Τελευταίες αναρτήσεις

6 Μαΐου 2018

Η Εαρινή έκθεση της Κομισιόν, οι Εκλογές και ο ΚΑΝΕΝΑΣ !

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη(*)

Σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα(1), τα κύρια σημεία της Εαρινής έκθεσης της Κομισιόν θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής:
- Μας μεταφέρει «Σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου θα εφαρμοσθούν, ακόμη και αν δεν είναι αναγκαία για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».

- Σημειώνει ότι «Η Ελλάδα προβλέπεται να επιτύχει τον στόχο του ESM για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να τον διατηρήσει το 2019, όπως έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος»

- Επισημαίνει ότι «Η πρόβλεψη συνυπολογίζει τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων που συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2017 να υιοθετηθούν και μετά τη λήξη του προγράμματος».

Τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, βγαίνουμε από το Μνημόνιο: γιορτές, πανηγύρια, σαμπάνιες, εμβατήρια, θριάμβους, φιέστες, συνθήματα, πανηγυρισμοί.

Και ξαφνικά προβάλλει μπροστά μας ο Ιανουάριος του 2019.
Μειώσεις και αφορολόγητο. Τα μέτρα είναι αναπόφευκτα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αποφύγει. 

Η ΝΔ ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ άχρωμη, άοσμη και ανύπαρκτη Κυβέρνηση. Καμία πρόταση, προοπτική και ελπίδα. Όλα τα κόμματα πειθήνια όργανα των ξένων, «μία από τα ίδια», «το ίδιο συνδικάτο», για να θυμηθούμε παλιότερη συνθηματολογία. Αντιδράσεις ή Γερμανόφωνες ή αλαλόφωνες(2).

Η επερχομένη επιβάρυνση στην πλειονότητα των κοινωνικών στρωμάτων θα είναι αβάστακτη. Τώρα είναι στα όρια. Τότε θα είναι κάτω από κάθε όριο. Η κοινωνική εν πολλοίς δίκαιη αγανάκτηση, αντίδραση, έως και εξέγερση, είναι ίσως αναμενόμενο ενδεχόμενο.

Η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί και να αντέξει τα μέτρα του Ιανουαρίου, για πολλούς και προφανείς λόγους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως μπορεί, με ψέματα.

Την επέλαση του βαρβάρου και βαρβάτου Ιανουάριου του 2019, τα κόμματα δεν μπορούν να την αποφύγουν και ίσως πρέπει να χαλαρώσουν για να την απολαύσουν, κατά παράφραση της γνωστής λαϊκής ρήσης.

Η σύνοψη της Εαρινής έκθεσης, για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, μήπως προσδιορίζει εκλογές το Φθινόπωρο του 2018;

Και με ένα πρόχειρο υπολογισμό, μήπως βγαίνει και η ακριβής ημερομηνία;
Και τότε, μετά από τις λαμπάδες της Μ. Παρασκευής και της Αναστάσεως, τα κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα αναφωνήσουν τη Θεανθρώπινη ικεσία: «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»;

Για να δοξαστεί και πάλι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» !!! Λευκό, άκυρο, απών, δεν σας ξέρω, δεν σας θέλω, δεν απαντώ.
Ή η ΝΔ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Και σαν τα μικρά παιδιά θα τον προκαλεί και θα τον σκανδαλίζει: «κάνε εκλογές, κάνε εκλογές», προσδοκόντας να μην το κάνει;

Και συμπέρασμα. Αυτοδύναμος ο «Κανένας», και πρωθυπουργός ο Τσίπρας, μέχρι ή να συνέλθουμε ή να ψοφήσουμε, ή ο «Κανένας» να γίνει Ένας.

Και μία γνώμη, ή μάλλον ερώτηση υπερκομματική και ακομμάτιστη: μήπως η παραμονή του Τσίπρα πέραν του Ιανουαρίου, είναι κοινωνικά και εθνικά επιβεβλημένη, σαν η καλύτερη επιλογή προς εξασφάλιση και έστω στοιχειώδη διάσωση της κοινωνικής συνοχής; Έστω και με Ρουβίκωνες και Ψέματα. Ερώτηση είναι. Μαντεψιά είναι; θα δούμε..!! 

Έως ότου ο «Κανένας» να γίνει Ένας.
Μας μένουν, μόνον οι ευχές και τα ευχέλαια, προς θεραπεία «από πάσαν νόσον και πάσαν…» κατά την εκκλησιαστική ρήση.

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

(1) Δημοσιεύθηκε:03 Μαϊου 2018, 14:13 ώρα 
http://www.sofokleousin.gr/archives/384423.html 

(2) Αλαλοφώνως: Νεολογισμός, περιγραφή με κινήσεις του στόματος, χειλιών, κεφαλής, χεριών και σώματος, χωρίς να βγαίνει φωνή.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.