17 Μαΐου 2018

Η Μεγαλύτερη Γέφυρα της Ευρώπης στην Κριμαία που θα μεταφέρει τα ρωσικά στρατεύματα στην ΠΟΛΗ. Για αυτό θέλουν να την βομβαρδίσουν.

Όλα οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη. 

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ και κάποιοι που ανέλαβαν ιστορικούς ρόλους ετοιμάζονται. 
Ποιος θα μας το έλεγε στις ημέρες μας να δούμε την ζεύξη του Κιμμέριου Βοσπόρου και αύριο- μεθαύριο αυτού με τον Ελληνικό Βόσπορο;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Όταν οι Ρώσοι κάνουν τέτοια έργα έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους. 
Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων.
Για αυτό και ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι συστήνουν να βομβαρδιστεί.

Κατόρθωσαν οι Ρώσοι και γεφυροποίησαν την Ρωσική γη με την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδος βλ. Κριμαία που είναι το κατεξοχή προγεφύρωμα τους για την Κωνσταντινούπολη.
Η σύνδεση αυτή έγινε μέσω της Ελληνικής πόλης του Κέρτς. 

ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ για αυτό όλοι χρωστάνε στην Ελλάδα και για αυτό την ανάγκασαν να τους χρωστάει, αλλά δεν μπορούν να πατσίσουν πάλι. 

«Το Κερτς είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χερσονήσου της Κριμαίας. Στη θέση της από τον 7ο αιώνα π.Χ. προϋπήρχε η αρχαία ελληνική πόλις Παντικάπαιον, η οποία ιδρύθηκε από τους Ιωνες της Μιλήτου, και βρισκόταν στο σημείο της ένωσης των δύο θαλασσών, της Μαύρης και της Αζοφικής. Οι αρχαίοι Ελληνες όριζαν τον Πορθμό του Κερτς, τον αρχαίο Κιμμέριο Βόσπορο, ως όριο μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.» του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΝΚΕΛΙΔΗhttp://www.enet.gr/ 

«Σε αυτό το σημείο ο Πούτιν εγκαινίασε την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης οδηγώντας φορτηγό»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας οδήγησε φορτηγό κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων σε γέφυρα 19 χιλιομέτρων που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Στη θέση του οδηγού ενός φορτηγού έκατσε το πρωί της Τρίτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φορώντας ένα τζην παντελόνι και ένα μαύρο μπουφάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε μπρος και άρχισε να οδηγεί στη νέα γέφυρα, που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εγκαινίαζε μ' αυτόν τον τρόπο, το φιλόδοξο αυτό έργο 19 χιλιομέτρων, την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Μόσχα.
Αυτοκίνητα και λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 16 Μαίου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ενώ τα τρένα θα κυκλοφορήσουν το 2019.


Ο Πούτιν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επικεφαλής των συνεργείων που δούλεψαν για 27 μήνες στα εργοτάξια αυτού του μεγαλειώδους έργου. 

Η νεόδμητη γέφυρα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση) για τα αυτοκίνητα και σιδηροδρομική γραμμή σε νησίδα στο κέντρο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Η Μόσχα ξόδεψε 3 δις δολάρια στην μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, η οποία, όμως, ανταποκρίνεται τόσο σε πρακτικούς όσο και σε γεωπολιτικούς σκοπούς» http://www.pronews.gr/15/05/2018

Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί λόγοι της κατασκευής αυτού του φαραωνικού έργου;

Στην χερσόνησο της Κριμαίας βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη.
Αεροαποβατικές δυνάμεις, συστοιχίες πυραύλων, μαχητικά αεροσκάφη, Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz, πεζοναύτες και κάθε τόσο ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης.


Δηλ. η χερσόνησος της Κριμαίας είναι σαν ένα μπαλκόνι – πρόβολο γεμάτο ετοιμοπόλεμο στρατό από το οποίο κάποιος με κιάλια μπορεί να δει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη.

Τώρα με την γέφυρα του Κέρτς όλο αυτό το πολεμικό δυναμικό μπορεί να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή και να ενισχυθεί.

Σίγουρα με την γέφυρα αυτή δεν αισθάνονται καλά οι τούρκοι αλλά και άλλοι που προτείνουν να βομβαρδιστεί.

