31 Μαρτίου 2018

Ελλαδα δεύρω έξω από την ΠΑΓΙΔΑ. Πόλεμος κατόπιν παραγγελίας;

ΦΩΤΟ orthodoxiaonline

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πολεμικά γεγονότα δεν προαναγγέλλονται από πρέσβεις αλλά από ΑΓΙΟΥΣ.

Σάββατο του ΛΑΖΑΡΟΥ του Τετραημέρου , Φίλου του ΚΥΡΙΟΥ ημών Ιησού Χριστού και φαίνεται ότι μοιάζουμε με « αμερικανάκια» με αποτέλεσμα να μας προαναγγέλλουν « συγκρουσιακές αναταράξεις» στην Εθνική ζωή του τόπου στους επόμενους δυο μήνες.

Και αν είναι τρεις τι γίνεται;
Δεν αφήνουν στον Ερντογάν ούτε την ευκαιρία του αιφνιδιασμού;
ΤΙ άλλο γνωρίζουν και δεν μας το λένε; 

Εμείς όμως τους την φέραμε γιατί τα γνωρίζουμε όλα από τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ μας εδώ και δεκαετίες.
Έρχονται λοιπόν με τις δηλώσεις τους πίσω μας και καταιδρωμένοι.

Όλη αυτή η πρεμούρα και η παγκόσμια πρωτοτυπία δηλ, να σου προαναγγέλλουν πόλεμο μυρίζει πολύ.

Α. Πόλεμος κατόπιν παραγγελίας; 

Υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες για την Ελλάδα -αλλά και τις ΗΠΑ – από την Τουρκία λόγω επανεκλογής Ερντογάν, προέβλεψε ο Τζέφρι Πάιατ.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω». http://www.iefimerida.gr/ 30 Μαρτίου 2018

B. ή Πόλεμος τυχαίος; «Die Welt: Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας -Από τύχη παρά από πρόθεση»

«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, η Die Welt προσθέτει:

Η διαμάχη για τα νησιά είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία πληρώνουν για δυσανάλογους στρατούς. Εξοπλιστικά, οι δύο στρατοί είναι περίπου το ίδιο ισχυροί. Τα πεζοπόρα τμήματά τους έχουν μαζί περισσότερη δύναμη πυρός από την υπόλοιπη Ευρώπη: 830 τεθωρακισμένα, 2.500 άλλα πολεμικά τροχοφόρα. Οι δύο πολεμικές αεροπορίες διαθέτουν συνολικά 450 μαχητικά αεροσκάφη.

Σε περίπτωση πολέμου αυτό το οπλοστάσιο θα μπορούσε σε ελάχιστο χρόνο να επιφέρει μεγάλες καταστροφές. Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή βέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση.

Ανίκανοι αξιωματικοί, που έχουν λάβει διαταγή να εφαρμόσουν μια ριψοκίνδυνη συγκρουσιακή πολιτική, μπορεί να τα κάνουν θάλασσα». http://www.iefimerida.gr/ 30 Μαρτίου 2018

Για να λέμε την αλήθεια η προσέγγιση του τυχαίου ταιριάζει με την φράση μαρτυρία του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ «τα ναυτικά μίλια θα είναι και ο λόγος που θα πιαστούμε με τους τούρκους»

Τα πολεμικά γεγονότα δεν προαναγγέλλονται από πρέσβεις αλλά από ΑΓΙΟΥΣ.
ΉΔΗ το λάκτισμα δόθηκε από την ΘΡΑΚΗ βλ. Αλεξανδρούπολη – Έβρο.
Άραγε το πήραμε χαμπάρι;

Μαρτυρία του ΟΣΙΟΥ μας που έχει σχέση με την επικαιρότητα του διπλωματικού επεισοδίου που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 με τους διαφυγόντες 8 τούρκους αξιωματικούς στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης και σήμερα κορυφώνεται με την απαγωγή των δυο παλληκαριών μας στον Έβρο της Θράκης, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πνευματοκίνητα από το 1990 μας έλεγε:

1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 
«γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».   
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό…  
Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.

Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». 


Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;» 
«Όχι!», μου λέει. 
«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει.
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»  23 Σεπτεμβρίου 2012  ΗΓΓΙΚΕΝ https://topothoumeno.blogspot.gr/

Γιατί άραγε  
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»; 
Και αυτό σαν γεγονός μελλοντικό μας επισημαίνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο ΑΓΙΟΣ. 

Για να την πατήσουν σημαίνει ότι οι ισχυροί της γης μας έστησαν παγίδα και αντί να πέσουμε εμείς θα πέσουν αυτή λόγω της πλεονεξίας τους.

Στο τέλος όμως τι θα πάθουν όλοι αυτοί που με σκοπό την διάλυση της Τουρκίας έχουν στοχοποιήσει την Εθνική μας ύπαρξη;

Πλέον είναι πασίδηλο ότι όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι συγκλίνουν στα Στρατηγικά ΣΤΕΝΑ  και το ΑΙΓΑΙΟ.

Εδώ τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι κάτι παραπάνω από την επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που εξυπηρετεί το τελικό πολεμικό ξεκαθάρισμα των ισχυρών και αντικρουόμενων συμφερόντων Δύσης- Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ και στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 

Κάπου εκεί κοντά τέτοιες ημέρες Σάββατο του Λαζάρου όταν μπαίναμε στα μνημόνια περιδιαβαίναμε τα μονοπάτια του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

Σε ένα συναπάντημα ξαποσταίνοντας σε μια ανηφορική στροφή συναντήσαμε ένα καλόγερο με μπαλωμένα ράσα και ακατάστατα μαλλιά κάποιας προχωρημένης ηλικίας.

Δεν προλάβαμε να του βάλουμε μετάνοια και μας είπε
- Παλληκάρια ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αγαπάει τους Έλληνες σαν τον φίλο του τον ΛΑΖΑΡΟ που εορτάζει σήμερα.

- και αφού πρώτα μας περιτυλίξουν οι εχθροί και οι δήθεν φίλοι μας με σάβανα-παγίδες μέσα σε καλό- λαξευμένο τάφο γιατί θα μας έχουν πεθάνει πρώτα, θα κάνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ την παγκόσμια έκπληξη και θα μας αναστήσει.
- Και τα σάβανα δεν θα πάνε άχρηστα γιατί θα τα φορέσουν αυτοί. 
- Άντε τώρα πάμε, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ να έχουμε

Και χωρίσαμε.

Μετά από αυτή την συζήτηση μας έπιασε ένα παράπονο και στο κελί που φιλοξενηθήκαμε κάτσαμε και γράψαμε αυτό του δημοσιεύθηκε πριν χρόνους.

ΕΛΛΑΔΑ Δ-ΕΥΡΩ ΕΞΩ.

Τέσσερες ὁλάκερες μέρες ὀ Φίλος τοῦ ΧΡΙΣΤΟΥ Λάζαρος μέσα στὸ λαξευμένο μνῆμα προσμένει τον ΦΙΛΟ, προσμένει τὸ γεγονὸς τῆς Θείας Οἰκονομίας ποὺ μὲ αὐτὸ θὰ σηματοδοτήσει τὴν ἀρχὴ των Μεγάλων Γεγονότων τῆς ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Σαράντα σχεδὸν χρόνους τὸ Ὀρθόδοξο Ἑλληνικὸ Ἔθνος μέσα στὸ Τάφο τῆς μεταπολίτευσης ποὺ τοῦ ἄνοιξαν οἱ δόλιοι ὀχθροί του καὶ ἀφοῦ τὸ ἔβαλαν ἐκεῖ μέσα ὁλοζώντανο καὶ σφύζοντα ἀπὸ ζωὴ, θέλησαν νὰ τὸ θανατώσουν μὲ τὸ ποιὸ ἀπάνθρωπο τρόπο, ρίχνοντας του τὰ χώματα τῶν μνημονίων γιὰ νὰ τὸ ἀποτελειώσουν μὲ τὸν φρικτὸ θάνατο τῆς ἀσφυξίας.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΠΝΟΗ γιατί φρόντισαν οἱ παγκόσμιοι κηδευτὲς τῶν λαῶν νὰ μᾶς θάψουν ζωντανούς!
 

