Τελευταίες αναρτήσεις

5 Μαΐου 2018

ΚΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής της 
“Ελλήνων Πολιτείας” - Αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Η Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες, θεωρώντας ότι απειλείται από τις ΗΠΑ δημιουργεί πυραυλική ασπίδα μεγάλου βεληνεκούς για την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Από τον ίδιο φόβο διακατέχεται και το κράτος του Ισραήλ, έναντι της πλανητικής υπερδύναμης της Κίνας. Γι΄ αυτόν τον λόγο, ακραίοι κύκλοι του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν διεισδύσει ακόμη και σε ομογενειακά σωματεία στις ΗΠΑ, αλλά και σε κομματικά παραμάγαζα των Αθηνών – σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας – προσπαθούν να διασαλεύσουν, ει δυνατόν να ακυρώσουν, τις διαρκώς βελτιούμενες ελληνοκινεζικές σχέσεις. 

Κίνα και Ελλάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο…

Η περίοδος των ελληνοκινεζικών σχέσεων φαίνεται και από τα μέγιστα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα στις κατά καιρούς επισκέψεις ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα. Όπως πρόσφατα, όπου πολυπληθής αντιπροσωπεία μας βρέθηκε στην αχανή αυτή χώρα, η οποία επέστρεψε από εκεί την 1η Μαΐου 2018, αφού είχαν παραμείνει στη χώρα της ανατολικής Ασίας για μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της οποίας στις συναντήσεις με τους Κινέζους αξιωματούχους οριοθετήθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα.

Όπως:

Συμφωνίες στον τομέα συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων, αλλά και στο τομέα τεχνολογίας, αιχμής της διαστημικής έρευνας, στον οποίο η Κίνα πρωτοπορεί.

Συμφωνίες συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην φιλόξενη και ηλιόλουστη Ελλάδα.

Συμφωνίες ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ των δυο χωρών και προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην σπουδάζουσα νεολαία της Κίνας.

Συμφωνίες στον τομέα του εμπορίου και της ναυτιλίας, αλλά και στη ναυπήγηση σκαφών όπου η Ελλάδα είναι στην κορυφή.


Βέβαια, δεν μπορούσε να λείψει το ενδιαφέρον τους για το νησί της Κω, αφού πέραν του φυσικού της κάλους, έχει γύρω της “αγκαλιασμένα” τεράστια ενεργειακά γεωθερμικά πεδία, μεγάλης οικονομικής αξίας. 

Η Κως “χαράζει” εξωτερική πολιτική…

Διαβάζουμε στο “Βήμα της Κω”: 

Σε συγκεκριμένες βάσεις τίθεται η σχέση συνεργασίας ανάμεσα στην Κω και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στην Κω. Αφού ο Δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης θα έχει συνάντηση με τον νέο πρέσβη και αξιωματούχους της πρεσβείας στην Αθήνα.

Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας θα είναι ο τομέας του τουρισμού, με την προβολή της Κω ως τουριστικού προορισμού στην κινεζική αγορά, αλλά και της Ιπποκρατικής ιδέας και κληρονομιάς με σημείο αναφοράς το νησί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση θα υπάρξει ανακοίνωση και από τις δυο πλευρές…

Ακριβή “νύφη” για Κίνα και Ισραήλ, η νήσος Κως… 

Για την ίδια περιοχή, δηλαδή το ΝΑ Αιγαίο, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το Ισραήλ. Και κάποιοι ειδικοί, γνωρίζοντες πολύ καλά τα θέματα, μας λέγουν ότι ο χώρος της Κω και της Νισύρου θα είναι ο χώρος όπου θα επικεντρωθεί η διεθνής διένεξη μεταξύ της Κίνας και του Ισραήλ.

Στο εγγύς μέλλον θα μπορούμε να πούμε περισσότερα επί αυτού του θέματος

Ωστόσο όλα δείχνουν, πως η Κίνα και το Ισραήλ ερίζουν ήδη για ένα ακριβό “γαμπρό”… Τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου.

