30 Ιανουαρίου 2018

Ο Νίμιτς θεωρεί σφαγέα τον Μ. Αλέξανδρο

Οι αναφορές του στον Μέγα Αλέξανδρο ως «σφαγέα λαών» και η παραίνεση του να μην ασχολούμαστε με την ιστορία, είχαν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην Αθήνα το 2007 οι οποίες καταγράφηκαν και σε τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα.

Αυτή η αναφορά και μόνο, θα έπρεπε να αφυπνίσει την Ελληνική Κυβέρνηση, όμως στην ουσία κάπου εδώ τελειώνουν όλα, καθώς αυτή η αναφορά δείχνει ποια πλευρα στηρίζει ο Μ. Νίμιτς. 

Σε τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 2007 (με διαβάθμιση “Εμπιστευτικό” – όπως είχε διαρρεύσει από το Wikileaks) ο επιτετραμμένος για τα Βαλκάνια, Τ. Countryman, μεταφέρει το κλίμα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Nimetz για τον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης έχει ενδιαφέρον η αμερικανική αντίδραση σε αυτές, καθώς ουσιαστικά καλούν τον κ. Νimetz να διαχειρισθεί την κατάσταση που ο ίδιος είχε δημιουργήσει τότε… Οι δηλώσεις είχαν γίνει με αφορμή την απόφαση του Ν. Gruevski να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση αρχών της πΓΔΜ να μετονομάσουν το Αεροδρόμιο των Σκοπίων σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Nimetz απάντησε: «Σχετικά με την ονομασία του αεροδρομίου θα πω ότι προσωπικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και γνωρίζω ότι αυτή η δήλωσή μου ίσως προκαλέσει αντιδράσεις και στα δύο κράτη… Φυσικά ένας μεγάλος κατακτητής, αλλά έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν ήταν αυτός που προώθησε την Δημοκρατία ή την πολιτική ζωή και σύμφωνα με την άποψη μου δεν άφησε πίσω του την πιο θετική αυτοκρατορία.

Επομένως φαίνεται παράξενο ότι υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός για την καταγωγή του με αρνητικές συνέπειες στον 21ο αιώνα, χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του. Αυτή είναι μια απολύτως λογική άποψη, η όποια πιθανόν δεν έχει ειδικό βάρος. Προτιμώ να κοιτάζω μπροστά, όχι πισω. Πιστεύω ότι οι πολίτες τη περιοχής έχουν την ευκαιρία να κτίσουν νέες σχέσεις και ισχυρή δημοκρατική και οικονομική ευημερία εντός των Βορειοατλαντικών πλαισίων, αλλά μόνο εάν εργασθούν μαζί και αφήσουν μερικά από αυτά τα ιστορικά θέματα πίσω…»

Δείτε βίντεο: 

Ποιος είναι ο Νίμιτς και ποιος τον όρισε «διαμεσολαβητή»; 

Παρουσιάζεται ως ‘Αμερικάνος’, γεννημένος στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο είναι ακόμα ένας πολιτικός ‘Αμερικάνος’ εβραϊκής καταγωγής που του δόθηκαν πόστα και αρμοδιότητες ζωτικής σημασίας. Η λίστα των ΗΠΑ τέτοιων προσωπικοτήτων είναι μακρά και παλιά. Όπως αναφέρει το επίσημο βιογραφικό του, ο Μάθιου Νίμιτς γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης σε μια εβραϊκή οικογένεια και φοίτησε στο Williams College, όπου έλαβε B.A. το 1960. 

Στη συνέχεια με υποτροφία Rhodes Scholarship έλαβε Β.Α. από το κολλέγιο Balliol, στην Οξφόρδη το 1962. Πήρε το LL.B. από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 1965, όπου ήταν Πρόεδρος της Νομικής Αναθεώρησης του Χάρβαρντ. Διετέλεσε νομικός υπάλληλος στο Ανώτατο Δικαστήριο Justic Marshall Harlan II από το 1965 έως το 1967, πριν υπηρετήσει ως βοηθός προσωπικού του Πρόεδρου Lyndon B. Johnson μέχρι το 1969. Εργάστηκε με τη δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης Simpson, Thatcher & Bartlett ως συνεργάτης από το 1969 έως το 1973 και συνεργάτης από το 1974 έως το 1977. Ποια είναι αυτή; Η εταιρεία έχει σχέσεις με εταιρείες Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Hellman & Friedman και Silver Lake Partners και έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την JPMorgan Chase της Τράπεζας της Αμερικής και το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι αξιόλογοι πελάτες περιλαμβάνουν τον όμιλο Alibaba, Goldman Sachs, την τράπεζα Toronto-Dominion Bank, την Microsoft, την Tesla Motors, την Satellite Radio Sirius, την Google και το Facebook – μόνο! 

Τον Ιανουάριο του 1977 ο Νίμιτς διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ ως Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπό την ιδιότητα αυτή, παρείχε συμβουλές στον Υφυπουργό Εξωτερικών Κύπρου Βανς και είχε ιδιαίτερες ευθύνες σε σχέση με το Κυπριακό, θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνοτουρκικών διαφορών, την εφαρμογή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και άλλα θέματα που αφορούν την Ανατολική / Κεντρική Ευρώπη, διασυνοριακά ζητήματα, κι άλλες διαπραγματεύσεις. Από την νομική και την διπλωματία στην «Τεχνολογία»; Που κολλάει αυτό; Τον Δεκέμβριο του 1979 προήχθη στη θέση του Υφυπουργού Ασφαλείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία των προγραμμάτων βοήθειας ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και την εφαρμογή των διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτές περιλάμβαναν τομείς όπως η επιστημονική και τεχνική συνεργασία, τα θέματα μη διάδοσης πυρηνικών όπλων, τα περιβαλλοντικά θέματα και τις διεθνείς δραστηριότητες επικοινωνίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την εποπτεία της αμερικανικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. «Νίμιτς και Μπουτάρης συνδέονται με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος»

Δείτε βίντεο:

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.