Μὴν χάνεται τὰ κουράγια σᾶς ἀδέλφια, ἔχουμε καὶ ἐμείς ΜΑΡΘΑ καὶ ΜΑΡΙΑ, ἔχουμε ἀδέλφια καὶ ἀδελφὲς πραγματικοὺς ἐκεῖ ψηλὰ κοντὰ στὸν Θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, εἶναι οἱ Ἅγιοι, οἱ Μάρτυρες, οἱ Ὁμολογητές, οἱ Νεομάρτυρες καὶ οἱ Ὅσιοι Πατέρες μας.

Εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ κλαίοντες γιὰ τὰ χάλια μας

Θὰ προστρέξουν στο ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ να προκάμει ταχέως νὰ σώσει την ΦΙΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, ποὺ μπορεῖ να ΤΟΝ στενοχώρησε μὲ τὶς κουταμάρες της, 
παρόλο αὐτὰ παραμένει ΦΙΛΗ ΤΟΥ
γιατί ἀπὸ τὴν Ἁγιοτόκο μήτρα τῆς ἀνέτειλαν μεγάλα Ἁγιοπνευματικᾶ Παραστήματα ποὺ τὸν ὁμολόγησαν στὴν Οἰκουμένη.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟ ΑΓΙΟΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ; 

Τὸν τάφο νὰ μοῦ δείξετε
καὶ `γῶ τὸν ἀνασταίνω
Τραπέζι νὰ `τοιμάσετε
κι ἐγὼ θὲ νὰ πηγαίνω
Καὶ παρευθὺς ἐπῆγαν
καὶ τὸν τάφο τοῦ ἐδεῖξαν.
Ἐπῆγαν καὶ τοῦ ἔδειξαν
τὸν τάφο τοῦ Λαζάρου
τοὺς εἶπε καὶ ἐκύλησαν
τὸν λίθο ποὺ `χὲ ἀπάνου
Τότε ὁ Χριστὸς δακρύζει
καὶ τὸν Ἅδη φοβερίζει:
Ἅδη, Τάρταρε καὶ Χάρο,
Λάζαρο θὰ σοῦ τὸν πάρω
Δεύρω ἔξω Λάζαρέ μου
φίλε καὶ ἀγαπητέ μου


Τώρα ποὺ χάσαμε τὰ κουράγια μας, ἀσφυκτιώντας ἀπὸ τὰ χώματα τῶν μνημονίων μέσα στοὺς τάφους ποὺ μᾶς ἄνοιξαν οἱ διεθνεῖς τοκογλύφοι θάβοντάς μας μὲ τὰ μπάζα τῶν ἀποφάσεών τους…

ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ προσμένουμε στὰ ἀδιέξοδά μας, νὰ φοβερίσει τὸν Ἅδη τῆς ὁποιασδήποτε τοκογλυφικής μαφίας καὶ νὰ μᾶς πάρει ἔξω ἀπὸ αὐτόν παραγγέλοντας μας ΦΙΛΗ καὶ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ γιατί αὐτὸς ὁ Θάνατος δὲν σὲ πρέπει καὶ αὐτὸς ὁ τάφος ποὺ θέλησαν νὰ σὲ θάψουν ζωντανὴ ἀνήκει στοὺς ἐχθρούς μου…

Ο ΚΥΡΙΟΣ μας μετά την ΒΑΙΦΟΡΟ οδεύει στα ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ και αυτήν την φορά στους ώμους του, ποιον νομίζεται ότι κουβαλάει; 

Τον πεθαμένο ΕΛΛΗΝΑ και τα ¨πάθη¨ του.
Και τον κουβαλάει στους άχραντους ώμους του για να τον οδηγήσει στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ καὶ «μὲ ἕνα πόνο» όπως εὐχόμαστε ὅταν ἔρχεται ἡ ὥρα τῆς γέννας

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.