11 Μαΐου 2018

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το λεωφορείο με την αραβική επιγραφή - Τι πιο...λογικό;

Η παραπάνω φωτογραφία από τη Μυτιλήνη έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου με τα σχόλια πολλές φορές να χάνουν την ουσία και να μένουν στις εντυπώσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς στην Ελλάδα κοιτάμε επιδερμικά και προσωρινά το οτιδήποτε. Όσο και αν το συγκεκριμένο λεωφορείο προορίζεται για χρήση από όσους ως επί το πλείστον αραβόφωνους ζουν στα μικρά στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών, δεν παύει να αποτελεί μια πραγματικότητα. Ποια; Ότι 100 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Λέσβου, η αραβική γραφή έκανε και πάλι την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο δήμαρχος κ. Γαληνός στο νησί ζουν επί του παρόντος 27.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 10.000 είναι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Οι τελευταίοι όμως δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας αφού η Συρία κερδίζει τον πόλεμο, απελευθερώνει το ένα μέρος μετά το άλλο και μεταμορφώνεται καθημερινά. Μια έρευνα στο σημερινό Χαλέπι θα σας πείσει. Η ανοικοδόμηση έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση εφαρμόζει φιλική οικονομική πολιτική και συνεπώς δεν έχουν κανένα λόγο να ζουν εδώ φυλακισμένοι. 

Ο κ. Γαληνός σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη από το 2015 και πως διαρκώς δημιουργούνται θέματα. Το πιο σοβαρό όμως είναι η αναλογία 1:1,7 και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το θέμα δεν είναι το λεωφορείο και η αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά το πως φτάσαμε σε αυτήν.

Πόσοι άραγε μουσουλμάνοι ζουν στη χώρα μας και πόσοι εξ αυτών ήρθαν νόμιμα και όχι παράνομα στη χώρα από το 2000 και μετά;

Πόσοι Ελληνες τους νοικιάζουν κάτι τρώγλες όπου στοιβάζονται ανά δεκάδες και οι πρώτοι θησαυρίζουν;

Πόσοι τους έδωσαν δουλειές διότι μπορούσαν να τους ξεζουμίσουν από το πρωί έως το βράδυ για ένα ελάχιστο μεροκάματο που όμως για αυτούς έχει μεγάλη αξία και στην πατρίδα τους ακόμη μεγαλύτερη;

Πόσο ρόλο έπαιξε στο να χαθεί κάθε έλεγχος η πολιτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και τώρα οι εξαγγελίες περί απόδοσης ιθαγένειας με συνοπτικές διαδικασίες;

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έχουν εγκαταλείψει (και συνεχίζουν) την Ελλάδα. Οι εκτρώσεις συντελούν μια σιωπηλή γενοκτονία. Στον αντίποδα έρχονταν και καταφθάνουν χιλιάδες, τους οποίους κάποτε ο σημερινός ΠτΔ ως υπουργός τότε μιας δεξιάς κυβέρνησης ευχαριστούσε για την προτίμησή τους.

Στην Ελλάδα συντελείται μια μεγάλη αλλαγή. Αλλάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας. Αφελληνισμός και αποχριστιανοποίηση. Συμμετοχή σε αυτό είχαν και έχουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα το τι μας λένε πως πρεσβεύουν διότι στην πράξη το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Συμμετοχή φυσικά έχει και ο ελληνικός λαός που ενδιαφέρεται μόνο για το σήμερα, πως θα διοριστεί, μετά πως θα βγει στη σύνταξη και θα αράξει.

Σε μια χώρα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκτενής αλλαγή της πληθυσμιακής της δομής, είναι λογικότατο αυτό να αντικατοπτριστεί στην καθημερινότητά της. Αν μάλιστα δίνουμε σημασία στη δύναμη της εικόνας, τότε η επιγραφή του λεωφορείου δεν έχει καθόλου ελληνικά, έστω για το τυπικό της υπόθεσης. Βέβαια το νησί το Σεπτέμβριο του 2015 με το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε έξαρση, έκανε την επιλογή του.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι λοιπόν προβληματίζονται, ας μην εστιάζουν στο Ω αλλά ας ξεκινήσουν από το Α σκεπτόμενοι σοβαρά. Το λεωφορείο είναι το τέρμα της διαδρομής. 

freepen.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.