31 Μαρτίου 2018

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ”…

“Έγκλημα” χωρίς … τιμωρία;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Προκόπης Παυλόπουλος (ΠτΔ): «… Το Σύστημα αυτό ήταν κατά την εκτίμησή μου απολύτως συμβατό με τις αρμοδιότητες και τους στόχους της ΕΥΠ ιδίως στο πλαίσιο της φύλαξης της συνοριακής γραμμής αλλά όχι μόνο. Θα καθιστούσε πιο λειτουργική την ΕΥΠ και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τη συνεργασία με τους πολίτες σε ζητήματα εξυπηρέτησης, δημοσίου συμφέροντος που εμπίπτουν στην αποστολή της. …»!

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες μετά τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο και την σύλληψη κατ΄ άλλους απαγωγή των 2 στρατιωτικών μας, γεγονότα που έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και της Πατρίδας μας γενικά, σχετικά με το παροπλισμένο στις αποθήκες της Ε.Υ.Π. δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων μας με τον τίτλο “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”, το γνωστό GIS - Ε.Υ.Π! Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, όπως ο Δήμος Βερύκιος και ο Alpha TV, ο Μάκης Κουρής και η εφημερίδα “Το παρόν της Κυριακής”, ο Γιώργος Φιλιππάκης και το ραδιόφωνο ΕΡΤ open, ο έγκυρος ιστότοπος ‘’PRO-NEWS’’, το έγκριτο ιστολόγιο “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους”, σοβαροί και καλά διαβασμένοι παράγοντες του Δημόσιου βίου, όπως ο Πρέσβης ε.τ. και πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Κοραντής, αλλά και κάποιοι κατ΄ εξακολούθηση αδιάβαστοι και μάλλον ξεπερασμένοι από την κοινωνία πολιτικοί, όπως ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ασχολήθηκαν με αυτό…

Οι απανταχού “Εθνομηδενιστές” εν δράσει… 

Εμείς παρακολουθήσαμε τα πάντα και όπως συνήθως, κάναμε και τη δική μας ενδελεχή έρευνα. Ωστόσο, εμείς δεν θα μπούμε στο “τρυπάκι” να γράψουμε πάνω κάτω τα ίδια, που έχουν ήδη αποκαλυφτεί, από τα παραπάνω ΜΜΕ, τα οποία άλλωστε και εμείς ήδη σας έχουμε αναφέρει στο παρελθόν από την Ελεύθερη Ώρα! Έχοντας λοιπόν παρακολουθήσει την υπόθεση από το ξεκίνημά της σχεδόν και έχοντας λάβει γνώση πολλών στοιχείων της δικογραφίας που ταλαιπώρησε και διαπόμπευσε άδικα επί τέσσερα έτη, είκοσι άξια κρατικά μεγαλοστελέχη της Ε.Υ.Π. και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, μόνο και μόνο επειδή το “Σύστημα” αυτό που προμηθεύτηκε η Ε.Υ.Π. επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, διέθετε ρώσικο λογισμικό και έπρεπε για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, σε κυβέρνηση και Ε.Υ.Π., αλλά και στη συνέχεια και με τους σημερινούς, κατά Μίκη Θεοδωράκη “Εθνομηδενιστές” κυβερνώντες, να μη χρησιμοποιηθεί αλλά να “σαπίζει” στις αποθήκες, επειδή αυτό ήταν και είναι η επιθυμία ξένων κυβερνήσεων και των πρακτόρων τους - όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας στο περιοδικό του “Crash’’ ήδη από τον Απρίλη του 2014 - θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε – αποκαλύψουμε το χρονολογικό ιστορικό της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης!

Ας πάρουμε λοιπόν τα γεγονότα από την αρχή…

1/ Επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και Διοικήσεως της Ε.Υ.Π. επί Πρέσβεως Ιωάννη Κοραντή, με Υποδιοικητές τους Σεραφείμ Τσιτσιμπή και Παναγιώτη Αλυφαντή, το 2005 και μετά από πρόταση του Α/2 Τμήματος της Κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. με προϊστάμενο τον κ. Κώστα Αγγελάκη, εγκρίθηκε η πρόταση για την ανεύρεση πόρων μέσω του Γ’ ΚΠΣ για το Πρόγραμμα “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”!