«Η Ουκρανία θα πρέπει να ανατινάξει τη Γέφυρα του Πούτιν στη Κριμαία» από τον Tom Rogan 15 Μαΐου 2018 

«Η Ουκρανία πρέπει τώρα να καταστρέψει τις υποδομές αυτής της γέφυρας.

Μπορεί αυτό να πυροδοτήσει ρωσικά αντίποινα αλλά η ίδια η κατασκευή της γέφυρας συνιστά παραβίαση του εθνικού χώρου της Ουκρανίας.

Ευτυχώς, η Ουκρανία έχει τα μέσα να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της γέφυρας κατά τρόπο που θα την καθιστούσε τουλάχιστον προσωρινά άχρηστη. Λόγω του μεγάλου μήκους της, η ουκρανική αεροπορία θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο των θυμάτων από εκείνους που την διασχίζουν.

Πώς θα ανταποκριθεί ο Πούτιν;
Πιθανώς με κλιμάκωση κατά των ουκρανικών συμφερόντων στην ανατολική Ουκρανία.

Αλλά αυτή η κλιμάκωση είναι πολύ πιθανό να έρθει τους επόμενους μήνες ούτως ή άλλως, και ο Πούτιν θέλει να απορροφήσει αργά την Ουκρανία αντί να την κατακτήσει ολοκληρωτικά.

Αλλά η αποκοπή της γέφυρας, ακόμη και προσωρινά, θα στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα από το Κίεβο στη Μόσχα ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να δεχτούν την άνετη επισημοποίηση της εδαφικής κλοπής του Πούτιν. Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν και πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία εδώ με εμπιστοσύνη στην επιχείρηση αυτή»

Πηγη https://www.washingtonexaminer.com/ 

Ακόμα δεν την έφτιαξαν και θέλουν να την γκρεμίσουν την γέφυρα του Κέρτς 
Από τις αντιδράσεις αυτές κατανοούμε πόση μεγάλη γεωπολιτική αξία έχει η γέφυρα του Κιμμέριου Βοσπόρου. 
Ο ίδιος ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός το εκφώνησε δια ζώσης σε ηχητικό μήνυμα του.
« Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης»

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

2 σχόλια:

asepites είπε...

"...Δηλ. η χερσόνησος της Κριμαίας είναι σαν ένα μπαλκόνι – πρόβολο γεμάτο ετοιμοπόλεμο στρατό από το οποίο κάποιος με κιάλια μπορεί να δει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη..."

Είναι φύση αδύνατον να το δει κάποιος με κιάλια! ! !
Η απόσταση Σεβαστούπολης - Κωνσταντινούπολης είναι 537,79 χιλιόμετρα ή 334,97 ναυτικά μίλια! ! !

Καταλαβαίνεις Δρ. Κωνσταντίνε Βαρδάκα; ; ;
Είναι ποτέ δυνατόν να δει κανείς με κιάλια σε απόσταση 537,79 χιλιομέτρων; ; ;

Κρίμα...κρίμα...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ατυχως αγαπητε σχολιαστη δεν καταλαβες τον συμβολισμό της φρασης του κ Βαρδακα....
Εννοείται οτι στην κυριολεξία είναι αδύνατον να δεις οτιδηποτε ακομα και με κυαλια οταν ειναι περα από 4-5 χιλιομετρα.... πόσο μάλλον αυτοκίνητα στην Πόλη....

Σαφεστατα υπονοεί ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Κριμαία αποτελεί στρατηγικό πλεονεκτημα της Ρωσίας στο να μεταφερει γρήγορα στρατεύματα στην Μαυρη Θάλασσα και ως εκ τούτου και στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης....

Αν απο τα τόσα άρθρα που εχει γράψει ο κ. Βαρδάκας έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι ένας ανθρωπος τόσο χαμηλής νοημοσύνηςμ ώστε νομίζει ότι με κυαλια από την Κριμαία θα βλεπει τα αυτοκίνητα στην Πόλη, τότε λυπαμαι αλλά το ΚΡΙΜΑ πάει σε εσενα....

ΥΓ Ελπίζω να μην νομίζεις οτι και η Κριμαία αντί για χερσόνησος ειναι .....μπαλκόνι!!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.