27 Ιανουαρίου 2018

Οι φασίστες, τα φασιστάκια και τα φασισταριά της ΕΤ3 και της ΕΡΤ

Της Μαρίας Σαμολαδά, Δημοσιογράφου

Οι λέξεις είναι παράγωγες με κοινή ρίζα…

Προσδιορίζουν τον κοινό στόχο όσων χαρακτηρίζονται από αυτού του είδους τη συμπεριφορά.
Δηλαδή, να ακούγεται μόνο η δική τους φωνή και με οποιονδήποτε τρόπο, κατά βάση αυταρχικό, να φιμώνεται οποιαδήποτε άλλη…

Γενικώς, τους νοιάζει να φιμώνονται οι άλλοι και ας μην ακούγονται οι ίδιοι. Ούτως ή άλλως τι έχουν να πουν;
Σου θυμίζει κάτι;
Ναι. Την «δημοσιογραφική» κάλυψη του πραγματικά μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και να σου πω, από τα ιδιωτικά κανάλια, δεν έχω την απαίτηση, αφενός γιατί γνωρίζω την υλικοτεχνική υποδομή που δεν διαθέτουν στα ανταποκριτικά τους γραφεία και αφετέρου γιατί είναι ιδιώτες και ό,τι θέλουν δείχνουν και ό,τι δεν θέλουν δεν το δείχνουν.

Απλά τα πράγματα, δικό τους (όχι ακόμη) είναι το κανάλι και ό,τι θέλουν κάνουν.
Όμως τα άλλα, που είναι 3 + 1…; Τα άλλα, που τα πληρώνουν εκείνοι που μαζεύτηκαν την Κυριακή για χάρη του έθνους, βουλιάζοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης; Εκείνα τα άλλα που κάποιοι τα έκλεισαν, κάποιοι τα άνοιξαν, κάποιοι τα αγάπησαν και κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν;


Ίσως όσοι δεν έχετε σχέση με τον χώρο των ΜΜΕ, δεν το ξέρετε, αλλά αν «χάσεις» θέμα, ειδικά μεγάλο, συνήθως απολύεσαι. Ποιος μπορεί να φέρει ακόμη τον τίτλο του Διευθυντή, του αρχισυντάκτη, του γενικού κουμάντου χάνοντας την κάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος;
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να απολυθεί άνθρωπος, αλλά λίγη ευθιξία δεν βλάπτει, ένα συγνώμη…


«Έχασες» ένα γεγονός της επικαιρότητας, με το οποίο συμφωνείς δεν συμφωνείς, έπρεπε να το έχεις πρώτο θέμα και εδώ που τα λέμε την Κυριακή δεν είχε και καμιά άλλη θεματάρα να σε απασχολήσει. Εσύ που παίρνεις, μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει το δημόσιο μισθό σου, έκρυψες, φίμωσες, απαξίωσες τον πραγματικό σου εργοδότη, τους φορολογούμενους πολίτες.

Αν δέχτηκες εντολές, δεν κάνεις για αυτή τη θέση (δεοντολογία) και κυρίως είσαι δωσίλογος.
Αν δεν το αξιολόγησες σωστά, πάλι δεν κάνεις για αυτή θέση (ανικανότητα) και κυρίως είσαι δωσίλογος.

Γενικά, σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει είσαι δωσίλογος, γιατί αμείβεσαι από δημόσιο χρήμα, το οποίο δεν μας περισσεύει κιόλα, για να πληρώνουμε είτε εντολοδόχους είτε ανίκανους που δεν ξέρουν τη δουλειά.

Στην ουσία όμως είσαι φασιστάκι, γιατί έκρυψες, ναι έκρυψες, το τι συμβαίνει στην πόλη, στην «συμπρωτεύουσα», στην πρωτεύουσα των Βαλκανίων (επίκαιρο)…

Και απάντησέ μου σε κάτι απλό, πώς αξιολογείς και πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες απευθείας μετάδοση σε κάτι που συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη; Αν δεν το ξέρεις, αυτή είναι η δουλειά σου. Να καταγράφεις και να δημοσιοποιείς την αλήθεια.