2/ Μετά από αντίστοιχες ενέργειες εγκρίνεται από την Κοινωνία της Πληροφορίας το παραπάνω Έργο. Στη διαδικασία, που ακολουθήθηκε αυτής του Δημόσιου Διεθνή Διαγωνισμού και που είχε δυο σκέλη συμμετείχαν δέκα (10) κοινοπραξίες!

3/ Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού προχώρησαν οι εννέα (9). Μετά από τις προβλεπόμενες στην Προκήρυξη διαδικασίες της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού προχώρησαν στη Β’ φάση του Διαγωνισμού πέντε (5) εταιρείες. Και στο τέλος της Β’ φάσης του Διαγωνισμού προκρίθηκε μια (1) κοινοπραξία δύο Ελληνικών εταιρειών (Πλανητική ΑΕ και Pansystems AE) η οποία και πήρε το Έργο!

4/ Σε αντίθεση με τα ειωθότα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα καμία ένσταση επιπέδου ασφαλιστικών μέτρων για την τήρηση των διαδικασιών δεν έγινε από καμία άλλη κοινοπραξία που συμμετείχε στο Διαγωνισμό!

5/ Η σύμβαση με τη μειοδότρια κοινοπραξία υπογράφτηκε το 2008 και ξεκίνησε η υλοποίηση του Έργου. Εκταμιεύθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση η προκαταβολή προς την ανάδοχο κοινοπραξία και μετά από σκληρή δουλειά της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Επιτροπή Παραλαβής) για να προλάβει τις προβλεπόμενες προθεσμίες για μία πρωτόγνωρη για την Ε.Υ.Π. διαδικασία, αυτή δηλαδή των συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το σύστημα παραλήφθηκε προσωρινά στις 28/8/2009, επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου (σ.σ. νυν Προέδρου της Δημοκρατίας) και επί Διοικήσεως της Ε.Υ.Π. του Εισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (σ.σ. νυν Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης), καθότι ο κ. Ιωάννης Κοραντής είχε αποχωρήσει στις 14/7/2009 από την ηγεσία της Ε.Υ.Π. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, η ημερομηνία οριστικής παραλαβής του Έργου ήταν η 30η Νοεμβρίου 2009. Μάλιστα υπήρχε όρος στη σύμβαση του Έργου, ότι εάν η Υπηρεσία δεν εκφράσει καμία αντίρρηση ως τις 30 Νοεμβρίου 2009 προς την εταιρεία, τότε το έργο θεωρείται ως αυτοδικαίως παραληφθέν!

6/ Τον Οκτώβριο του 2009 γίνονται οι Εθνικές Εκλογές, τις κερδίζει ο “λεφτά υπάρχουν” Γιώργος Παπανδρέου και η νέα Διοίκηση της Ε.Υ.Π. υπό τον Πρέσβη κ. Κώστα Μπίκα με Υποδιοικητή τον συνταξιούχο Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Φώτη Παπαγεωργίου - γνωστό πρωτοπαλίκαρο στην πιάτσα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - ενημερώνεται για το σύστημα και μάλιστα ενώπιον πολλών υπαλλήλων κατά την παρουσίασή του, ο Υποδιοικητής Παπαγεωργίου αναφωνεί το αμίμητο ότι “αυτό κάνει παπάδες” και “πως θα γίνει να το δώσουμε και στην Αστυνομία” ενώ ο Διοικητής Μπίκας είπε “μα αυτό είναι καταπληκτικό”! Είναι ακριβώς έτσι, ή κάνουμε λάθος; 

