Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαΐου 2018

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ «ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μας βεβαίωσε θριαμβευτικά ότι, είμαστε πλέον στο Σκοπιανό πολλά βήματα μπροστά και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη και του κ. Μητσοτάκη. Άφησε βέβαια να εννοηθεί ότι υπάρχει πίεσης.

- Και! ενθυμούμαι και λέω, εγώ ο δύσμοιρος σκεπτόμενος Έλληνας, που διαμαρτύρομαι συνεχώς αλλά ποτέ δεν εισακούομαι:

- Ναι! οι Σκοπιανοί κάνουν πολλά βήματα μπροστά επ’ ωφελεία των. Ενώ! αντιθέτως η δική μας Κυβέρνηση, σ’ ότι αφορά το Σκοπιανό κάμει βήματα, για κοινή συμφωνία, εις ότι αφορά το όνομα των Σκοπίων, μόνο προς τα πίσω. Είναι θλιβερό με ελληνική Υπογραφή, να χαρίζουμε το όνομα της Ελληνικότατης Μακεδονίας στους Σφετεριστές της, κόντρα σε κάθε αλήθεια και κόντρα στην παλλαϊκή επιθυμία του Ελληνικού Λαού.

- Ενθυμούμαι επίσης την ομολογία του Κολοκοτρώνη˙ «… ήλθε ο Άμιλτων να με δει. Μου είπε, ότι: πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν με τους Τούρκους και η Αγγλία να μεσιτεύσει». Εγώ του αποκρίθηκα ότι˙ «Αυτό δεν γίνεται ποτέ, Ελευθερία ή Θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμε με τους Τούρκους… ο Βασιλεύς μας Κων. Παλαιολόγος εσκοτώθη, αλλά καμία συνθήκη δεν έκαμε…». Και! τότε υπήρχαν οι πιέσεις απ’ τους Μεγάλους, αλλά τότε υπήρχαν Έλληνες πατριώτες που είχαν την λεβεντιά, το θάρρος και την τόλμη ν’ απαντούν.

Η Ατυχία της Ελλάδος, της χαρισματικής αυτής χώρας, που ο Θεός τόσο απλόχερα έδωσε την θαυμασίαν αυτήν γη, με χαρισματικούς ανθρώπους Παγκοσμίως, την εποχή αυτή δυστυχώς στερείται Ηγετών. Διότι το «Μακεδονικό ζήτημα» ξανάναψε πάλι στις μέρες μας και μάλιστα επικίνδυνα, αλλά η Ελλάδα στερείται πολιτικούς Ηγέτες με σθένος και Πατριωτισμό που να μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν, την δημιουργηθείσα νέα επικίνδυνη κατάσταση.

Από ότι πληροφορηθήκαμε, οι Σκοπιανοί πονηρά σκεπτόμενοι και συνεχίζοντας την γραμμή των προκατόχων τους, αλλά με δόλιο τρόπο, έριξαν στην Τράπεζα διαπραγματεύσεων, νέα πρόταση για την ονομασία των, ήτοι: «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας»

Το Ίλιντεν έχει μεγάλο ιστορικό συμβολισμό, διότι η εξέγερση του Ίλιντεν στις αρχές του 20ού αιώνα (1903), είχε ως απώτερο στόχο την δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας» στην οποία θα περιλαμβάνοντο εδάφη από την Μακεδονία μας.

Υπ’ όψιν, η εξέγερση του Ίλιντεν εορτάζεται ως «Εθνική Επέτειος» στα Σκόπια. Στην πρόταση αυτήν συμφωνεί και η αντιπολίτευση των Σκοπίων. Οι Σκοπιανοί με την πρόταση αυτή, επιδιώκουν να δελεάσουν την Ελληνική Κυβέρνηση δεχόμενοι ακόμη το όνομα αυτό σ’ όλες τις περιπτώσεις ως “erga omnes”. Πάντως με την πρόταση αυτή τα Σκόπια συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πονηριές, διότι, δεν υπολογίζουν ιδιαίτερα την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτικών και την Ιστορική Μνήμη των ιδιαίτερα.

Όταν μια Κυβέρνηση, εκλέγεται με Δημοκρατικές διαδικασίες στην Εξουσία και όταν ανέλθει σ’ αυτήν, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την επιθυμία του Ελληνικού λαού σε άκρως Εθνικά θέματα, ούτε και τις έντονες και ογκώδεις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες του, είναι ουτοπία να λέμε ότι έχουμε Δημοκρατία.

Η εκτίμησή μας είναι ότι, αυτό το όνομα που πρότειναν τελευταία, είναι ότι πιο επικίνδυνο θα μπορούσαν να προτείνουν οι Σκοπιανοί στους Έλληνες. Στην ουσία οι Σκοπιανοί προσπαθούν πάλι να προτείνουν για συνολική χρήση το όνομα που αυτοί θέλουν.

Η Ιστορία και ο Σκεπτόμενος Ελληνικός Λαός θα είναι αμείλικτος, προς τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς που διαπραγματεύονται με το όνομα των Σκοπίων, εάν υπό οιανδήποτε μορφήν υπογράψουν αυτοί όνομα που να περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι! το «Μακεδονικό Ζήτημα» που ξεκίνησε με την Συνθήκη του Αγ. Στεφάνου (1878), αναζωπυρώθηκε με την επανάσταση του Ίλιντεν (1903), συνεχίστηκε με άλλη μορφή από τον δόλιο Τίτο δια της δημιουργίας, με το έτσι θέλω ομοσπονδίας με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (1944) Βορείως και σε επαφή με την από τους μυθικούς χρόνους Ελληνική Μακεδονία. Τέλος! συνεχίστηκε επί των ημερών μας με τον θρασύτατο Γκρουέφσκι των Σκοπίων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τον κουτοπόνηρο Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ. 

Μέχρι σήμερα, παρά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά, αμέλεια και απραξία των Ελληνικών Κυβερνήσεων, ουδέν επέτυχαν οι Σφετεριστές σ’ ότι αφορά το όνομα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την γλώσσα της Μακεδονίας μας. Καθ’ όσον εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή ουδέποτε θα ονομασθούν Μακεδόνες οι Σκοπιανοί. Σήμερα ανησυχούμε και είμαστε πολύ προβληματισμένοι αφού ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση, κόντρα σε κάθε Ιστορική Αλήθεια και διαμαρτυρίες του Ελληνικού Λαού παραχωρεί το όνομα με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον εις βάρος της Πατρίδος μας.

Τελειώνοντας, θα πρότεινα στους πολιτικούς ηγέτες μας να διαβάσουν το Ιστορικό του «Μακεδονικού ζητήματος» και τους Μακεδονικούς αγώνες και τις θυσίες για την σωτηρία της. Πιστεύω ότι, πάρα πολύ θα ωφεληθούν για τον χειρισμό του Σκοπιανού και σε πολλά θ’ αλλάξουν σκέψη.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.