Ναυάγησε η πώληση του ΠΑΟ στους Τούρκους;

Για την οποία πώληση του Παναθηναϊκού, που πρωτίστως την προσεγγίζουμε πολιτικώς και δευτερευόντως αθλητικώς, σας έχουμε ενημερώσει με συνεχή άρθρα μου! Πρώτοι από όλους σας αποκαλύψαμε το τεράστιο ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρηματικών λόμπυ, που εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εισχωρούσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αφού έχει ήδη υπό την “κυριαρχία” του – όπως επίσης σας έχουμε πολλάκις ενημερώσει – μεγάλες περιοχές της Αθήνας και κυρίως το ιστορικό της κέντρο, μεταξύ των οδών Αιόλου, Ερμού, Αθηνάς, Μητροπόλεως κλπ. Όπου έχουν εξαγοράσει διαμερίσματα-πολυκατοικίες, καταστήματα-επιχειρήσεις (ταχυφαγεία, ψητοπωλεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια), ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.α. Τελευταία η δράση τους έχει περάσει και στο Κολονάκι εξαγοράζοντας γνωστό εστιατόριο, που ανήκε σε πολύ γνωστό πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό των καναλιών.

Μια πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Τούρκους που προς το παρόν ναυάγησε, αλλά ποτέ μη λες ποτέ, αφού ο μεγαλομέτοχος του ιστορικού Αθηναϊκού Σωματείου φροντίζει καθημερινώς να ευτελίζει το “προϊόν” του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την οργή των οπαδών – φανατικών του ΠΑΟ, οι οποίοι βλέπουν καθημερνώς να χάνει ύψος η αγαπημένη τους Ομάδα! Ευελπιστεί όμως, ο κ. Αλαφούζος, πως ένας υποβιβασμένος Παναθηναϊκός με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, θα είναι εύκολο να πωληθεί αφού θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της υπομονής των φιλάθλων του ΠΑΟ και θα πάψουν την όποια αντίσταση στην προοπτική της πώλησης του Παναθηναϊκού στους Τούρκους!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπύρου Θεοδωρόπουλου
“Ακριβός γαμπρός” ο Παναθηναϊκός…

Ο Γιάννης Αλαφούζος αφού με διάφορα τερτίπια απέτρεψε το ενδιαφέρον του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διευθύνοντος συμβούλου της Chipita ΑΕ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λατρεμένου παράγοντα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, φέρεται ότι συζητάει για την πώληση του ιστορικού Σωματείου με επιχειρηματίες από την Ταϊλάνδη (Pan Asia) που εκπροσωπεί ο κ. Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή γράψαμε πως, οι Κινέζοι βρίσκονται πίσω από αυτό το επιχειρηματικό fund και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο μπροστινός της αγοραπωλησίας του ΠΑΟ.

Από τη στιγμή που δημοσιεύσαμε αυτήν την αποκλειστικότητα στα ΜΜΕ και τα Social Media έχει ξεσπάσει πόλεμος! 

Ένας πόλεμος που τα Συστημικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ εμπλέκουν, όλως τυχαίως, στην αγοραπωλησία του ΠΑΟ, το ενδιαφέρον του Εβραίου δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάϊνμετς (Beny Steinmetz) που ασχολείται με διαμάντια και κτηματομεσιτικά! 

Τι ρόλο παίζει ο Νίκος Παππάς;
 

Ωστόσο, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, έχει βάλει το χεράκι του στο κυοφορούμενο ενδιαφέρον του κ. Μπένι Στάϊνμετς για την αγορά του ΠΑΟ και ο σημερινός Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παπάς!

Ο οποίος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού της παραχώρησης τηλεοπτικών αδειών, στο οποίο παιχνίδι είναι παίχτης και ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ιδιοκτήτης του Ομίλου Σκάϊ. Του Ομίλου, όπου εργάζονται ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, της γνωστής λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η κ. Σία Κοσιώνη, σύζυγος του κ. Κώστα Μπακογιάννη, εν δυνάμει Δημάρχου Αθηναίων κ.α.

Επίσης, μας πληροφορούν πως ο κ. Μπένι Στάϊνμετς είναι ο κύριος μέτοχος της “Εθνικής Πανγαία” Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα…

Το είπατε; Δεν Άκουσα;
Πού θα πουλήσει τελικά ο κ. Γιάννης Αλαφούζος; 
Μα εκεί που είναι το οικονομικό του συμφέρον, λέω εγώ…
Όμως, ακούω μια φωνή που μου λέει, θα πωλήσει εκεί που θα του πει ο μέντοράς του…
Επανέρχομαι….Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.