28 Φεβρουαρίου 2018

Άρθρο απάντηση στο “αφήγημα” Πάγκαλου για τα Ίμια που η κυβέρνηση Σημίτη…διεκδικούσε!

Το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου στα ΝΕΑ για τα Ίμια δεν αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική! Απ΄ όπου κι αν το… διαβάσεις, βρίσκεις λάθη και ανακρίβειες που εξοργίζουν.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από τον Κρίτωνα Βασιλικόπουλο. Είναι γιος του αείμνηστου και αξέχαστου Ναυάρχου και Διοικητή της ΕΥΠ τη νύχτα των Ιμίων Λεωνίδα Βασιλικόπουλου. Δεν σχολιάζει, δεν απαντά, δεν μπαίνει σε διάλογο με τον κ.Πάγκαλο. Απλά τον κατακεραυνώνει!

Διαβάστε το κείμενο του Κρίτωνα Βασιλικόπουλου:

Ο…θαρραλέος κύριος Πάγκαλος, στο αρθρίδιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κυρίου Μαρινάκη, γράφει μια μεγάλη αλήθεια: αποκαλύπτει την αντίληψη που είχαν για τα Ίμια αυτοί που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στην ηγεσία της χώρας.

Αντιγράφω επί λέξει: «…Έχουμε μια προφορική συμφωνία, μου είπε (εννοεί τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). Να αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις και από τα δύο νησιά, να απομακρυνθούν τα πολεμικά πλοία,αρχίζοντας από τα βαρύτερα (φρεγάτες επί του προκειμένου) και να επιστρέψουν τα νησιά στο status quo ante…».

Και αμέσως μετά ο τότε ΥΠΕΞ …εξηγεί ποιο ήταν το προηγούμενο καθεστώς των Ιμίων, κατά τον ίδιο και, προφανώς, κατά τον πολιτικό του προΐστάμενο, που από κοινού «χειρίστηκαν» την κρίση:
«Οι Έλληνες ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ τα μικρά ακατοίκητα νησιά της περιοχής ως ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ της ιταλικής κυριαρχίας.

Οι τούρκοι τα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ με βάση το σκεπτικό ότι δεν ονομάζονταν στην συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου και κατά την λογική τους δεν είχαν παραχωρηθεί…».

Γράφει και ένα ψέμα ο κύριος αυτός. Αναφέρει ότι κάποια στιγμή που χρειάστηκε να βγει από την αίθουσα της Βουλής όπου…«συνεδρίαζαν» οι…«χειριστές της κρίσης», είδε στο μικρό χολάκι την γραμματέα του τότε πρωθυπουργού και «τον ναύαρχο Βασιλικόπουλο,Διοικητή της ΕΥΠ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ».
Μιλά εκ του ασφαλούς ο…θαρραλέος κύριος Πάγκαλος αφού ο πατέρας μου δεν μπορεί πλέον να του απαντήσει.


Όχι για το εάν…«περίμενε μήπως τον χρειαστούν», γιατί όπως έχει πει- χωρίς ποτέ να διαψευστεί,- όχι μόνο δεν εκλήθη στην…«συνεδριάση», αλλά και όταν αυτοβούλως πήγε στην Βουλή και ζήτησε να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό, του έστειλαν τον…Μαντέλη. Και αφού,προφανώς, δεν ενημέρωσε τον…Μαντέλη, περίμενε αρκετή ώρα, μέχρι την στιγμή που μπήκε μόνος του στην αίθουσα και ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον τότε πρωθυπουργό, για να λάβει την απάντηση «κακώς ασχολείστε εσείς, το θέμα το χειρίζεται ο ΥΠΕΞ».

Μιλά εκ του ασφαλούς ο κύριος αυτός, όπως μιλά και ο πολιτικός του προΐστάμενος και σπιλώνουν διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας, γιατί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που έζησαν σε όλη την πορεία τους με το αίσθημα της εθνικής και δημοκρατικής ευθύνης, δεν επρόκειτο ποτέ να «μιλήσουν» δημόσια για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια-παρά μόνο εάν τους καλούσαν οι θεσμικά υπεύθυνοι να ελέγξουν σε όλες τις διαστάσεις της την εθνική τραγωδία των Ιμίων του 1996.
Αλλά αυτό δεν έγινε και,πλέον, δεν μπορεί να γίνει.

Και κάτι ακόμα.
Δεν βρήκε ο κύριος αυτός μια λέξη στο…«πόνημά» του για τους τρεις Ήρωες του ελικοπτέρου ΠΝ21.
Για τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό- τους γράφω έτσι, χωρίς τους βαθμούς τους.
Γιατί το Ήρωες αρκεί. 

www.militaire.gr 

(Ο Λεω ειχε αναλαβει να διαβιβασει την εντολη στον Αρχηγο Στολου το 1987 να χτυπησει πρωτος εφόσον χρειαστεί. Ερωτηθεις από τον τοτε Αρχηγο Στολου,"αν χρειαστεί ριχνω πρωτος..?..η απαντηση ηταν ένα ξερο και αυστηρο .."Ναι!..")

(μας εστάλλει από τον Ιωάννη Πεφάνη)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.