Τελευταίες αναρτήσεις

14 Μαρτίου 2018

Η Ελλάδα δεν τυπώνει το ευρώ αλλά το δανείζεται 3,45% ακριβότερα από την Γερμανία

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Λίγοι από τους συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν τυπώνει πλέον το Νόμισμα της άλλα το δανείζεται από τις αγορές κι ότι αυτά τα δανεικά ευρώ τα πληρώνει πάρα πολύ ακριβά!

Σήμερα για παράδειγμα, τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της αγοράς ομολόγων -με τα οποία δανειζόμαστε το ευρώ- η απόδοση του 10ετους ομολόγου δανεισμού της χώρας ήταν στο 4,06% από 4,30% που είχε κλείσει χθες.

Ωστόσο στη συνέχεια η απόδοση αυξήθηκε εκ νέου στο 4,20% ενώ έκλεισε τελικάστο 4,12%.

Να σημειωθεί ότι η διαφορά έναντι του αντίστοιχου γερμανικού επιτοκίου (με το οποίο η Γερμάνια δανείζεται το ευρώ) κυμαίνονταν χθες στο 3,45%.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δανείζεται το ευρώ 3,45% ακριβότερα από την Γερμάνια που το δανείζεται με το -συμβολικό σχεδόν- 0,67%.

Ενώ η Ελλάδα δανείζεται για να χρησιμοποιεί το ευρω με 4,12% στις άλλες χώρες του ευρώ έχουμε τα εξής επιτόκια σύμφωνα με την naftemporiki.gr:

Η Γαλλία δανείζεται το ευρώ με 0,91%
Το Βέλγιο με 0,94%
Η Ιρλανδία με 1,04%
Η Ισπανία με 1,42%
Η Πορτογαλία με 1,81%
Η Ολλανδία με 0,71%

Ενώ η «προβληματική» Ιταλία με 2,01%

Αυτό το ακριβό ευρώ με το οποίο χρηματοδοτείται η Ελλάδα, διοχετεύεται σαν το δηλητήριο -αργά και μεθοδικά- στην Ελληνική αγορά από τις φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τράπεζες, προκαλώντας αλυσιδωτές αυξήσεις και ακρίβεια παντού.

Αυτά τα επιτοκια δανεισμού προστίθενται στα επιτοκια με τα οποία αποπληρώνουν τα δάνεια τους οι δύσμοιροι Έλληνες δανειολήπτες κάθε είδους δανείου.

Έτσι οδηγούνται μεθοδικά βάση του ευρωπαϊκού σχεδιασμού στην χρεοκοπία, σε κοκκίνισμα των δανείων τους και είτε σε δήμευση των περιουσιών τους από το δημόσιο, είτε πλειστηριασμό και ρευστοποίηση από την τράπεζα.

Για να μπορεί η χώρα να χρησιμοποιεί το ευρώ πρέπει πληρώσει τους παράλογους τόκους που επιβάλουν οι αγορές που ελέγχονται από τους ξένους και καθοδηγούνται από του Οίκους αξιολόγησης. Για να συγκεντρωθούν τα έξοδα των τόκων το Δημόσιο εκτός από κατασχέσεις προχωρά σε υπερφορολόγηση των πάντων, σε λιτότητα και σε πολιτικές στραγγαλισμού κάθε έννοιας επιχειρηματικότητας της οικονομικής ζωής.

Γι αυτό τον λόγο η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ειναι μη βιώσιμη και γι αυτό οι ξένες επιχειρήσεις δεν έρχονται ή κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και φεύγουν.

Τέλος ειναι προφανέςότι με τέτοια διάφορα στο επιτόκιο δανεισμού με ένα απλό πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι σε μια δεκαετία θα έχουμε 34,5% περισσότερο χρεος από την Γερμανία.

Για αυτό τον λόγο βρεθήκαμε εξωφρενικά υπέρ χρεωμένοι και οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και το πρώτο Μνημόνιο του 2010 επί ΓΑΠ, ακριβώς οκτώ χρόνια από την υιοθέτηση του ευρώ.

Γι αυτό τον λόγο παρά την διαγραφή του χρέους του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους αξίας 100 δις με το PSI, το χρεος μας αυξήθηκε εκ νέου σε σημείο που να λέει το ΔΝΤ ότι ειναι μη βιώσιμο.

Γι αυτό τον λόγο ακομη και αν διαγράφει όλο το χρεος, θα ξανά δημιουργηθεί νέο καθώς με χρεος χρηματοδοτείται η Ελληνική οικονομία στο ευρώ.

Γι αυτό το λόγο αν έρθει η έξοδος από το Μνημόνιο το επόμενο Αύγουστο και ξεκινήσει η χρηματοδότηση από την αγορά, θα ξεκινήσει και αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη χρεοκοπία.

Γι αυτό τον λόγο η παραμονή στο ευρώ ειναι μη βιώσιμη.
Γι αυτό τον λόγο οι ευρωπαϊστές και οι εμμονικοί με το ευρώ πολιτικοί ειναι εντελώς ανεύθυνοι και υπόλογοι έναντι της ελληνικής ιστορίας που τους καταγράφει.

iskra.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.