24 Ιανουαρίου 2018

Επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου υπεράσπισης της Μακεδονίας: «Πάνω από 500.000 οι διαδηλωτές»

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονικης για την Μακεδονία κάνει λόγο για περισσότερους από 500.000 διαδηλωτές την Κυριακή 21 Ιανουαρίου επικρίνοντας το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το νούμερο των 90.000 που εξέδωσε.

Παράλληλα καταγγέλλεται η προσπάθεια σύνδεσης του συλλαλητηρίου με ακροδεξιούς και εθνικιστικούς κύκλους, αναφέροντας πως ακροδεξιά στοιχεία και κουκουλοφόροι που επιχείρησαν να παρεισφρήσουν στη διαδήλωση απομακρύνθηκαν, ενώ καυτηριάζεται η επιχειρούμενη σύνδεση της μαζικής διαδήλωσης με την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia.

«Το Συλλαλητήριο ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Διαδήλωσε πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται την ιστορία τους. Η φωνή του λαού τρόμαξε το Σύστημα. Ο λαός μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων» καταλήγει η ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής:

«Η 21η Ιανουαρίου του 2018 θα μείνει στην Ιστορία ως...  η ημέρα που ο ελληνικός λαός αγνόησε τις σειρήνες του Συστήματος και έγραψε μια ακόμη λαμπρή σελίδα στο βιβλίο των αγώνων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πολλοί από εκείνους που επί είκοσι ημέρες πολέμησαν με πάθος τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου χθες παραδέχτηκαν την ήττα τους και έδωσαν το παρών. Άλλοι πανικοβλήθηκαν. Πολιτικά κόμματα, πιστά στις ιδεοληψίες τους, εξέδωσαν παραληρηματικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί όμιλοι μετέδιδαν ψευδείς πληροφορίες. Η κρατική τηλεόραση έριξε μαύρο στο Συλλαλητήριο. Τελικά ο λαός θριάμβευσε.
Πόσοι διαδήλωσαν;

Ως Συντονιστική Επιτροπή ζητήσαμε από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που είχαν επιφορτιστεί με τα μέτρα τήρησης της τάξης, να μας ενημερώσουν για τον αριθμό του κόσμου που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το Συλλαλητήριο. Στις 15:00 ακριβώς οι πολύπειροι αστυνομικοί, που έχουν καταμετρήσει τον όγκο εκατοντάδων διαδηλώσεων, μας απάντησαν ότι το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνούσε τις 500.000.

Αργότερα κυκλοφόρησε ανακοίνωση της Αστυνομίας η οποία μιλούσε για 90.000 κόσμου. Στην αρχή γελάσαμε καθώς γνωρίζαμε ότι περίπου 90.000 κόσμου ήταν αυτοί που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με τουριστικά λεωφορεία.

Μάθαμε λοιπόν ότι η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε κατ’ εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από σαφείς υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Απάντηση στην προπαγάνδα περί ακροδεξιών και εθνικιστών

Ανθέλληνες πολιτικάντηδες και μισθωμένοι κονδυλοφόροι επιχείρησαν να σπιλώσουν το Συλλαλητήριο με αναφορές σε ακροδεξιούς και εθνικιστές που συμμετείχαν σε αυτό.

Βιάστηκαν να μιλήσουν πριν κυκλοφορήσουν τα δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν Έλληνες πολίτες να απομακρύνουν μαζικά κουκουλοφόρους και ακροδεξιούς, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο του Συλλαλητηρίου.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συνδέσουν την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia με τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου. Δεν τα κατάφεραν. Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει την πυρπόληση του υπό κατάληψη χώρου. Ο λαός κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει ειρηνικά και όχι για να προκαλέσει μια νέα Marfin. Το παρακράτος ας το ελέγξει η Αστυνομία.

Το χθεσινό Συλλαλητήριο ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Διαδήλωσε πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται την ιστορία τους. Η φωνή του λαού τρόμαξε το Σύστημα. Ο λαός μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 21 Ιανουαρίου 2018»
Η Συντονιστική Επιτροπή»

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.