7/ Μετά από λίγες ημέρες και αφού εν τω μεταξύ ανέλαβε καθήκοντα και ο έτερος των Υποδιοικητών, συνταξιούχος Αστυνομικός και αυτός, ο κ. Χρύσανθος Τσαντρίζος, αλλά και με την παράλληλη αλλαγή στις θέσεις διευθυντών που έκανε η νέα Διοίκηση τοποθετώντας στην ΣΤ΄ Διεύθυνση Πληροφορικής αρχικά τον Γ. Μαρινάκη ως διευθυντή και τον Ανδρέα Λάδη ως υποδιευθυντή και λίγο μετά τον Λάδη ως διευθυντή μετακινώντας τον Μαρινάκη στην Ε’ Διεύθυνση Επικοινωνιών, αρχίζουν τα γνωστά σε όλους πλέον “παρατράγουδα” για την αποδόμηση του Έργου και την άσκηση bulling, απίστευτων πιέσεων ακόμη και εκβιασμών – απειλών των εμπλεκόμενων με το Έργο υπαλλήλων ιδίως κατά του υπεύθυνου του Έργου Κώστα Αγγελάκη, του υπεύθυνου Επικοινωνίας του Έργου Αθανάσιου Χαϊκάλη και των μελών της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Επιτροπή Παραλαβής)! 

Κάποιοι από τους υπαλλήλους προχώρησαν σε έγγραφες Αναφορές – Καταγγελίες προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά μάλλον αυτός δεν πρόλαβε να τις διαβάσει… Οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι παρελκυστικές τακτικές από τους υποδιοικητές Τσαντρίζο και Παπαγεωργίου, αλλά και τον ίδιο τον Διοικητή Μπίκα, συνεπικουρούμενοι από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο υπουργείο κ. Π. Παναγιωτουνάκο (και όχι της Υπηρεσίας του κ. Αγγέλου ο οποίος διαφωνούσε με την άποψη της Διοίκησης), ενός δικηγόρου συμβούλου στο Γραφείο του Υπουργού, αλλά και του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γρ. Τασούλα προς τους εμπλεκόμενους στο Έργο υπαλλήλους, προκειμένου αυτοί να μην προχωρήσουν στην οριστική παραλαβή του ήταν στην ημερήσια διάταξη… Π.χ. σε γυναίκα υπάλληλο μέλους της ΟΔΕ και τμηματάρχη τότε, του Τμήματος Δικτύων Η/Υ της Υπηρεσίας, υπήρξαν απειλές του στυλ “δεν ξέρεις που θα βρεθείς εσύ και η οικογένειά σου”! 

Η εν λόγω υπάλληλος δεν κωλώνει και προς τιμήν της υποβάλλει, όπως προαναφέραμε έγγραφη Αναφορά – Καταγγελία στον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (πρωτοκολλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2010) και από τότε, δεν έγινε απολύτως τίποτα και από κανέναν! Έτσι, αντί οι υπεύθυνοι να ελέγξουν τις κατηγορίες, άρχισε το ανηλεές κυνήγι των εμπλεκομένων στο Έργο υπαλλήλων ενώ στις 16 Ιουνίου του 2010 ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε την υπόθεση στον ΓΕΔΔ κ. Λέανδρο Ρακιντζή!

8/ Στο μεταξύ η Διοίκηση της ΕΥΠ παρανομώντας (όπως αποφάσισε αργότερα, στις 24 Μαίου του 2012 και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. έπειτα από Προσφυγή της εταιρείας που είχε αναλάβει το Έργο) έφτιαξε άλλες επιτροπές από άσχετους με το θέμα υπαλλήλους, δήθεν για να το ελέγξουν και οι οποίοι υπάλληλοι, ένα Έργο για το οποίο δούλευαν κάποια άτομα πέντε χρόνια για να το υλοποιήσουν, έβγαλαν ένα έωλο αλλά αρεστό στη Διοίκηση πόρισμα σε λίγες μόλις ημέρες... 

