5 Μαΐου 2018

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΗΓΕΤΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Είναι απορίας άξιον, πώς! όταν άτομα που είναι υπεύθυνα να διαμορφώνουν, εθνικά, κοινωνικά, επαγγελματικά και ανθρωπιστικά, την προσωπικότητα, των επερχομένων γενεών της Ελλαδικής κοινωνίας να έχουν παρεκκλίνει συνειδησιακά τόσο πολύ του πραγματικού των ρόλου, με την μεθοδική υποβάθμιση όλων των αξιών της πατρίδας μας, ώστε! ο Έλλην σήμερα να αντιμετωπίσει με πολύ προβληματισμό και δέος τους εφιαλτικούς καρπούς αυτής της συμπεριφοράς των.

Ένα Έθνος για να διαιωνίσει την ύπαρξη του και να βελτιώνει συνεχώς τις επερχόμενες γενεές, πρέπει να διαθέτει πρότυπα. Πρότυπα βασικά πρέπει να είναι:

- Οι εκλεγμένοι του λαού στο κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Οι δάσκαλοι γενικά και ιδίως οι Πανεπιστημιακοί.
- Οι λειτουργοί της Εκκλησίας
- Οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και ακόμη
- Οι Δημόσιοι λειτουργοί του κράτους

Όλοι αυτοί με κυρίως υπεύθυνη, την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της πατρίδος μας, έχουν εντολή από τον ελληνικό λαό, να βελτιώνουν και να εξασφαλίζουν από γενιά σε γενιά τα παρακάτω: 

- την βασική απαιτούμενη οικονομική ευρωστία της Χώρας μας, για να αντέχει στους διεθνείς κλυδωνισμούς.
- την καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση των νέων προσαρμοσμένη στις εξελίξεις της κάθε εποχής.
- την δημιουργία πατριωτικής, ηθικής και θρησκευτικής συνείδησης. 
- την Κοινωνική δικαιοσύνη και μέριμνα, ώστε και ο τελευταίος Έλληνας και αλλοδαπός στην πατρίδα μας, να έχει στήριγμα στην φροντίδα της και να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς

- Τέλος! την δημιουργία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, για την υποστήριξη της εξωτερικής πολιτικής, την αποθάρρυνση των επιβουλέων της χώρας μας, τον σεβασμό της πατρίδος μας και την δυνατότητα κοινωνικής αρωγής σε θεομηνίες ή και σε άλλες εγκληματικές πράξεις από όπου και αν προέρχονται.

- Δυστυχώς! Και η σημερινή Κυβέρνηση της πατρίδος μας, δεν επέτυχε τίποτε στον τομέα αυτό, ούτε πρόκειται να πετύχει, διότι ακολουθεί τα καταστροφικά χνάργια της νοοτροπίας των προηγουμένων Κυβερνήσεων, της διχόνοιας, των ανουσίων διαξιφισμών στην Βουλή και την ψήφιση νόμων, που κυριολεκτικά καταστρέφουν, τις αρχές και αξίες της Ελληνικής Κοινωνίας, τους θεσμούς της Ελληνικής οικογένειας και το χειρότερο καταστρέφουν την Ελληνική εθνική Παιδεία μας. 

Αυτές λοιπόν οι πολιτικές εξουσίες αντί της ως άνω αναφερομένης αποστολής, επέτυχαν σε σοβαρούς κυρίως στόχους ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή! την οικονομική καταστροφή, τον εθνικό ξεπεσμό και την αναξιοπιστία της Πατρίδος μας. Η Ιστορία για τους σύγχρονους πολιτικούς θα είναι αμείλικτη, διότι ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έθεσαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και την λαθεμένη ιδεοληψία των, υπεράνω της σωτηρίας της Πατρίδος και έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

- Επίσης! η Συντεχνιακή καπηλεία ορισμένων αριστερών, έφθασε στην σημερινή Δημοκρατική Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό ώστε ωμά, θρασύτατα και απειλητικά να λέει: «τι σημασία έχουν οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή, τους νόμους τους ανατρέπει ο λαός στους δρόμους». Αυτοί οι ολίγοι, μιας πλαστογραφημένης Αριστεράς και τινές άλλοι άνοοι, δυστυχώς είναι αυτοί, που ευτελίζουν συγχορδιακά τις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας μας, ακόμη και το κοινωνικοκεντρικό όραμα της πραγματικής Αριστεράς των ιδεολόγων αυτής.

Να έχουν δε πάντοτε υπ’ όψιν των, οι όψιμοι πολιτικοί μας, της πλέριας προοδευτικής κουλτούρας, Ακόμη! είναι λυπηρό το γεγονός, πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτό σ’ αυτούς ότι, ο Ελληνικός λαός ανέχεται μέχρις ενός σημείου συμπλεγματικούς ή άλλης αιτιολογίας ακκισμούς αρνησιπατρίας, στο βωμό του κοσμοπολιτισμού και της Παγκοσμιοποίησης, αλλά όχι απεριόριστα. Ακόμη! Είναι λυπηρό το γεγονός, πώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτό σ’ αυτούς ότι, για τους περισσότερους Έλληνες τα εθνικά θέματα είναι κάτι σαν θρησκεία.

Αξίζει τον κόπο εδώ να θυμηθούμε για λίγο τι είναι ΗΓΕΤΗΣ: «Το κύριο προνόμιο του ηγέτη είναι, να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ν’ ανθίζει χαμόγελο, να βουρκώνουν μάτια και να γεννιέται στην θέα του, αυθόρμητα στο πλήθος γιορτή. Εμείς δυστυχώς αντί αυτού στα δελτία ειδήσεων των Μ.Μ.Ε. προ ημερών, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας μας σε ακριτικό Νησί μας, πληροφορηθήκαμε να τον συνοδεύουν για ασφάλεια 13 διμοιρίες των ΜΑΤ. Από ποιό κίνδυνο, από τον Ελληνικό Λαό, που τον τίμησε δια της ψήφου των και του ενεπιστεύθη την Πρωθυπουργία της της χώρας μας; Μην μου πείτε φταίνε οι αριστεροί ή οι δεξιοί, θα ήταν αστείο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αλλά! Η περίσκεψη πρέπει να είναι της Πολιτικής Ηγεσίας της Χώρας μας.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε και ευχόμαστε, να έλθει σύντομα στο σύνολό των στο κοινοβούλιο η γενιά εκείνη των Ελλήνων πολιτικών που θα αντιληφθεί ότι, μόνο με την εθνική ενότητα, την ομοψυχία και την ιστορική μνήμη του λαού, θα διαφυλαχθεί η Ιερή αυτή πατρίδα και η Εθνική και πολιτική Ελευθερία των Ελλήνων και ταυτόχρονα να υπάρχουν αξίες της Ειρήνης που θα κρατήσουν υψηλά την ηθική στάθμη του Βίου των Ελλήνων.

Αυτούς τους Έλληνες πολιτικούς αναζητά ο Ελληνικός Λαός και γρήγορα διότι ο Δρόμος που ακολουθούμε σήμερα δεν οδηγεί πουθενά.

Λέει ο ΠΛΑΤΩΝ: «Ο Ηγήτωρ πρέπει να είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ, διότι εάν είναι μόνο ΕΝΤΙΜΟΣ θα τον φάνε οι ανέντιμοι και εάν είναι μόνο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ, τότε είναι ακατάλληλος για Ηγήτωρ και επικίνδυνος για τους υπ’ αυτών.-

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε. α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.