Τελευταίες αναρτήσεις

11 Μαΐου 2018

Η μνημειώδης εξυπνάδα των Ελλήνων

Για να φανεί πόσο ηλιθίους θεωρεί τους Έλληνες που ισχυρίζονται πως είναι έξυπνοι το πολιτικό σύστημα, παράδειγμα η δήλωση της ΝΔ – σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη νέα μείωση των συντάξεων το 2019 εάν κυβερνήσει, επειδή είναι ψηφισμένος νόμος από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει!

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
 
Επικαιρότητα

Ας δεχθούμε πως είμαστε πράγματι τόσο έξυπνοι, όσο νομίζουμε. Δεν θα πρέπει όμως από κάπου να τεκμηριώνεται; Ξεκινώντας από τις εκλογικές μας επιλογές, δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αποδείξει κανείς πως δεν είχαν ποτέ ίχνος εξυπνάδας. Συνεχίζοντας στην «απόδραση» των 100 δις € αποταμιεύσεων το 2010, αντί να αγορασθούν εθνικά ομόλογα και να χρηματοδοτηθεί μόνη της η χώρα, η οποία είχε τότε ένα απλό πρόβλημα ρευστότητας της τάξης των 20 δις €, μάλλον δεν ήταν έξυπνη η επιλογή της υπαγωγής μας στο ΔΝΤ.

Ούτε βέβαια η υπογραφή του PSI, με το οποίο χρεοκόπησαν οι τράπεζες, χάθηκαν χρήματα των δικών μας ασφαλιστικών ταμείων και των ομολογιούχων, υποθηκεύθηκε ολόκληρη η χώρα και επιβλήθηκε το αγγλικό δίκαιο, εμποδίζοντας μία για πάντα τη στάση πληρωμών και τη δυνατότητα επιστροφής μας στο εθνικό νόμισμα – έναντι μόλις 50 δις € που θα πληρωθούν στο πολλαπλάσιο στους κουτούς ξένους!

Περαιτέρω, ασφαλώς δεν είναι έξυπνο για κάθε 1 ευρώ αγροτικής παραγωγής να δαπανώνται τα 0,90 € για την αγορά των υλικών που χρειάζονται από το εξωτερικό – ούτε βέβαια να παράγουμε 11 δις € γεωργικά προϊόντα και να εξάγουμε τα μισά, όταν άλλες χώρες εξάγουν τουλάχιστον τα τριπλάσια. Με ποιόν τρόπο; Απλά με το ότι δεν τα εξάγουν χύμα, αλλά τυποποιημένα – για παράδειγμα, όχι για 3 € το λάδι χύμα στην Ιταλία, αλλά για 9 € τυποποιημένο. Είναι υπεύθυνο το κράτος εδώ;

Δεν είναι επίσης έξυπνο να πηγαίνει το 90% του νερού των ποταμιών μας στη θάλασσα, αντί να έχουμε κατασκευάσει φράγματα – τα οποία επί πλέον θα αύξαναν τον υδροφόρο ορίζοντα μας με μεγάλη ωφέλεια για το πότισμα των αγρών, εκτός από την παραγωγή καθαρού ηλεκτρικού ρεύματος με ελάχιστο κόστος. Ούτε να πληρώνουν οι ξενοδόχοι το 25% των εσόδων τους στις ξένες πλατφόρμες όπως στη booking.com ή πάνω από το 50% στις ξένες τουριστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να φεύγουν όλα τα χρήματα μας στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας, είναι αλήθεια έξυπνο το ότι δανεισθήκαμε 250 δις € από την Τρόικα, τα οποία θα πληρώσουμε πανάκριβα χάνοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε, ενώ μας έχουν κοστίσει ήδη πάνω από 1 τρις € μόνο από την πτώση των τιμών της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας; Δύσκολα θα μπορούσε να το ισχυρισθεί κανείς. Όσον αφορά την ενοχοποίηση των άλλων για τις απίστευτα ανόητες επιλογές μας, ποιό είναι αλήθεια το αποτέλεσμα; Τι μετρήσιμο και θετικό μας έχει προσφέρει;

Σε σχέση τώρα με τις εθνικιστικές κραυγές ορισμένων, τι νόημα έχουν όταν η χώρα μας δεν έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να προστατεύσει μόνη της τα σύνορα της, απέναντι στους εχθρούς της ή στα μεταναστευτικά ρεύματα; Είναι αλήθεια δείγμα εξυπνάδας και πατριωτισμού; Είναι έξυπνο να δεχόμαστε μετανάστες χωρίς να τους επιτρέπουμε να εργασθούν νόμιμα, με αποτέλεσμα είτε να ζουν κλέβοντας μας και να μας αναγκάζουν να δαπανάμε τεράστια ποσά για την αστυνόμευση τους, είτε να εργάζονται αδήλωτοι στα χωράφια μας, στα οποία δεν βρίσκεται κανένας Έλληνας να εργαστεί παρά την ανεργία;

Τι συγκρίσιμο έχουμε εμείς με τους Εβραίους που, καταδιωκόμενοι από τους πάντες χιλιάδες φορές, σηκώνονται όρθιοι ξανά και ξανά, δεν σκύβουν το κεφάλι, ελέγχουν τις Η.Π.Α. και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ έχουν δημιουργήσει ένα κράτος που ευημερεί, προστατεύοντας την εθνική τους κυριαρχία αποτελεσματικά σε μία από τις πλέον δύσκολες περιοχές του πλανήτη; Θα μπορούσα να προσθέσω πολύ περισσότερα, αλλά είναι μάλλον αρκετά για να τεκμηριώσουν την παροιμιώδη εξυπνάδα μας – η οποία οφείλει να κρίνεται μόνο εκ του αποτελέσματος και όχι από κενούς ισχυρισμούς.
 

