11 Μαΐου 2018

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Οι αλυτρωτικές απαιτήσεις του Έντι Ράμα… 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής 
της “Ελλήνων Πολιτείας” – Αρθρογράφος 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Η Ήπειρος και ειδικότερα η Κόνιτσα και τα Ιωάννινα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην φασιστική εισβολή της Ιταλίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και της νίκης του Στρατού μας κατά του φασιστικού Άξονα! Όμως, γνώρισαν τη θηριωδία των Γερμανών ναζιστών θρηνώντας πολλά θύματα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1943!

Μέσα σε λίγους μήνες είχαμε ολοκαυτώματα στο Κομμένο της Άρτας, στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας, στη Μουσιωτίτσα και τους Λιγκιάδες των Ιωαννίνων!

Όπου αναδείχτηκε η δολοφονική δράση της γερμανικής μεραρχίας Εντελβάις που κατέκαψε τα παραπάνω χωριά, αιματοκυλίζοντας τον άμαχο πληθυσμό τους!

Βιάζοντας και στη συνέχεια δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά! 
Όσοι γλύτωσαν από το βόλι τους εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως!
Οι υπάνθρωποι Γερμανοί σε αυτές τις θηριωδίες τους είχαν συμμάχους τους Αλβανόφωνους κατοίκους της Θεσπρωτίας τους επονομαζόμενους Τσάμηδες!
Αυτούς που χρησιμοποιεί στις ημέρες μας ο σημερινός – ανθέλληνας – Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στο αλυτρωτικό του σχέδιο περί υπάρξεως Τσάμικου και Τσαμουριάς!

Μη αποδεχόμενος την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου του 1914 και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας αυτής! Ως άλλος διοικητής της μεραρχίας Εντελβάις, έχει βάλει σκοπό να εξαφανίσει το ελληνικό στοιχείο από την ελληνική Βόρειο Ήπειρο!

Ωστόσο, η τακτική αυτή δεν εκφράζει μόνο το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, του οποίου ηγείται ο Έντι Ράμα, αλλά εκφράζει και όλα τα άλλα αλβανικά κόμματα!

Και δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, αντί να τους δείχνουν την οδό της πυγμής, προσπαθούν να συνδιαλλαγούν μαζί τους! Όταν εκ προοιμίου είναι αρνητικοί οι Αλβανοί! 

Μια ιστορική προσπάθεια…

Για το ολοκαύτωμα των θρυλικών Λιγκιάδων, το επονομαζόμενο “Μπαλκόνι των Ιωαννίνων”, ένας Γερμανός – υπάρχουν και οι εξαιρέσεις – ιστορικός μαγνητοφώνησε τις μαρτυρίες επιζώντων, διερευνώντας ταυτόχρονα τα γερμανικά ιστορικά αρχεία, προκειμένου να παρουσιάσει τα εγκλήματα των ναζιστών!

Στην ταινία αυτή που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ταμείο με τον τίτλο “Μνήμες Κατοχής”, ακούν οι νεότεροι τις φωνές των προγόνων τους, που περιγράφουν τα λυσσαλέα εγκλήματα των Γερμανών.

Οι πανέμορφοι Λιγκιάδες βρίσκονται στη δυτική πλαγιά του όρους Μιτσικέλι και είναι χτισμένες σε υψόμετρο 940 μέτρων. Είναι το πιο κοντινό χωριό στην πόλη των Ιωαννίνων και απέχει μόλις 12 χλμ. Η θέα είναι καταπληκτική αφού βλέπει ο επισκέπτης το νησάκι της λίμνης που περικλείεται από τα νερά της, καθώς επίσης έχει και μια πανοραμική άποψη όλης της υπέροχης πόλεως των Ιωαννίνων!

Τι είναι το Ολοκαύτωμα στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, που θα επισκεφθεί σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ [εικόνες]
Οι Αλβανοί κρύβουν στην Ήπειρο βαρύτατο οπλισμό…

Επανερχόμενος στο αλυτρωτικό σχέδιο όλων των αλβανικών κυβερνήσεων για το σύνολο της Ηπειρωτικής γης, να θυμίσω για άλλη μια φορά, πως περνάει μέσα από το έγκλημα! Είτε αυτό λέγεται διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, είτε λέγεται διακίνηση και αποθήκευση βαρύτατου οπλισμού!

