Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαΐου 2018

Πόσα δις έβγαλαν οι τράπεζες απο το κόλπο με τις προνομιούχες μετοχές των Αλογοσκούφη και Καραμανλή. Νέο κόλπο 19 δις απο Τσίπρα.

Πόσα δις ευρώ έβγαλαν οι τράπεζες απο το κόλπο με τις προνομιούχες μετοχές των Αλογοσκούφη και Καραμανλή. Νέο κόλπο το μαξιλάρι 19 δις ευρώ απο τον Τσίπρα. 

18 Ιανουαρίου 2018 

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη 

TΟ ΚΟΛΠΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΑΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ 

Το συνολικό ποσό των προνομιούχων μετοχών που εκδόθηκαν επι Αλογοσκούφη και Δούκα με την ευθύνη Καραμανλή, ανέρχεται σε μόλις 4.473.585.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής: 

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: 1.350.000.000 ευρώ.
2. Alpha Bank : 940.000.000 ευρώ.
3. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 224.960.000 ευρώ.
4. EFG Eurobank: 950.125.000 ευρώ.
5. Τράπεζα Πειραιώς : 750.000.000 ευρώ.
6. Τράπεζα Αττικής: 100.200.000 ευρώ.
7. Proton Bank: 80.000.000 ευρώ.
8. FBBank: 50.000.000 ευρώ.
9. Πανελλήνια Τράπεζα: 28.300.000 ευρώ.  


Εδώ εξηγείται πως σχεδιάστηκε να φαγωθεί το πακέτο των 28 δις ευρώ δωρεά στις τράπεζες απο τον Αλογοσκούφη και τον Καραμανλή. Αλογοσκούφης και εξαφανισμένος Καραμανλής ήξεραν για το ότι η χρεοκοπία ήταν πρό των πυλών και τα PSI ερχόντουσαν, γιαυτό και εξαφανίστηκαν απο το 2009 και μετά.  

Εδώ μπορεί να αντιληφθεί κανείς που στοχεύει το μαξιλάρι για δανεισμό 19 δις ευρώ απο τον Τσίπρα. Η ίδια ιστορία Αλογοσκούφη επαναλαμβάνεται εκ νέου σαν φάρσα, Στόχος η κάλυψη των κόκκινων δανείων. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Προνομιούχες Μετοχές (Preference Shares): Ονομάζονται οι μετοχές που προσφέρουν σταθερό μέρισμα στους μετόχους τους αλλά και που συνήθως δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Η διανομή μερίσματος στις προνομιούχες μετοχές προηγείται της διανομής μερίσματος στις κοινές μετοχές. Επίσης οι προνομιούχες μετοχές δικαιούνται και σωρευτικό μέρισμα αν μια εταιρεία επιστρέψει στην κερδοφορία μετά από συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις. Σε περίπτωση διάλυσης της επιχείρησης και ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών προηγούνται αυτών των κοινών.

Προνομιούχες Μετοχές με Υπό Αίρεση Απόδοση (Deferred Shares): Οι προνομιούχες μετοχές με υπό-αίρεση απόδοση, αποδίδουν μέρισμα στους κατόχους τους μόνο αφού πρώτα οι κοινές μετοχές λάβουν το ελάχιστο μέρισμα. (βλέπετε και εδώ)

ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΕYROBANK 

Οι μετοχές όλων των τραπεζών αγοράστηκαν ακριβά το 2009 απο το κράτος και τώρα είναι στον πάτο, όπως φαίνεται απο το διάγραμμα. Αυτές τις μετοχές οι τράπεζες (με τελευταία τη Eurobank) της πήραν τζάμπα και ψάχνουν να τις ξαναπουλήσουν σε επενδυτές στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Μη σαν μπερδεύουν με τη λέξη “ονομαστικής αξίας” στα άρθρα που γράφουν οι πεπέδες (εννοούν την αρχική τιμή όλων μαζί συνολικα).

Άμα είναι τσάμπα οι μετοχές όπως είναι τώρα, τις παίρνει και ο Λάτσης, που πήρε τσάμπα και το Ελληνικό.

To νέo ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης, που πήρε η Eurobank απο το κράτος, είναι για τα μάτια. Οι τράπεζες μπορούν να μιλούν για κερδοφορία, όταν βγάλουν απο πάνω τους τα 120 δις ευρώζημία, που αυξάνουν παρέα με το χρέος. Μέχρι τότε δεν αποπληρώνουν τίποτα στο κράτος και όσα λένε είναι μπούρδες.

Οι τράπεζες πήραν σε πραγματικό χρόνο απο το “κράτος” πραγματικό χρήμα και του επιστρέφουν χαρτί υγείας, που θα χρησιμοποιηθεί για να βολευθεί στον προϋπολογισμό ο εσωτερικός δανεισμός και να αυξηθεί η ρευστότητα απο τα λεφτά των Ταμείων και των Δήμων. Είδες ο Στουρνάρας τι κόλπα κάνει με τις πλάτες του κωμικού Τσακαλώτου; Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Τσίπρα χάρισαν στις τράπεζες 4.473.585.000 ευρώ που είναι προσμετρημένα ήδη στο χρέος. Πληρώστε.

Πώς να μιλήσει για το σκάνδαλο των προνομιούχων η ΝΔ, όταν ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας και ο Καραμανλής ήταν στη παρέα τότε; Κουνέλης ο Κούλης.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (5η ΦΑΛΑΓΓΑ)

Εν τω μεταξύ οι πεπέδες και οι πεπέκοι δημοσιογράφοι της Λίστας Λαγκάρντ συνεχίζουν το παραμιλητό υπέρ Καραμανλή και Λάτση δημιουργώντας τρόμο για το Αιγαίο και για τη Μακεδονία, μέσα απο τα ΜΜΕ και τα περιοδικά των 1000 αναγνωστών τους (το πολύ). Όλα τα έχω ήδη συζητήσει σοβαρά εδώ, εδώ και εδώ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα θέμα ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ μπορείτε να βρείτε εδώ. Μετά ανοίξετε το ραδιοφωνάκι σας να ακούσετε Τράγκα. “Θα σας πεί πολλά”. Ο Μαρινάκης έχει αρχίσει ήδη τα στοιχήματα…

Η χώρα είναι τελειωμένη απο χέρι. 

JusticeForGreeceShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.