Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ GATE ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ

Έχει γνώση ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Συνεχίζονται οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Μανώλη Χατζησάββα που τείνουν να γίνουν Αρμαγεδδών για το πολιτικό μας Σύστημα!

Συγκεκριμένα την παρελθούσα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιεύθηκε το άρθρο μου – ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Η Τουρκία “τρυπάει” το Αιγαίο μας»! Σε αυτό το άρθρο αποκάλυπτε ο Μανώλης Χατζησάββας πως, το πλωτό τρυπάνι Deep-sea Metro II που ξεκίνησε από το νορβηγικό λιμάνι Hoylandsbygda στις 5 Δεκεμβρίου 2017 καταλήγοντας στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου 2017, έχει σκοπό την πραγματοποίηση ερευνών στην Μεσόγειο Θάλασσα, κατ΄ εντολή της τουρκικής κυβερνήσεως! Σημείωνε επίσης ότι, το πλωτό γεωτρύπανο το έχουν “στολίσει” με την τουρκική σημαία παρ΄ ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην ιδιοκτησία, ούτε στην σημαία νηολόγησης!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πάντα, του Μανώλη Χατζησάββα, ιδιοκτήτης του Deep-sea Metro II ήταν η εταιρεία Chloe Marine Corporation Ltd με έδρα τις Βερμούδες! Με μετόχους κατά 60% την κοινοπραξία εταιρειών Metro Exploration Holding Corporation και κατά 40% οι Νορβηγοί της Odfjell Drilling Ltd, διά μέσω της θυγατρικής τους Odfjell Offshore Ltd! Η Metro Exploration Holding Corporation έχει έδρα και αυτή τις Βερμούδες και ανήκει στον γνωστό Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο (;;;)! Το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τρεις Έλληνες! Τον κ. Θεόδωρο Παπαπετρόπουλο, τον κ. Μιχαήλ Σαπουντζόγλου και τον κ. Μαρτίνο – Διαγόρα Σίμιτσεκ! Έμπιστοι άνθρωποι του επιχειρηματία κ Θεόδωρου Αγγελόπουλου! 

Σύναψη δανείου 400 εκ. $ της Chloe Marine Corporation Ltd…

Σήμερα θα δημοσιεύσουμε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που μας έστειλε ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Μανώλης Χατζησάββας (σ.σ. σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, πράκτορα της ΜΙΤ ;;;), κρατώντας τις επιφυλάξεις μας στην εμπλοκή των πολύ γνωστών ονομάτων που διαβάσατε παραπάνω! Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε αυτά τα συνταρακτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά στοιχεία του Μανώλη Χατζησάββα!

Η Chloe Marine Corporation Ltd είχε συμβόλαιο με την Petrobras, γνωστή εταιρεία παγκοσμίως από το σκάνδαλο διαφθοράς στη Βραζιλία, που διέθεσε συμβόλαια έρευνας εξόρυξης και μεταφοράς με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων! Μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου, είχε ως αποτέλεσμα η Chloe Marine Corporation Ltd, ιδιοκτήτρια του Deep-sea Metro II να μην μπορεί να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο των 400 εκ. δολαρίων που είχε συνάψει με την επενδυτική εταιρεία DVB Bank America NV με έδρα το Curacao!

Η εταιρεία DVB Bank America NV είναι θυγατρική της γερμανικής τράπεζας DZ Bank Group με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας, η οποία διατηρεί γραφείο στην Ελλάδα υπό την στέγη της θυγατρικής DVB Bank SE. Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής και της γερμανικής τράπεζας DVB Bank είναι ο κ. Ralf Bedranowsky, με προϋπηρεσία 24ων συναπτών ετών στην Deutsche Bank!

Ο οποίος στις 10 Νοεμβρίου 2017 συνάντησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (σ.σ. ήταν κεντρικός ομιλητής), κατά τη διάρκεια του 4ου Τριετούς Συνεδρίου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!

Γεγονότα για την ιστορία του πλοίου…

Τον Μάιο του 2015 η DVB Bank – σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλει ο Μανώλης Χατζησάββας - προβαίνει στην κράτηση του πλοίου στο Curacao, νησιωτική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καραϊβικής θάλασσας, προς διασφάλιση των απαιτήσεων που είχε, μετά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης των 400 εκ. δολαρίων με την Chloe Marine Corporation Ltd!

Στις 15 Μαρτίου 2016 η επενδυτική εταιρεία DVB Bank America NV εκπλειστηριάζει το πλωτό γεωτρύπανο Deep-sea Metro II προς 210 εκ. δολάρια! Το οποίο είχε αρχικό κόστος κτήσης 860 εκ. δολάρια εκ των οποίων τα 400 για το ομολογιακό δάνειο! Πλειοδότης, με βάσει τις πληροφορίες του Μανώλη Χατζησάββα, και κατόπιν άτυπης ειδικής συμφωνίας, προέκυψε η Chloe Marine Corporation Ltd από τα νησιά Marshall, καταβάλλοντας το ποσό των 210 εκ. δολαρίων, ακριβώς όσα ζητούσε η τράπεζα!

Στο σημείο αυτό μας επισημαίνει ο Μηνάς Χατζησάββας πώς, ο νέος ιδιοκτήτης έχει ως διαχειριστή την μητρική εταιρεία Odfjell Drilling Ltd, μέτοχο του πρωταρχικού 40% της ιδιοκτησίας του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II;

Επίσης, στο σημείο αυτό, έχουμε άλλο ένα σοβαρό σημείο υπό διερεύνηση, για το ποια είναι η εταιρεία του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II, Chalfont Shipping Limited και ποιος ο ιδιοκτήτης της! Γιατί, φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία με το τουρκικό κράτος (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı - TPAO)!

Η ίδια εταιρεία είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του ερευνητικού πλοίου R/V Barbaros Hayreddin Paşa! Είναι η ίδια εταιρεία που εμπλέκεται στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου! 

Νορβηγικά ύποπτα παιχνίδια...

Πάντως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι, πίσω από όλη αυτήν την ιστορία είναι και το Νορβηγικό κράτος (έχοντας ιδιαίτερα συμφέροντα από τα υποθαλάσσια ευρήματα του Αιγαίου) μέσω της GIEK, νορβηγικό ινστιτούτο εγγυήσεων για εξαγωγικές πιστώσεις, το οποίο είναι επιχείρηση του δημόσιου τομέα και αναφέρεται στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας! 

Γι΄ αυτό δεν δημοσιοποιούν την σημερινή κατάσταση ιδιοκτησίας και διαχείρισης του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II, παρότι εμπλέκεται το Νορβηγικό Δημόσιο τόσο στην χρηματοδότηση του όσο και στην διαχείριση του!

Στην φωτογραφία μέρος του πληρώματος του Deep-sea Metro II κατά την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.