Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαΐου 2018

Ο ύπνος του ραγιά

Πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες από τις τσέπες τους την προπαγάνδα της καθαρής εξόδου; Περισσότερο από όσο φαντάζονται και λέγεται. Τελευταίος λογαριασμός αυτός που αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με 10-12 δις. που θα πληρωθούν χρυσάφι στα πόδια της κυβερνητικής φιέστας.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή- που προέρχεται από τη μήτρα του ΣΥΡΙΖΑ αν και πολιτεύτηκε με τους ΑΝΕΛ- η κυβέρνηση δεν έχει εισπράξει όλο το ποσό των 86 δις του τρίτου μνημονίου. Για την ακρίβεια, δεν έχει εισπράξει 27 δις, αν και έχει ψηφίσει όλα τα μέτρα και για τα 86 δις!

Τα 27 δις δεν εισπράττονται με το αιτιολογικό ότι αφορούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που μέχρι στιγμής δεν κρίθηκε απαραίτητη. Η αποκάλυψη είναι ότι από τα 27 δις θα χρησιμοποιηθούν τα 10-12 δις ως εγγύηση μέσω ESM για να βγει η χώρα στις αγορές και να δανειστεί χρήμα!

Για όποιον δεν κατάλαβε, η χώρα κάνει να παίρνει 27 δις με επιτόκιο 1%, τα οποία αρνείται, προκειμένου να βγει στις αγορές και να δανειστεί με 3,5%- 4%! Δηλαδή, προκειμένου να κάνει η κυβέρνηση την προπαγανδιστική προεκλογική φιέστα της περί καθαρής εξόδου, θα χρεώσει όλους τους Έλληνες με 4 φορές ψηλότερα τοκοχρεολύσια, τα οποία θα φορτωθούν για δεκαετίες!

Και γιατί να μην τα φορτωθούν, θα πει κάποιος τρίτος παρατηρητής. Στη χτεσινή πορεία της Πρωτομαγιάς, της 8ης με άγρια εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα από όλες τις κυβερνήσεις, οι συγκεντρωμένοι ήταν απογοητευτικά λίγοι σε σχέση με τους θιγόμενους Έλληνες και η μαχητικότητα ήταν αναιμική.

Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μήνυμα σ αυτούς που κυβερνάνε. Γιατί τους αποθρασύνουν και τους κάνουν να αισθάνονται ότι παίζουν εν ου παικτοίς, για να μην πούμε το χειρότερο: Ότι αισθάνονται «δικαιωμένοι από το λαό».

Ο ελληνικός λαός μοιάζει εδώ και χρόνια να αδιαφορεί στην πράξη για τη ληστεία της τσέπης του από τις κυβερνήσεις. Και σ αυτό το σημείο είναι συνυπεύθυνος γι αυτή τη ληστεία. Αντί για την τοποθέτηση Κοντονή, ότι καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την περιουσία του σύμφωνα με το νόμο, προτιμά την τοποθέτηση Τόσκα: Και μόλις οι κυβερνήτες μπουκάρουν στο σπίτι του για ληστεία παριστάνει ότι κοιμάται.

Πιθανώς μάλιστα και να μην παριστάνει. Μπορεί να κοιμάται πράγματι. Τον ύπνο του ραγιά.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης 
LiberalShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.