Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαρτίου 2018

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, στη μεταπολιτευτική περίοδο, στην ονομαζόμενη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η άρχουσα κατεστημένη ελίτ εισήγαγε στην Ελλάδα τον δυτικού τύπου κομματικό διπολισμό στο πολιτικό μας σύστημα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Αυτόν τον διπολισμό στην αρχή και για λίγο καιρό, τον εξέφρασε η Ένωση Κέντρου από το ένα μέρος και η Νέα Δημοκρατία από το άλλο. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τη στήριξη της άρχουσας ελίτ, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με την “έξυπνη” δημιουργία της προπαγανδιστικής διαχωριστικής γραμμής με τη Δεξιά, εξοβέλισε εντελώς την Ένωση Κέντρου, δημιουργώντας το νέο διπολισμό. Κατέλαβε ο ίδιος με το ιδιόκτητο ΠΑΣΟΚ του τον ένα πόλο του συστήματος και έκτοτε έπαιξε τέλεια με τον άλλο πόλο τη ΝΔ, το θεατρικό διπολικό παιχνίδι, κάτι που έδωσε την αίσθηση σε όλους μας, ότι ζούμε σε μια υγιή πραγματική δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί αυτό να το βγάλει από το μυαλό της.

Όμως, αυτή η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία εν τοις πράγμασι χρεοκόπησε με πάταγο. Και δεν χρεοκόπησε μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά πολύ χειρότερα σε όλους τους τομείς, βάζοντας πλέον την ίδια την πατρίδα σε άμεσο κίνδυνο.

Παρά την απόλυτη χρεοκοπία αυτής της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, η κατεστημένη ελίτ που τη χρησιμοποίησε για πλουτισμό της σε βάρος του λαού, έσπευσε αμέσως να δημιουργήσει έναν νέο διπολισμό μεταξύ δύο ευρύτερων αλλά εντελώς παρωχημένων και χρεοκοπημένων χώρων, αυτών της Κεντροαριστεράς από τη μια πλευρά και της Κεντροδεξιάς από την άλλη, ώστε να συνεχιστεί το θεατρικό πολιτικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού του λαού από την ίδια τη χρεοκοπία.

Στη συνέχεια και ενώ μπήκαμε στα μνημόνια, δημιούργησε την προπαγανδιστική γραμμή “μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί” για να εγκλωβίσει τις μάζες στα δύο “μαντριά” (το "έργο" του εθνικού νομίσματος και της επίσημης χρεοκοπίας δεν το ανέβασε καθόλου) και όταν κατέρρευσε το υπαίτιο για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, αμέσως ανέβασε ως δεύτερο πόλο τον "αντιμνημονιακό" ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχιστεί το ίδιο παιχνίδι ύπνωσης του λαού.

Επειδή όμως, η κατεστημένη ελίτ αντιλήφθηκε γρήγορα από την αρχή, ότι το παιχνίδι αυτό του νέου διπολισμού δεν θα αρκούσε ούτε θα διαρκούσε (εξάλλου το αντιμνημονιακό μέτωπο θα αποκαλυπτόταν σύντομα ότι ήταν σικέ, όπως και έγινε) και προκειμένου να περιμαντρώσει τον κόσμο και να τον φοβίσει ακόμα πιο πολύ, δημιούργησε η ίδια δύο έξαλα άκρα, ώστε να τρομοκρατεί τον κόσμο, να του προσάπτει ακυρωτικές ταμπέλες, να δημιουργούνται επεισόδια διάλυσης συγκεντρώσεων, κτυπήματος παράνομων μεταναστών, συμπλοκών κ.λ.π.

Έτσι ανέστησε από το τίποτα τη Χρυσή Αυγή από το ένα μέρος, ως ένα εθνικιστικό εγκληματικό σύνολο, την οποία όμως πριμοδότησε πολιτικά, για να έχει σίγουρη πολιτική παρουσία και ταυτόχρονα ενίσχυσε τους ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές από το άλλο μέρος ως ένα εθνομηδενιστικό μπαχαλάκικο σύνολο, στο οποίο παρέχει πλήρη κάλυψη της ασυδοσίας του. Δεν πριμοδότησε όμως πολιτικά και την ακροαριστερά, όπως έκανε με τη ΧΑ, αφενός για να μην χάσει τον "επαναστατισμό" της, αφετέρου για να μην ενοχλήσει το άλλο επίσημο στήριγμα του συστήματος το ΚΚΕ. Τους ανέδειξε λοιπόν και τους δύο αυτούς ακραίους χώρους για να τους χρησιμοποιεί ως "μπαμπούλες" και να κρατάει τον κόσμο ακυρωμένο πελάτη εντός του νέου καταστροφικού για το λαό κομματικού διπολισμού.

Όποιος σήμερα μιλάει για πατρίδα, για κίνδυνο από τους παράνομους μετανάστες, για το όνομα της Μακεδονίας, για ιστορία, για εθνικά σύμβολα κ.λ.π., εντάσσεται αμέσως από τα μίσθαρνα ενεργούμενα της ελίτ στον εθνικισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία του ακροδεξιού χώρου, κάνοντας τον κόσμο να ντρέπεται και να φοβάται να μιλάει γι’ αυτά τα θέματα, να κρύβει τη σημαία του. Όποιος αντίθετα μιλάει για διεθνισμό, για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.λ.π. να εντάσσεται αμέσως, στον εθνομηδενισμό του μηδενιστικού και αντεθνικού ακροαριστερού χώρου.

Δηλαδή τι βλέπουμε να ισχύει σήμερα. Ένας θεατρικός ψευδοδιπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με την καινοτομία της ύπαρξης δύο ακραίων στυλοβατών του συστήματος από αριστερά και από Δεξιά, προκειμένου να τρομοκρατείται ο λαός και να μένει καθηλωμένος στον καναπέ του, για περισσότερη οικονομική του αφαίμαξη από την άρχουσα κατεστημένη και παρασιτική ελίτ της χώρας και τους συνεργάτες τους δανειστές.

Τι χρειαζόμαστε;

Χρειαζόμαστε να περάσουμε αμέσως στην Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία, με την υιοθέτηση ενός νέου πολιτεύματος που θα περιορίζει την τεράστια αυτονομία του πολιτικού συστήματος από την κοινωνία και θα εξαρτά πολύ περισσότερο την πολιτική εξουσία από το λαό. Μέσω αυτού του νέου πολιτεύματος, αφενός θα μπει ένα φρένο στις εθνικές μειοδοσίες του συστήματος και στο ξεπούλημα του πλούτου του ελληνικού λαού, αφετέρου θα γίνει ένα εσωτερικό ανακάτεμα της κοινωνικής τράπουλας, που θα οδηγήσει στην άνοδο νέων κοινωνικών παραγωγικών δυνάμεων, προς εξοβελισμό της παρασιτικής κατεστημένης ελίτ. Διαφορετικά, η συνέχιση προς τα κάτω της Ελλάδας και όλων μας είναι η μόνη βέβαιη οδός.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.