Τελευταίες αναρτήσεις

30 Μαΐου 2018

Το ξεβράκωμα της ψευτοδημοκρατίας

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Τις τελευταίες μέρες ζούμε σε Ιταλία κυρίως και Ελλάδα το αποκόρυφωμα του ξεβρακώματος της αστικής ψευτοδημοκρατίας. Θα έλεγα και ευρύτερα όλων των ψευτοαξιών που επέβαλε η αστική τάξη πάνω στην ανθρωπότητα τους τρεις τελευταίους αιώνες (αν αναλογιστούμε τα όσα συμβαίνουν στην Συρία και την Παλαιστίνη, όπου εκεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο είναι απλά κουρελόχαρτα στα χέρια των σιωνιστών).

Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς το πολίτευμα που επιβλήθηκε μέσα από τις αστικές επαναστάσεις του 18ου αιώνα και κυριάρχησε έκτοτε στον κόσμο ως το "καλύτερο" πολίτευμα δεν είχε ούτε και έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, το πολίτευμα δηλαδή του αθηναϊκού δήμου, όπου την εκτελεστική εξουσία ασκούσαν εν εκκλησίᾳ όλοι οι πολίτες. Για να καλύψει η αστική τάξη την επιβολή της με το αντιπροσωπευτικό σύστημα το οποίο καθιέρωσε, του έδωσε το όνομα του ιδανικού ίσως πολιτεύματος, της δημοκρατίας. Αλλά στις μέρες μας, ακόμη και αυτή η αστική ψευτοδημοκρατία ξεβρακώθηκε.

Παρότι και παλαιότερα είχαν υπάρξει περιπτώσεις όπου η δια αντιπροσώπων έστω διεθλασμένη βούληση του λαού είχε αμφισβητηθεί ή καλύτερα είχαν επικρατήσει οι μυστικές συνεννοήσεις της αστικής ελίτ πάνω σε αυτήν, πάντα αυτό γινόταν με κάποια κάλυψη, τεχνηέντως και έμμεσα. Στις μέρες μας, όμως, υπάρχει πλέον μία ωμότητα στην καταπάτηση των αρχών της ψευτοδημοκρατίας. Ας θυμηθούμε το δικό μας δημοψήφισμα επί της σημερινής κυβέρνησης, όπου το περήφανο όχι του ελληνικού λαού έγινε την επομένη ναι σε νέο μνημόνιο! Ἠ και σήμερα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τα εκατομμύρια του κόσμου που βγήκαν στα συλλαλητήρια και αρνούμενος κατηγορηματικά να προχωρήσει σε σχετικό δημοψήφισμα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι το αποτέλεσμά του θα είναι απαγορευτικό για κάθε αποδοχή του όρου Μακεδονία στο όνομα της γείτονος.

Αλλά, ακόμη ίσως πιο μεγάλο είναι το ξεβράκωμα της ψευτοδημοκρατίας στην Ιταλία. Εκεί, όπου δύο κόμματα με συντριπτική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές σχηματίζουν κυβέρνηση, έχουν την δεδηλωμένη υποστήριξη της Βουλής, και έρχεται ο πρόεδρος της ψευτοδημοκρατίας και ασκεί βέτο στο όνομα του υπουργού Οικονομίας, επειδή ο τελευταίος θεωρείται εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δηλαδή, πλέον δεν επαρκούν οι παρασκηνιακές πιέσεις, οι απειλές, οι εξαγορές και η προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά ξεκάθαρα με τρόπους της πιο στυγερής απολυταρχίας απαγορεύεται οι λαοί να επιλέγουν -έστω και με τον έμμεσο τρόπο δια αντιπροσώπων της ψευτοδημοκρατίας- τους κυβερνήτες τους. Θα τους διορίζει πλέον ανοικτά μία ελίτ σιωνιστική, μία ελίτ πεφωτισμένων και οι λαοί θα πρέπει απλώς να τους αποδέχονται! Και τότε γιατί ανατράπηκε η μοναρχία;

Και δεν φτάνει μόνο αυτό το πραξικόπημα του "Ιταλού" προέδρου, αλλά είναι και η προκλητικά ξεδιάντροπη δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου Έτινγκερ, ότι "οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν"! Το ακούμε αυτό ή έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα; Σε ποια ψευτοδημοκρατία έστω, ο κύριος αυτός δεν θα είχε ήδη αποπεμφθεί; Ποια πολιτικά δικαιώματα και κουραφέξαλα, όταν εκπρόσωπος πολιτικός της ΕΕ υποστηρίζει όχι μόνο ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που κατευθύνουν τις αγορές, κυβερνούν αλλά και ότι αυτό είναι το σωστό να γίνεται; Και ότι θα τιμωρηθούν όσοι αντιστέκονται; 

Σήμερα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσο ποτέ. Και το διακύβευμα πλέον είναι ένα και τελεσίδικο: ή ξεσηκωνόμαστε ή αν δεν μπορούμε πιά, τότε είμαστε ήδη στον νεο-μεσαίωνα της σιωνιστικής απολυταρχίας και αυτός μας αξίζει.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.