9/ Ο ΓΕΔΔ ορίζει δυο υφισταμένους του να ελέγξουν την υπόθεση και αυτοί αφού εξετάζουν μόνο υπαλλήλους, που τους πρότεινε η Διοίκηση της Υπηρεσίας και κανέναν από τους αρχικώς εμπλεκόμενους, που ήξεραν την υπόθεση απ΄ έξω και ανακατωτά εκδίδουν το πόρισμά τους το Δεκέμβριο του 2010, το οποίο αναφέρει ότι υπήρξαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία και το στέλνει στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω…

Σημειωτέον ότι στην Εισαγγελέα κ. Κυβέλλου, καταθέτουν από πλευράς Ε.Υ.Π. μόνο οι δύο μάρτυρες που όρισε η Διοίκηση της Ε.Υ.Π., ο κ. Λάδης και ο κ. Μαρινάκης, οι οποίοι κατέθεσαν πάνω κάτω τα ίδια που ανέφερε και το πόρισμα ΓΕΕΔ. Να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με άκρως ενημερωμένη πηγή μας - κατά των δύο αυτών στελεχών υπεβλήθη μήνυση από τα στελέχη της Επιτροπής Παραλαβής του Έργου (ΟΔΕ) και τον Δεκέμβρη του 2015 οι δύο υπάλληλοι, προκειμένου να μην καταδικαστούν, αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη από τα πέντε στελέχη της ΟΔΕ και να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι τα πέντε στελέχη είχαν εκτελέσει στο ακέραιο τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα!

Αδιάβαστος αλλά και …κατεργαρούλης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης…

Οι πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν, ότι οι πέντε μηνυτές-στελέχη της Ε.Υ.Π. δέχτηκαν έντονες πιέσεις από τη σημερινή διοίκηση της Ε.Υ.Π. ώστε να δεχτούν επ’ ακροατηρίω τη συγγνώμη των δύο διευθυντικών στελεχών της Υπηρεσίας… Κι εδώ γενάτε ένα ακόμα ζήτημα, καθότι διαβάσαμε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη στο “ΠΑΡΟΝ” της περασμένης Κυριακής, το οποίο σημειωτέον, έκανε μια πολύ καλή ανάλυση της υπόθεσης και στην οποία δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι το Έργο αποτάχτηκε από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ το Δεκέμβριο του 2010, προφανώς λόγω του πορίσματος “Ρακιντζή”! Πιστεύουμε ότι είναι μέγα ψεύδος, καθότι το Έργο αποτάχτηκε ουσιαστικά με απόφαση της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. στις 24 Δεκεμβρίου του 2009, με επιστολή της Υπηρεσίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τυπικά από τις υπηρεσίες του κ. Χρυσοχοΐδη, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 (λίγες μέρες πριν είχε αναλάβει Υπουργός Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην αρμοδιότητα του οποίου υπαγόταν και το σχετικό ζήτημα) και όχι λοιπόν λόγω του πορίσματος “Ρακιντζή”! Εκτός και εάν 3 μήνες πριν, ήξερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι υπηρεσίες του, το τι πρότεινε το πόρισμα “Ρακιντζή”! Λέει και πολλά άλλα ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά θα λάβει την δέουσα απάντηση λέξη προς λέξη στα όσα ανακριβή και εξοργιστικά ψευδή αναφέρει λίαν συντόμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας… Όπως, μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πρώην ανώτερο στέλεχος της Υπηρεσίας σε συνεργάτη μας όταν αυτό ρωτήθηκε σχετικά είπε: “Ο κατά δήλωσή του αδιάβαστος πολιτικάντης σε λίγο θα μάθει να διαβάζει…”!

