Τελευταίες αναρτήσεις

25 Απριλίου 2018

Ευχαριστία στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη

Αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή των Μυροφόρων, εορτάσαμε όλους τους δικούς σου Αγίους, τους Αγίους δηλαδή, που σε αγάπησαν, έζησαν κοντά σου, αγιάσαν τα χώματα σου.

Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε; Τον μέγα Απόστολο Παύλο, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας σου ή τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη, ο οποίος με το Άγιο Μύρο του, έλουσε και χαρίτωσε την αγία γη σου; Να αναφερθούμε στους Ιεραποστόλους Κυρίλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι ξεκινώντας από εσένα, μετέφεραν το μήνυμα του Χριστού, σε όλη την οικουμένη; ή στους Οσίους Δαβίδ και Θεοδώρα, που ασκήτεψαν στα αγιασμένα και ευλογημένα μέρη σου;

Ειλικρινά, αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, σε καμαρώνουμε, σε αγαπάμε, αισθανόμαστε ευλογημένοι, που μας αξίωσε ο Θεός και ήρθαμε να ζήσουμε σε εσένα. Είσαι πόλη του Θεού, Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Προπύργιο της Ορθοδοξίας και της Μακεδονίας. Είσαι κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Κλήρος και λαός, σε τιμάει, σε προστατεύει, μάχεται για να διατηρηθείς, Ορθόδοξη και Ελληνική.

Όλοι οι εχθροί ποθούν να σε πάρουν, να σε κατακτήσουν, να σε κάνουν δική τους. Όμως ΌΛΟΙ οι Άγιοι σε προστατεύουν και κυρίως ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλήτης, ο οποίος έχει ταυτίσει την ζωή του, με την δική σου. Αχ πόσο σε υπερπροστατεύει, ο Μεγαλομάρτυρας; Πραγματικά όσο έχεις Εκείνον, δεν έχεις να φοβάσαι ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ολοκληρώνοντας, τα λόγια καρδιάς που σου εκφράσαμε, Αγιασμένη μας Θεσσαλονίκη, θα θέλαμε ένα μόνο πράγμα να θυμάσαι: Εμείς οι νέοι του Χριστού, τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου, τα δικά σου παιδιά, είμαστε στο πλευρό σου και συνεργούντος του Θεού, θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να διατηρηθείς στην Δόξα, που σε ανύψωσε ο Ίδιος ο Χριστός. Αμήν.

Με αγνή αγάπη

Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών
της Θεσσαλονίκης
τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.