Τελευταίες αναρτήσεις

6 Μαΐου 2018

Τα κύρια σημεία της μεταρρύθμισης της Συνθήκης του Δουβλίνου

Τα κύρια σημεία της πρότασης για την μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις.

α) ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ - Αύξηση της σταθερής ευθύνης για τη διαδικασία εισόδου του πολίτης τρίτης χώρας, από τους σημερινούς 12-18 μήνες σε μέχρι 10 έτη. Στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν μόνιμη. Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα και η Ισπανία ζητούν δύο χρόνια.

β) ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Κάθε χώρα θα εισαγάγει τις αιτήσεις που ελήφθησαν σε ένα σύστημα υπολογισμού, το αυτόματο σύστημα Δουβλίνου (DAS), το οποίο δίνει όταν το κράτος αγγίζει τη "σωστή ποσόστωση" της αρμοδιότητάς του.

γ) ΔΙΚΑΙΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΑΝΑ ΧΩΡΑ. Υπολογίζεται βάσει ΑΕΠ ανά κάτοικο. Για την Ιταλία είναι το 13,7% των συνολικών αιτήσεων εγγραφής που υποβλήθηκαν σε επίπεδο ΕΕ στο DAS, για τη Γερμανία 25%, 18% για τη Γαλλία, 11% για την Ισπανία.

δ) ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ. Οι Οργανισμοί της ΕΕ θα ασχοληθούν με τους "ελέγχους για την κατανομή" με μια γενικότερη εξέταση προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσο ο μετανάστης έχει την πιθανότητα χορήγησης του δικαιώματος προστασίας, εάν ναι, θα είναι υποψήφιος για ενδοκοινοτική μεταφορά.

ε) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ 100% ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ. Παράδειγμα: αν στην DAS εισάγονται 10 χιλιάδες αιτήσεις σε επίπεδο ΕΕ, η σωστή ποσόστωση για την Ιταλία θα είναι 1.370.

στ) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΆΝΩ ΤΟΥ 140% ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ.

ζ) ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ. Αν η χώρα παραμείνει πάνω το 140% της ποσόστωσης για δύο χρόνια ή αν σε αυτή τη χώρα καταφθάσουν 225.000 μετανάστες, ήτοι το 0,05% του συνόλου του ευρωπαϊκού πληθυσμού, οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να συγκεντρωθούν για να προωθήσουν επιπρόσθετα μέτρα έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Η ανθελληνική και κατάπτυστη Συνθήκη του Δουβλίνο για τους λαθρομετανάστες (πρόσφυγες τους ονομάζει) είναι αυτή που υπέγραψαν οι προδότες ευρωραγιάδες πολιτικοί μας, με βάση την οποία το ΛΣ τρέχει με τα ταχύπλοα να προλάβει τους λαθρομετανάστες που φεύγουν για την Ιταλία από την Πάτρα και να τους φέρει ξανά πίσω στην Ελλάδα...
Είναι η συνθήκη που μας υποχρεώνει να φτιάχνουμε τα Hot Spot και να κρατάμε στην πατρίδα μας με το ζόρι τους λαθρομετανάστες που θέλουν να πάνε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες... διότι οι προδότες υπέγραψαν ότι η πρώτη χώρα μέλος της Ε.Ε. στην οποία καταφθάνουν οι "πρόσφυγες" οφείλει να τους κρατήσει στο έδαφος της μέχρι να αποφασίσει η ΕΕ αν, πότε και που θα πάνε...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.