13 Ιανουαρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Εκτιμάται ότι, ως ατέρμων κοχλίας κάθε τόσο θα λαμβάνει χώρα, κύκλος συνομιλιών μεταξύ εκπροσώπων Ελλάδος και Σκοπίων, για την επίλυση του θέματος του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ. Η πλευρά των Σκοπίων από ότι πληροφορούμεθα όπως πάντα θα προσκομίζει πακέτο προτάσεων που θα αφορούν αποκλειστικά, διαδικασία ανάπτυξης μέτρων εμπιστοσύνης, χωρίς ν’ αγγίξουν ποτέ το βασικό θέμα του ονόματος.

Επομένως περί ποιας; επίλυσης του θέματος του ονόματος, θα διαπραγματευθούν οι αντιπροσωπείες Ελλάδος Σκοπίων, συμπαρομαρτούντων μάλιστα και των δηλώσεων στο παρελθόν, του τότε προέδρου της Π.Γ.Δ.Μ. κ. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ότι «Το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο»;

Ως Επίσης! Και η ανενδοίαστη και θρασύτατη δήλωση του σημερινού προέδρου κ. Ζάεφ[23-12-17]: "Εγώ εκ μέρους της Κυβερνήσεως μου, παραιτούμαι από το να θεωρώ την Μακεδονία [Σκόπια], ως το μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλεξάνδρου. Η Ιστορία ανήκει σ’ εμάς, πιθανόν όμως ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας, να ανήκει στην Ελλάδα, μέρος στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες….". Δηλ. να ευχαριστήσουμε τον κ. Ζάεφ που επί τέλους έδωσε και σ’εμας ένα μικρό μέρος της Ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου. Αυτοί αγαπητοί μου Πατριώτες, είναι σκόπιμα ανιστόρητοι, εμείς όμως να μην πάθουμε, λόγω πιέσεως, προδοτική αμνησία, διότι το δίκαιο είναι εξ ολοκλήρου της Ελλάδος.

Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου, ν’ αναμοχλεύσω τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος. Φαίνεται! από το σημερινό αποτέλεσμα, δεν υπήρξε στο παρελθόν ικανή κυβέρνηση στην Ελλάδα, υπεύθυνα να εξηγήσει την κατάσταση στον Ελληνικό λαό, παίρνοντας τις δύσκολες αποφάσεις, όσο ακόμη ευνοούσαν, οι συγκυρίες της εποχής εκείνης.

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι το ένα μέρος που δεν είναι καθόλου αθώο. Υπάρχουν και άλλες πτυχές του προβλήματος εξ ίσου σοβαρές, που είναι ίσως πιο κατανοητές στον διεθνή παράγοντα που απαιτούν και την λύση όπως π.χ. οι «αλυτρωτικές» εξαγγελίες της γειτονικής χώρας, διατυπωμένες ακόμη και σε θεσμικά των κείμενα. Διδασκαλεία στα Σχολεία των Σκοπίων ότι, η υπόλοιπη Μακεδονία είναι υπό Ελληνικήν κατοχήν. Χάρτες αναρτημένοι στα Σχολεία με σύνορα των Σκοπίων στον Όλυμπο. Σέρνεται και πάλι το από αιώνος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ», υπό άλλην μορφήν.

Έχω την γνώμη, εάν ακόμη δεν είναι αργά, θα πρέπει η κυβέρνηση της Ελλάδος ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα συνολικά, διότι έτσι θα ανοίξει τις δυνατότητες για την χρησιμοποίηση πειστικοτέρων δικαιολογητικών σκέψεων, που δεν θα στηρίζονται μόνο σε συναισθηματικούς λόγους.

Εφ’ όσον δεν θέλει το Κράτος των Σκοπίων να γίνει καλός γείτονας, προκαλώντας συνεχώς την Ελλάδα στηριζόμενο στα συμφέροντα στην περιοχή του, των Μεγάλων δυνάμεων, ας μείνει κακός γείτονας.

Η Ελλάδα όμως οφείλει κατά την γνώμη μας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος να πάρει αποφάσεις, οι οποίες να είναι αποδεκτές από όλα τα κόμματα, ως επιθυμία του Ελληνικού λαού και ως εθνική πολιτική της Ελλάδος. Διότι! τα οικονομικά μας προβλήματα δεν είναι μόνο σημερινά, κάποτε θα διορθωθούν, τα εθνικά μας όμως θέματα, με λάθος χειρισμό, τελεσιδικούν αιωνίως.