Βέβαια, η ΕΛ.ΑΣ πιστεύουμε ότι κάνει άριστα τη δουλειά της, αλλά νομίζουμε πως δεν αρκεί μόνη της! Αφού, πέραν των καταγεγραμμένων περιστατικών που θα σας αναφέρουμε παρακάτω, πόσα άλλα μπορεί να διέφυγαν της σύλληψης των έμπειρων Οργάνων της;

Ενημερωνόμαστε λοιπόν, πως βαρύ οπλισμό μετέφερε προχθές ένας 30χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης! Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συλληφθείς ζει στο Μπεράτι της Αλβανίας! Μετέφερε και είχε κρύψει 3 Καλάζνικοφ, 3 γεμιστήρες και 42 φυσίγγια!

Κατά το παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ έχει κατασχέσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες οπλισμού που μεταφέρονταν από Αλβανούς διά μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου! Όμως, πόσες άλλες περιπτώσεις είναι λογικό να έχουν διαφύγει από τις διωκτικές Αρχές της Πατρίδος μας;
Και πότε αυτός ο οπλισμός θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της και εναντίον των Ελλήνων;

Έχουν φλομώσει την Ελλάδα στα ναρκωτικά…

Προ ημερών επίσης, για πολλοστή φορά, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κύκλωμα διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης και κοκαΐνης που προορισμό είχαν τα Ιωάννινα, την Ρόδο και την Αττική! Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα μεταξύ των οποίων ήταν τέσσερεις Αλβανοί!

Επίσης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών από την Αλβανία με Αλβανούς διακινητές!

Που σκοπό είχαν τη νόθευση της ηρωίνης προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, αλλά και ακόμη πιο εγκληματικά αποτελέσματα για τους Έλληνες χρήστες!

Ωστόσο, οι Αλβανοί κακοποιοί πέραν των παραπάνω εγκληματικών τους ενεργειών, πρόσφατα μας παρουσίασαν και μια άλλη πτυχή του σατανικού τους μυαλού!

Θησαυρίζουν στις πλάτες μας…

Όταν αποκαλύφθηκε πως κλέβουν πανάκριβο φαρμακευτικό βότανο στα Γιάννινα!

Το φαρμακευτικό βότανο Primoula Veris φθάνει το κιλό να πωλείται στις 50 χιλιάδες ευρώ! Βρίσκεται σε δασικές περιοχές και σε υψηλό υψόμετρο. Εξάγεται δε, στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, αφού οι Αλβανοί έχουν με τη Γερμανία μια ιδιαίτερη σχέση! Αυτό το βότανο έχει ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες για το νευρικό και το καρδιακό σύστημα! Ενώ λοιπόν είχαν διαπιστωθεί κλοπές του βοτάνου από ελληνικές περιοχές, το τελευταίο χρόνο τα κρούσματα ασκήθηκαν!

Στο πρόσφατο κρούσμα συνελήφθησαν δυο Αλβανοί από αστυνομικούς στα Ιωάννινα! Έτσι, οι Αλβανοί θησαυρίζουν από αυτά τα βότανα! Και να σκεφτούμε, ότι η Αλβανία κατέχει το 5% αυτής της εξαγωγής σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα μόλις το 0,1%.

Εάν αυτό δεν είναι ακόμη μια απόδειξη της δυσλειτουργίας της ελληνικής Πολιτείας, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί; 

Γιατί του επιτρέπουμε να είναι τόσο προκλητικός;

Άλλωστε, όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ο ανθέλληνας Έντι Ράμα να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία, να έχει γεμίσει πολλές “κρυψώνες” με βαρύτατο οπλισμό ανά την ελληνική Επικράτεια, αλλά ειδικότερα την Ήπειρο και ακόμη ειδικότερα την Θεσπρωτία και τελευταία να γεμίζει τις τράπεζές του με ευρώ από φαρμακευτικό προϊόν της Ελλάδος!

Χωρίς να του διαφεύγει, πως όλα γίνονται για τις παράνομες απαιτήσεις του σε διεκδίκηση ελληνικών εδαφών!

Με κάθε ευκαιρία, δεν ξεχνά να επαναφέρει το ζήτημα των δικαιωμάτων των Αλβανών που ζούσαν στον Πόλεμο στην Θεσπρωτία! 

Όταν εμείς του δίνουμε το δικαίωμα να μας πετά κατά μούτρα τις αλυτρωτικές και ανιστόρητες απαιτήσεις του!

Όπως πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα” δήλωσε προκλητικά:

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης»!

Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»! 

Αλλά, τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε, έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες για την Πατρίδα, όταν τη διοικούν απάτριδες, άνευροι, άτολμοι και οσφυοκάμπτες πολιτικοί!!



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης»!"


