Τελευταίες αναρτήσεις

19 Ιανουαρίου 2018

Η δικτατορία της ασχετοσύνης

Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με το βάρος και την ευθύνη της πλειοψηφίας του λαού και με γνώμονα το συμφέρον όλου του λαού σε βάθος χρόνου. Στις δικτατορίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με βάση την ισχύ της μειοψηφίας τους και με γνώμονα το συμφέρον των ιδεών και των επιθυμιών τους. Στην Ελλάδα η δεύτερη μορφή διακυβέρνησης διαρκώς κερδίζει έδαφος. 

Το Μακεδονικό ζήτημα δεν είναι ένα θέμα που δικαιούται να λύσει μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας του 20-22% όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση. Δεδομένου ότι μια λύση θα σφραγίσει το μέλλον στις σχέσεις της χώρας με όλους τους βαλκάνιους γείτονες, αλλά και τις σχέσεις της με την ιστορία, μια λύση είναι δημοκρατικά υποχρεωτικό να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου που να εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού.
Αυτού τουλάχιστον του λαού που έχει την υπευθυνότητα και ψηφίζει. 

Αυτή ήταν άλλωστε και η πρακτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, τη στιγμή που χρειάστηκε να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν. Το 1992 και το 2008 συγκεκριμένα. Η μεν πρώτη κατέφυγε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η δε δεύτερη σε σχεδόν ομόφωνη συμφωνία με τα άλλα κόμματα. 

Στη σημερινή συγκυρία δεν έχουμε καμιά τέτοια πολιτική. Μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, που ταυτόχρονα είναι παντελώς άπειρη στην άσκηση εξωτερικής ή οποιασδήποτε πολιτικής, διαπραγματεύεται μόνη της, χωρίς να ενημερώνει ή να συμβουλεύεται τα άλλα κόμματα. 

Επί πλέον, τα άλλα κόμματα και ο ελληνικός λαός, που όχι απλώς δικαιούται να έχει άποψη, αλλά έχει υποχρέωση τέτοια, πληροφορούνται από ξένους μεσολαβητές σπάργανα των διαπραγματεύσεων και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι κυβερνά στο όνομα του λαού. 

Χτες, αίφνης, πληροφορηθήκαμε από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο βασικό χαρακτηριστικό του ονόματος της FYROM. Το σοβαρό είναι ότι το μάθαμε από τον Νίμιτς και όχι από την κυβέρνηση ή τα ενήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα οποία δεν είναι ενήμερα! 

Τι είπε ο Νίμιτς; «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και συμπλήρωσε:
«Τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Republika Makedonija και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με τη χώρα αυτή.»
 

Από τις δηλώσεις αυτές γίνεται φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση, άρα η Ελλάδα, έχει αναγνωρίσει στα Σκόπια ότι είναι κομμάτι της γεωγραφικής Μακεδονίας, πράγμα εντελώς ανιστόρητο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική Μακεδονία (γιατί υπάρχει και το μικρό μέρος της Βουλγαρίας) σε επίπεδο ιστορικό, ταυτοτικό, εκκλησιαστικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό. Και για έναν λόγο πιο σοβαρό από όλους, που η παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν διανοηθεί: Η ελληνική Μακεδονία είναι brand name: Ιστορικό, τουριστικό, εμπορικό, οικονομικό! Αλλά, αυτό, καμιά κυβέρνηση δεν το είδε και δεν το αξιοποίηση ποτέ. Η Μακεδονία ήταν πάντα κάτι σαν παραπαίδι της νότιας Ελλάδας. 

Πραξικόπημα με το διορισμό στην ΕΡΤ. 

Η ροπή της σημερινής κυβέρνησης σε πρότυπα δικτατορίας είχε χτες μια νέα απόδειξη. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διόρισε τη διευθύντρια Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ παρά την ομόφωνη καταψήφισή της από όλα τα κόμματα! 

Η Επιτροπή Θεσμών υπάρχει ώστε κρίσιμοι διοικητικοί παράγοντες να διορίζονται με την έγκριση της ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε θέσεις δημόσιων οργανισμών, ώστε οι οργανισμοί να είναι το λιγότερο δυνατόν φέουδο των κυβερνήσεων. Επειδή ακριβώς οι δημόσιοι οργανισμοί δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις, αλλά στο λαό. 

Η ΕΡΤ υπήρξε φέουδο όλων των κυβερνήσεων, σε στενότερο ή χαλαρότερο κλοιό από αυτές. Αλλά, μερικοί κανόνες σαν τον παραπάνω τηρούνταν, επειδή ακόμα και η εσωτερική φωνή διαμαρτυρίας και η διαφωνία διασφαλίζουν λίγο ή πολύ την ύπαρξη μιας δημοκρατικότητας. Αφού στη χώρα η δημοκρατία, αυτή καθ εαυτή, δεν αρέσει στο κομματικό σύστημα! 

Ο διορισμός της κας Τσατσαρώνη στο ΔΣ της ΕΡΤ με τις ψήφους μόνο των μελών της κυβέρνησης στην Επιτροπή Θεσμών και παρά την καταψήφιση της επιλογής της από όλα τα κόμματα θυμίζει περισσότερο μέρες του 1932 στη Γερμανία! Το επιστέγασμα είναι ότι η ίδια η διορισμένη πλέον, δεν έχει καμιά επίγνωση δημοκρατικότητας, αφού δήλωσε: « Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πώς θα μπορούσα από τη θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ»!! 

Η άγνοια της νέας συμβούλου περί τη Δημοκρατία (όπως και πολλών κορυφών της διοίκησης) και η περιφρόνηση της κυβέρνησης τους κανόνες της Δημοκρατίας δείχνουν ένα πράγμα: Ότι η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνα πολιτικά νερά. Επειδή είναι νόμος στην πολιτική και στη φύση πως κάθε δράση γεννάει και την αντίθεσή της. Ο δρόμος προς την αντιδημοκρατία και από άλλες πλευρές της πολιτικής έτσι στρώνεται. 

Ήδη, η κυβέρνηση με τη βλακώδη θέση ότι όποιος κατεβαίνει στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι φασίστας, έχει παραδώσει στους φασίστες όλους τους πολίτες που καλώς ή κακώς θεωρούν ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι για καπηλεία! Και με τη θέση της αυτή δε σέβεται τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την πατρίδα διαφορετικά από αυτήν!
Ταυτόχρονα, ταυτίζοντας βλακωδώς την εκκλησία που αντιδρά στο Μακεδονικό με τους φασίστες, παραδίδει μεγάλο κομμάτι της εκκλησίας και των πολιτών που δεν είναι φασίστες και που δεν είναι υποχρεωτικά φανατικά θρησκευόμενοι, στους φασίστες. Από αντίδραση.
 

Με τέτοια βλακώδη εγκληματική πολιτική και προπαγάνδα, ήδη από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, και βρίζοντας με κάθε ευκαιρία καθέναν που αγαπάει αυτή την πατρίδα, έκανε σιγά σιγά αυτή η αριστερίστικη φράξια που κυβερνά, την ακροδεξιά από ανύπαρκτο κόμμα σε κόμμα του 8%- 10%! 

Αλλά, η κυβέρνηση και καμιά κυβέρνηση δεν δικαιούται να μη σέβεται τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους, από τη στιγμή που δεν παραβιάζουν το νόμο. Ούτε δικαιούται να στρέφεται κατά πολιτών επειδή έχουν άλλες απόψεις. Το θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η ανοχή σε κάθε ιδέα. Και η υπεράσπιση των συμφερόντων όλου του λαού από την κυβέρνηση. 

Είναι φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία.  

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης 
LiberalShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.