Όλοι προς τη Δικαιοσύνη…

Η όλη υπόθεση λοιπόν πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με κατηγορούμενους τελικά 14 στελέχη της ΕΥΠ και 6 της Κοινωνίας της Πληροφορίας (μεταξύ αυτών, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, οι τότε υποδιοικητές Σ. Τσιτσιμπής και Π. Αλυφαντής - γέννημα θρέμμα και οι δύο της Υπηρεσίας - ο υπεύθυνος Έργου προϊστάμενος στη Διεύθυνση Κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. κ. Κ. Αγγελάκης και ο επικεφαλής των Ειδικών Επιχειρήσεων της Αντικατασκοπίας της Ε.Υ.Π. κ. Αθ. Χαϊκάλης), για απόπειρα απάτης σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Δημοσίου, επειδή, λέει, το Έργο αυτό δεν ενέπιπτε στις αρμοδιότητες της ΕΥΠ! Δεν κατηγορήθηκαν λοιπόν, γι αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του στο “ΠΑΡΟΝ” ο κ. Χρυσοχοΐδης..! 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την απόφαση αυτή στηρίχθηκαν στην προφορική γνώμη του ΝΣΚ του Υπουργείου κ. Παναγιωτουνάκου. Δηλαδή, το επιχείρημα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Υπηρεσίας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, ήταν ότι αυτό το Έργο δεν εντασσόταν στις αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π., επιχείρημα φυσικά παντελώς έωλο και γελοίο, καθότι, όπως προαναφέραμε, αυτό το σύστημα είχε προσωρινά παραληφθεί επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε φέρει, τον Μάρτιο του 2008, τον νόμο 3649/2008 (“περί ΕΥΠ”) στη Βουλή, όπου περιέγραφε και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας! Είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Παυλόπουλος να μην ήξερε τι ανάγεται και τι όχι στις αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π. και να το ήξερε καλύτερα ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, που μάλιστα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο επί Παυλόπουλου; Και κάποιοι διερωτώνται: γιατί ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους δεν εξέφρασε τις όποιες αντιρρήσεις του επί προηγούμενης κυβερνήσεως; Αξιόπιστες μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ της Διοίκησης της Υπηρεσίας, του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, του συμβούλου του Υπουργού και των εμπλεκομένων υπαλλήλων ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις, όταν οι υπάλληλοι απειλήθηκαν ότι θα σταλούν στον Εισαγγελέα κλπ… 

Γνωστό στέλεχος της Ε.Υ.Π. που έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του απευθυνόμενο προς τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους του είπε: «Γιατί δεν τα έλεγες αυτά στον Παυλόπουλο, στον Κοραντή και στον Παπαγγελόπουλο; Εσύ θα μας μάθεις τώρα ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π.;»! Απάντηση φυσικά δεν έλαβε… Ενώ όταν ο νεαρός δικηγόρος – σύμβουλος του Υπουργού απείλησε τους υπαλλήλους με Εισαγγελέα το ίδιο στέλεχος και δύο ακόμα του είπαν: «Εσύ ρε σαν τι συμμετέχεις εδώ; Όσο για τον Εισαγγελέα αυτά όχι σε εμάς! Δεν σας φοβόμαστε! Είμαστε πεντακάθαροι δεν σας φοβόμαστε. Εμείς θα σας στείλουμε στον Εισαγγελέα»!

Ένα “Σύστημα” συμβατό και αξιόπιστο…

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, καταθέτοντας ο κ. Παυλόπουλος στις 2 Ιουλίου 2013, στον Ειδικό Ανακριτή του Ν. 4022/2011, που ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «… Το Σύστημα αυτό ήταν κατά την εκτίμησή μου απολύτως συμβατό με τις αρμοδιότητες και τους στόχους της ΕΥΠ ιδίως στο πλαίσιο της φύλαξης της συνοριακής γραμμής αλλά όχι μόνο. Θα καθιστούσε πιο λειτουργική την ΕΥΠ και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τη συνεργασία με τους πολίτες σε ζητήματα εξυπηρέτησης, δημοσίου συμφέροντος που εμπίπτουν στην αποστολή της»! 

Μετά λοιπόν από τέσσερα χρόνια δικαστικής έρευνας εκδόθηκε αμετάκλητο απαλλακτικό Βούλευμα από τη Δικαιοσύνη για όλους τους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους, το οποίο με τα όσα αναφέρει εκθέτει, πλέον, ανεπανόρθωτα την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ (δηλαδή τους Μ. Χρυσοχοΐδη, Χρ. Παπουτσή, Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο) αλλά και τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης του ΓΕΔΔ κ. Λ. Ρακιντζή! Στις 15 Ιουλίου 2014, το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξέδωσε το υπ’ αριθμ. 1246/2014 Βούλευμα, το οποίο αποτελείται από 140 σελίδες, μετά από πρόταση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Πούλιος και έρευνα που διεξήγαγε ο Ειδικός Ανακριτής κ. Χρ. Παπακώστας, ενώ η σύνοψη του Πορίσματος της Πραγματογνωμοσύνης που διέταξε το Συμβούλιο Εφετών εγκολπώθηκε αυτούσια στο Βούλευμα. Η πραγματογνωμοσύνη διήρκεσε πέντε περίπου μήνες και αποτελείται από περίπου 400 σελίδες!

