Τελευταίες αναρτήσεις

3 Μαΐου 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τό Συντονιστικό τῶν 22 Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν Σωματείων Θεσσαλονίκης χαιρετίζει καί ἐνθέρμως συμπαρίσταται στήν ἐκδήλωση πού διοργανώνουν τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῶν Ἀθηνῶν μέ θέμα “ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ” (Ἐκδήλωση ὑπέρ τῆς ζωῆς τοῦ ἀγέννητου παιδιοῦ), τήν Κυριακή 6 Μαΐου στό Πολεμικό Μουσεῖο.

Τό φλέγον αὐτό, ἀπό κάθε ἄποψη, ζήτημα εἶναι ἀπαραίτητο νά θεωρηθεῖ στίς πραγματικές του διαστάσεις καθώς καί στίς ἐπιπτώσεις πού ἔχει στόν κοινωνικό ἱστό τῆς πατρίδας μας.

Οἱ ἐθνικές, δημογραφικές, πνευματικές, κοινωνικές καί ἰατρικές συνέπειες τῆς πολιτικῆς πού ἀκολουθήθηκε τίς τελευταῖες δεκαετίες εἶναι ἤδη ὁρατές καί κινδυνεύουν νά γίνουν μή ἀναστρέψιμες, ἄν οἱ ὑπεύθυνοι πνευματικοί φορεῖς τῆς πατρίδας μας, ἀλλά καί ὁ καθένας μας ὡς μέλος τῆς κοινωνίας, δέν ἀλλάξουμε ἀμέσως στάση.

Ἀκολουθώντας τήν εὐαγγελική διδασκαλία, τήν παράδοση τῆς πατρίδας μας ἀλλά καί τά συμπεράσματα τῆς παγκόσμιας ἰατρικῆς κοινότητας, μαζί μέ τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῶν Ἀθηνῶν ΖΗΤΟΥΜΕ:

1. Νά γίνει σεβαστό τό ἀναφαίρετο δικαίωμα τοῦ ἐμβρύου στή ζωή.

2. Νά συνειδητοποιήσουμε ὅλοι ὅτι σύμφωνα μέ τή διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας μας τό ἔμβρυο ἐμψυχοῦται ταυτόχρονα μέ τή σύλληψη καί ὅτι ἡ ἔκτρωση ἔχει πολλές καί σοβαρές κοινωνικές, πνευματικές καί ἰατρικές ἐπιπτώσεις τόσο ἀτομικά, γιά τήν κυοφοροῦσα γυναίκα, ὅσο καί συνολικά, γιά τήν πατρίδα μας, πού ἄν καί χριστιανική παραβιάζει τίς ἐντολές τοῦ Εὐαγγελίου καί μέ τήν πράξη αὐτή ἀπομακρύνει τήν θεία χάρη καί εὐλογία.

3. Νά στηριχθεῖ ἡ πανταχόθεν βαλλομένη ἑλληνική οἰκογένεια.

4. Νά στηριχθοῦν ἀπό τήν Πολιτεία καί τήν Ἐκκλησία ἠθικά, πνευματικά ἀλλά καί ὑλικά οἱ γυναῖκες ἐκεῖνες πού γιά ποικίλους λόγους, καί ἀντιμετωπίζοντας μόνες τους μία ἐγκυμοσύνη, ἀναγκάζονται συχνά νά καταφύγουν στήν ἔκτρωση. 

Σέ μία ἐποχή, πού ἀνερυθρίαστα καί ὠμά προβάλλονται καί ἐπιβάλλονται τά “δικαιώματα” κάθε εἴδους “μειονοτήτων”, εἶναι βαθύτατα ὑποκριτικό νά περι­φρονεῖται ὄχι ὁποιοδήποτε “δικαίωμα” ἀλλά τό ὑπέρτατο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ἀθώων καί ἀνυπεράσπιστων πλασμάτων.

Τά μέλη τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν Σωματείων Θεσσαλονίκης ἑνώνουμε δυναμικά τή φωνή μας μέ τή φωνή τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν Σωματείων τῶν Ἀθηνῶν καί δηλώνουμε ὅτι “Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΟΓΗ”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28.4.2018

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.