Το πολιτικό σύστημα

Περαιτέρω, για να φανεί πόσο ηλιθίους θεωρεί τους Έλληνες που ισχυρίζονται πως είναι έξυπνοι το υποδουλωμένο στους ξένους πολιτικό σύστημα, παράδειγμα η δήλωση της ΝΔ – σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη νέα μείωση των συντάξεων το 2019 εάν κυβερνήσει, επειδή είναι ψηφισμένος νόμος από το ΣΥΡΙΖΑ! Σαν να πρόκειται δηλαδή για μία από τις δέκα θεϊκές εντολές που δεν καταργείται με νέο νόμο ή που δεν αναιρείται!

Όσον αφορά την κυβέρνηση, η ανάρτηση βουλευτή της για τη στήριξη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, σε σχέση με το τι θα ενέκρινε κανείς εάν τασσόταν υπέρ του ΝΑΙ, είναι αρκετή για να τεκμηριώσει πόσο ανόητους θεωρούν τα κόμματα τους Έλληνες – αφού τελικά ο ίδιος (συμπαθέστατος δημοσιογράφος κατά τα άλλα έως ότου εισήλθε στη Βουλή και έγινε αγνώριστος), ψήφισε υπέρ όλων αυτών που έγραφε και κατήγγειλε!

Το ίδιο ισχύει για τον αριστερόστροφο βουλευτή με το γοητευτικό σκουλαρίκι που δήλωσε ότι, «ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν, ενώ για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο» – θεωρώντας προφανώς πως οι ναζί ήταν πολιτισμένοι και συνώνυμοι με το δυτικό πολιτισμό, επειδή η κυβέρνηση του έχει υποταχθεί πλήρως στις εντολές της Γερμανίας, χωρίς ίχνος ντροπής.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει επίσης πίσω, αφού ο πρώην «ενεργειακός» υπουργός του προσπαθεί να μας πείσει ότι, ο διαμελισμός, η απαξίωση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα είναι προς όφελος μας, αφού έτσι δημιουργείται ανταγωνισμός και θα είναι φθηνότερο το ρεύμα – όταν όπου έχει συμβεί στον πλανήτη, από την αμερικανική Enron έως το Αμβούργο, οι τιμές του ηλεκτρικού αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το ίδιο θα πιστεύει και για το νερό, οπότε πρέπει να εκποιήσουμε την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κοκ. για το καλό μας – όπως κάναμε με τα αεροδρόμια!

Συνεχίζοντας, θεωρώ σωστό να προσθέσω μία δήλωση του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία τα εξής: 

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα, αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα – μέσα από ένα πρόγραμμα που θα έχει την πραγματική ιδιοκτησία της και που θα εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του. Η κυβερνητική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις – ενώ αυτό που λείπει από τη χώρα δεν είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά μία κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό. Η κοινωνία κουράστηκε από τα ψέματα, από το λαϊκισμό και από την εξαπάτηση. Είναι αναγκαία μία συμφωνία αλήθειας μεταξύ της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, έτσι ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη χώρα».

Εξαιρετική δήλωση, θα λέγαμε, εάν δεν είχαμε ζήσει στην Ελλάδα και δεν βιώναμε τα μεγάλα αλλά κενά πράξεων λόγια των εκάστοτε πολιτικών – κυρίως όταν ευρίσκονται στην αντιπολίτευση και αγωνίζονται για τη νομή της εξουσίας. Τι έκανε όμως όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση; Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο ικανός και θέλει πραγματικά να εφαρμόσει αυτά που ανακοινώνει, όταν τάσσεται φανατικά υπέρ των γερμανικής έμπνευσης μνημονίων; 

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, μόνο όταν πάψουμε να διαχωριζόμαστε ανόητα σε μπλε και κόκκινες ομάδες, κατανοώντας πως πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς ως Πολίτες και μετά το πολιτικό προσωπικό που είναι νομοτελειακά «καθ’ εικόνα και ομοίωση μας», θα υπάρξει μέλλον για την πατρίδα μας. Έως τότε, η Ελλάδα θα βαδίζει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο, όποιο κόμμα και αν την κυβερνάει – ελπίζοντας πως δεν θα κλείσει ακόμη τον κύκλο της ζωής της ως Έθνος, μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια και την αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα του λαού της.
analyst
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.