητα αυτών των ελληνόφωνων δεκαετιών με τον Ελβις, διότι ο μόνος «βασιλιάς» που έχουν παραδεχτεί και λατρέψει ποτέ οι Αμερικανοί είχε πραγματική αξία ως καλλιτέχνης, ενώ ο συλλογικός βίος μας από το '80 και μετά δεν χόρευε, δεν τραγουδούσε, δεν ηχούσε όμορφα, διότι έπασχε. Επασχε από πασοκική πανούκλα. Ναι, η νοσταλγία είναι πολύ άτιμο πράγμα. Ατιμη, διότι δεν έχει τιμή. Οποιος έχει πέσει στη λούμπα της νοσταλγίας δεν είναι σε θέση να αξιολογεί σωστά. Μπερδεύει τα παλαιότερα χρόνια με την ωραιότητα της δικής του σωματικής ή πνευματικής ακμής. Δεν είναι «ωραία» τα χρόνια. Ωραίοι και νέοι είμαστε ή ήμασταν εμείς. 

Ομοίως και οι δεκαετίες του ΠΑΣΟΚ. Πάνω στη θαλερότητα της νιότης έσκασε ο απόπατος της Ιστορίας και γέμισε κομματοσκυλική, πρασινοφρουρίστικη μπόχα η πατρίς και οι φούντες από τα φέσια της οικονομίας πλημμύρισαν πόλεις, κωμοπόλεις, πολίχνες, λόχμες, χωριά και οικισμούς.

Νεαντερτάλειοι, αυστραλοπίθηκοι, χαμένοι κρίκοι όρμησαν στον κρατικό κορβανά με την κάρτα της κλαδικής στο ένα χέρι κι ένα αδειανό τσουβάλι στο άλλο. Μέσα στα ουγκ και τα σναρλ και τους μισοχωνεμένους στίχους των σκυλάδικων ηχούσαν οι επωδοί «Αντρέας», «σοσιαλισμός», «αναδιανομή» και η φράση «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Κι όσο κράδαιναν την κάρτα της κλαδικής σαν μαγικό τάλισμαν άλλο τόσο γέμιζαν τα αδειανά σακιά με τη λεηλασία των τιμαλφών του αλωθέντος κράτους.

Τα κοπάδια, τις αγέλες, τα σμήνη, τα στίφη, τους σχηματισμούς και τις μεραρχίες των αρπακτικών σαλαγούσαν μερικοί αδίστακτοι, επιτήδειοι, ασυγχώρητοι «φύλαρχοι». Αλλοι ήταν φυσικοί αυτουργοί. Αλλοι «ιδεολογικοί» εκτελεστές της λογικής. Απαντες γνώριζαν τι γινόταν στην Ελλάδα. Απαντες ασυγχώρητοι και απορριπτέοι.

Καμία λήθη, καμία νοσταλγία, καμία συγχώρεση στους καταπατητές ελληνικών δεκαετιών. Μόνο μια ευχή: Ποτέ ξανά!

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.