Αμείλικτα ερωτήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας…

Από όλα αυτά προκύπτει πλήθος ερωτημάτων πέραν των όσων ήδη αναφέρθηκαν σε άλλα έγκυρα ρεπορτάζ… 

α) Αληθεύει ότι, το Σύστημα που “πετάχτηκε” σε κάποιες αποθήκες διαλύθηκε ώστε κομμάτια του να χρησιμοποιηθούν σε άλλα υποσυστήματα αμερικάνικων προδιαγραφών που προσπάθησαν να στήσουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας; 

β) Με την μη υλοποίηση του Έργου ζημιώθηκε το Κράτος καθότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική βοήθεια στις Αρχές και πληροφόρηση στην Ε.Υ.Π. λόγω της ανεξέλεγκτης και αθρόας πλέον εισόδου λαθρομεταναστών και κάθε λογής τρομοκρατών; 

γ) Είναι άλλη μια αποτυχία απορρόφησης κονδυλίων από την Ε.Ε. των αδιάβαστων και απληροφόρητων αρμοδίων; Και ποιος αλήθεια θα πληρώσει για τα σπασμένα; Δεν ευθύνεται κανείς για όλα αυτά; 

δ) Τέλος, είναι αλήθεια ότι όλα αυτά συνέβησαν, επειδή σε κάποιο κομμάτι του Έργου ο υπεργολάβος χρησιμοποιούσε ρωσικά λογισμικά και κατ΄ απαίτηση πρακτόρων ξένων υπηρεσιών, σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, οι δικοί μας σύγχρονοι νενέκοι – “Εθνοσωτήρες” (Γιώργος Παπανδρέου και ΣΙΑ) έσπευσαν να τους ικανοποιήσουν παραβλέποντας το Εθνικό συμφέρον και την Εθνική μας Ασφάλεια;

Αληθεύουν τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει ο Γ. Τράγκας στο “Crash’’, ότι δηλαδή, η κατάθεση του κ. Αλεξ Ρόντου, μεγαλο-συμβούλου του κ. Γ. Α. Παπανδρέου στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών κ. Δημ. Φούκα, είναι εξόχως αποκαλυπτική για το συγκεκριμένο σύστημα της ΕΥΠ; Φέρνοντας και νέες συγκλονιστικές αναταράξεις στην όλη υπόθεση; Ο κ. Ρόντος κατέθεσε ότι, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009 τον πλησίασαν Ισραηλινοί πράκτορες οι οποίοι του ζήτησαν να παρέμβει, ώστε να αλλάξει προμηθευτή το GIS της Ε.Υ.Π. λόγω του ότι διέθετε… ρώσικο λογισμικό! Αυτός, σύμφωνα με την κατάθεσή του, αφού ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου μετέφερε το αίτημα στον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ω! του θαύματος, το σύστημα που ήδη είχε παραδοθεί στην ΕΥΠ έπρεπε να εμφανιστεί ως άχρηστο… Τότε, η διοίκηση που είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου (Κ. Μπίκας – Φ. Παπαγεωργίου – Χρ, Τσαντρίζος), “έσβησαν” το Σύστημα και όλους τους εμπλεκόμενους με αυτό! Αφού, υπολογίζεται ότι περίπου 5.000.000 λαθρομετανάστες πέρασαν από τον Έβρο, το Αιγαίο και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, αυτά τα οκτώ χρόνια, ενώ έγιναν τεράστιες ζημιές και σε επιχειρήσεις, καθαρά Εθνικής Ασφάλειας στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε (ακόμα...)!

Εν κατακλείδι…

Θα ασκηθεί - έτσι “για τα μάτια του κόσμου” - κάποια δίωξη για Εθνική Προδοσία, Κατασκοπία και ζημιά σε βάρος των Εθνικών Συμφερόντων κατά αυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις διαταγές των ξένων αφεντάδων;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.