Προτείνεται λοιπόν! να τεθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων και των άλλων σοβαρών θεμάτων που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδος με τα Σκόπια σε Δημοψήφισμα. Ώστε! να καθορισθεί η ακολουθητέα πολιτική στο σοβαρό πρόβλημα ως Εθνική πολιτική όλων των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, που βαυκαλίζονται ότι, στηρίζουν την λαϊκή κυριαρχία. Έτσι! το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και αν συνεχίζουν να επιμένουν σε Ελληνική υπογραφή, για απεμπολησμό του ονόματος της Μακεδονίας μας, πολύ πιθανόν, θα κλεισει ο δρόμος των Σκοπιανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωσή και το Ν.Α.Τ.Ο., για όσο χρόνο απαιτούν με το έτσι θέλω τον σφετερισμό του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας. Επίσης! τελεσιδίκως πλέον, θα γίνει κατανοητό στους Σκοπιανούς ότι, η Ελλάδα ουδέποτε θ’ αναγνωρίσει το Κράτος των Σκοπίων, με το όνομα «Μακεδονία».

Επίσης! θα πρέπει να τεθεί μία σειρά ερωτημάτων εις την Κυβέρνηση των Σκοπίων, παρουσία των εκάστοτε μεσολαβητών των πατρόνων των, βάσει των οποίων η Ελλάς ν’ αποδεικνύει ότι τα σημερινά ως έχουν Σκόπια, δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία γεωγραφικώς (πλην μικράς περιοχής και κυρίως εθνολογικά και πολιτισμικά). Π.Χ.

Ερώτηση: Πως! είναι δυνατόν ένας Σλαβικός Λαός, που, μεγάλο μέρος, ήλθαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα, να αυτοονομάζονται Μακεδόνες; και μία γλώσσα που είναι κράμα σλαβοβουλγαρικού γλωσσικού ιδιώματος, να υποστηρίζεται ως αρχαία Ελληνική γλώσσα των Μακεδόνων; Όταν ακόμη και οι Ιστορικοί N.G.L. HAMMONT και G.CRIFFITH στο τρίτομο έργο τους « Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»[Τόμος Β’σελ.52-67] αναφέρουν: «Η Γλώσσα των Μακεδόνων, ήταν μία ξεχωριστή διάλεκτος της Αιολικής Ελληνικής, η οποία αντιστάθηκε στις εξωτερικές επιδράσεις. Παρέμεινε έτσι μέχρι τον VI Π.Χ. αιώνα, όταν υποτάχθηκε πλέον και αυτή σχεδόν ολοκληρωτικά στην πλημμυρίδα της κοινής λεγομένης Ελληνικής.

Τέλος η ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κατά σφετερισμό του ονόματος της Ελληνικότατης από αιώνων Μακεδονίας, εδημιουργήθη, ως γνωστόν, δολίως το 1944 από τον ΤΙΤΟ και τον ΣΤΑΛΙΝ, με άμεσο και προφανή στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξη στο τότε Σοβιετικό Μπλοκ, με απώτερο σκοπό την κάθοδο του Ανατολικού τότε Συνασπισμού στην Μακεδονία του Αιγαίου Αυτός ήτο ο κύριος λόγος, της μετονομασίας της περιοχής της Νότιας Γιουγκοσλαβίας που ονομάζετο μέχρι τότε Βαρτάρσκα (το μαρτυρεί, πλην ιστορικών κειμένων και γραμματόσημα της Σερβίας από το 1939). Επομένως δεν είναι απλή ιδιοτροπία των Ελλήνων η εμμονή των στην εξάλειψη της λέξεως «Μακεδονία» από το όνομα του Κράτους των Σκοπίων, υπάρχει πολύ βαθύτερος λόγος στην στάση της Ελλάδος.

Μετά από τα παραπάνω αναφερθέντα και εάν δεν αλλάξει τακτική το γειτονικό κράτος, θα ήτο αστείο και διπλωματικά επικίνδυνο, να καθίσουμε σε τράπεζα διαπραγματεύσεων, προτού καθορισθεί Βασική Εθνική πολιτική της πατρίδος μας με δημοψήφισμα και κοινή απόφαση όλων των κομμάτων. Έτσι με την ισχύ του Ελληνικού Λαού, ούτε τώρα, ούτε ποτέ Ελληνική Κυβέρνηση, θα απεμπολήσει το Ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και δεν θα προδώσει την ιστορική πορεία της Πατρίδος μας. 

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση θα πετύχει ώστε να σταματήσουν οι πιέσεις προς την χώρα μας από εξωθεσμικούς παράγοντες, διότι η πρόταση που θα υποστηρίξει η Κυβέρνηση, θα στηρίζεται στην Βούληση του Ελληνικού λαού και θα έχει την σύμφωνο γνώμη όλων των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα χρειάζεται, έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά, συνεχής και αδιάκοπος διεθνής εκστρατεία της Ελλάδος για ενημέρωση, δι’ όλων των φορέων της πατρίδος μας, όχι μόνο για την συναισθηματική και ιστορική θέση της Ελλάδος για το όνομα των Σκοπίων αλλά και για την μελλοντική Ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Σε συνετούς άνδρες, ανήκει να προνοήσουν τις επικείμενες δυσχέρειες πριν γίνουν. Σε ανδρείους δε αφού γίνουν να τις διευθετήσουν». (ΠΙΤΤΑΚΟΣ)


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.