Να υπενθυμισουμε μερικες ιστορικες λεπτομερειες στον Ραμα γιατι φαινεται πως εχει

αδυναμη μνημη:

Στο Πρωτόκολλο Ανταλλαγής Πληθυσμών και την Συνθήκη της Λωζάννης (1923) καθώς και στην εφαρμογή απαλλοτριώσεως μεγάλων περιουσιών και στην Θεσπρωτία τίθενται σε εφαρμογη κινήσεις ανεξαρτήτως θρησκεύματος των ιδιοκτητών προς εγκατάσταση των προσφύγων Μ.Ασίας και Α.Θράκης.
Σύμφωνα με την Συνθήκη αυτή οι «Τουρκαλβανοί»(όπως οι ίδιοι το μαρτυρούν με τις πράξεις τους και τότε) υπήγοντο στην ανταλλαγή των πληθυσμών,ενώ οι περιουσίες τους θα διετίθεντο στους ανωτέρω Πρόσφυγες.Ήδη πολλοί από αυτούς υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις και ετοιμάζονταν για αποχώρηση ως ανταλλάξιμοι.Η Αλβανική όμως προπαγάνδα υποκινούμενη και από την Ιταλική έθεσε θέμα «αλβανικής μειονότητας» στηριζόμενη και στην μητρική τους γλώσσα.Ήδη δε εκάμφθη και η ελληνική πλευρά, ακόμα και ο Ελ.Βενιζέλος!Ύστερα από πολλές διακυμάνσεις οι Μουσουλμάνοι αυτοί για να αποφύγουν την εφαρμογή της ανταλλαγής αποστέλλουν υπόμνημα στην ελληνική δικτατορική κυβέρνηση του Θ.Παγκάλου όπου υποστήριζαν ότι «είναι Αλβανοί την φωνήν και το γένος,Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα,αλλά πολίτες Έλληνες από του ευτυχούς γεγονότος του 1912-13!!!».
Η κυβέρνηση Παγκάλου δέχτηκε το αίτημα γνωστοποιώντα τα κάτωθι:
«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από την μικτή επιτροπή να προχωρήσει στην κατάργησητης Υποεπιτροπής της Ηπείρου,λαμβάνουσα υπ’όψιν,ότι η ανταλλαγή έχει τελειώσει και ότι αποφάσισε επίσης να μην ζητήσει την αναχώρηση των κριθέντων ως ανταλλάξιμων κατοίκων των χωρίων Γαρδικίου και Δραγουμής.Ακόμη και ότι ο ανταλλάξιμος πληθυσμός της Τσαμουριάς θα έχει την ίδια μεταχείριση όσον αφορά το δίκαιο και την πράξη με τους άλλους Έλληνες πολίτες.Όλα δε τα εξαιρετικά μέτρα τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει δια τον πληθυσμό αυτόν(περί ανταλλαγής), θα αρθούν.»
Ετοιμάζονται οι Μουσουλμάνοι τσάμηδες μετά το χαρμόσυνο –γι’αυτούς- γεγονός για νέες διεκδικήσεις και έφτασαν με υπομνήματα προς την Κοινωνία των Εθνών να κατασυκοφαντούν την Ελλάδα με ανθελληνικά επιχειρήματα ήδη από το 1927,δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα κατά τον πιο αχάριστο τρόπο στους φιλήσυχους Χριστιανούς της Θεσπρωτίας.

Τα επακόλουθα αμέσως μετά την κατοχή
Αμέσως μετά την επάρατη Κατοχή παράλληλα προς την προμνησθείσα Ειδική Επιτροπή Ερεύνης ,από ευπόληπτες προσωπικότητες,και την σχετική «Έκθεση του 1945» συστήθηκε το γνωστό ως «Ειδικό Δικαστήριο Ιωαννίνων» κατά πάντα νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο,όπως και άλλα αντίστοιχα κατά την εποχή εκείνη προκειμένου να δικασθούν οι ένοχοι ως «εγκληματίες πολέμου» και συνεργάτες με τους Κατακτητές «δοσίλογοι».Το Δικαστήριο αυτό είχε εκδώσει 1.701 καταδικαστικές αποφάσεις μέχρι το 1948 εις βάρος των αποδεδειγμένως ενόχων Τσάμηδων για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους.Αντιθέτως όσοι απέμειναν στις εστίες τους (232 περίπου μεχρι το 1949) ,μη αισθανόμενοι ενοχή ζούσαν ανενόχλητοι και απολάμβαναν τα δικαιώματα του Έλληνος πολίτη.Επακολούθησε μετά την καταδίκη και η στέρηση της Ελληνικής ιθαγένειας των,καθώς και η δήμευση των περιουσιών τους,σύμφωνα με τα διεθνώς επικρατούντα,οι οποίες διετέθησαν σε θύματα της θηριωδίας των και σε ακτήμονες.

Πηγή Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες
Συγγραφέας Απ.Παπαθεωδόρου


ΓΜ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.