Και εσείς, οι συνάδελφοι, εσείς που έχετε λιώσει σόλες στο πεζοδρόμιο, την Κυριακή τι κάνατε; Σας είπαν δεν θα βγάλουμε ζωντανό, και είπατε, «α, εντάξει μωρέ… αφού δεν το θέλουν…»…και συνεχίσατε την περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα βλέποντας τι μεταδίδουν ειδησεογραφικά ψηφιακά μέσα για αυτό που συμβαίνει έξω από το γραφείο σας; (αυτά τα ρημαδοσάιτ που χαλάνε την πιάτσα…γιατί δουλεύουν)

Και εσείς, στις ενώσεις συντακτών, τι είπατε; Τι να πείτε και εσείς…
Μήπως θυμάστε με τι ζήλο βγάζατε όλοι τους «αγανακτισμένους»;
Με τι ζήλο οργανώνεστε και προβάλετε τις ομιλίες στη ΔΕΘ και τα πριν και τα μετά και τις κουστωδίες;

Όταν μιλάει ένας «φασίστας» τρέχετε, όταν μιλάει ο πραγματικός λαός ξύνεστε.
Δεν ήθελα να ακούσω από τη δημόσια τηλεόραση τις ομιλίες όσων ανέβηκαν στην εξέδρα του συλλαλητηρίου της Κυριακής.

Ήθελα όμως να δω την πόλη πώς άλλαξε από την παρουσία ανθρώπων που συνυπήρξαν χωρίς χρώματα και χωρίς προσωπική σκοπιμότητα.
Ήθελα να μάθω από πού, πως και κυρίως γιατί ήρθαν.
Και να σου πω, εγώ ήξερα και πόσοι ήταν και από πού ήρθαν.
Ήθελα όμως να τα δείξεις σε όλη τη γη. Να δείξεις πως και στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους, το έθνος (αυτοί είναι οι μόνοι που δεν ανήκουν σε καμία από τις παράγωγες λέξεις του φασίστα).
Κατάλαβες φασιστάκι;

Και αντ’ αυτού, φρόντισες να δείξεις τα φασισταριά που πλακώθηκαν με άλλα φασιστάκια και όλα αυτά για χάρη του φασίστα.

Αξίζει; Αξίζει να φιμώνεις τις εκατοντάδες χιλιάδες (γιατί ήταν εκατοντάδες χιλιάδες και όχι δεκάδες) φωνές ανθρώπων που φωνάζουν για κάτι που ανήκει και σε σένα αλλά σε λίγο θα ανήκουμε ακόμη και εμείς οι ίδιοι σε άλλους;

Και μην απαντάς στην κριτική που ασκήθηκε στα ιδιωτικά κανάλια, δεν μας νοιάζει όπως είπαμε και παραπάνω τι κάνει ο κάθε ιδιώτης καναλάρχης (εξάλλου τόσα χρόνια τους κατηγορείται ότι είναι κατευθυνόμενοι…η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε πιο εύκολα την καμπούρα του άλλου και όχι τη δική μας), απάντησέ μας τι έκανες εσύ.

Με κάτι τέτοια και με κάτι άλλα τέτοια ώρες ώρες ντρέπομαι που ανήκω στον δημοσιογραφικό κόσμο…

Από την άλλη σε καταλαβαίνω και το παίρνω πίσω. Δεν είσαι φασιστάκι. Φερέφωνο είσαι.
Το φασιστάκι τουλάχιστον έχει τη δική του ιδεοληψία.
Το χειρότερο είναι ότι έγινες φασιστάκι χωρίς να το καταλαβαίνεις και την ίδια στιγμή κατηγορείς τους άλλους για φασισμό.
Κοινώς, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Και να μην το ξεχάσω… με έπιασε μια βίαιη αποβολή γαστρικού περιεχομένου στην θέαση κάθε «σέλφι» ή καλά στημένης φωτογραφίας η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα χρησιμοποιηθεί στον προσεχή προεκλογικό αγώνα σε περίοπτη θέση στα δίπτυχα τετρασέλιδα τετραχρωμίας…(τυπωμένα στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία γιατί εκεί είναι φθηνότερα…)

Συγχαρητήρια σε όσους σήκωσαν το σαρκίο τους από τον καναπέ.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που είχαν το «προαίσθημα» ότι θα είναι κάτι μεγάλο και το κάλυψαν στο μεγαλείο του.

ΥΓ1: Το κείμενο δεν απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, αλλά σε αποφάσεις – γεγονότα – εντολές.
ΥΓ2: Δεν ήταν συγκέντρωση…διαδήλωση…διαμαρτυρία. Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο
ΥΓ3: Τρέμω στην ιδέα να γίνει δημοψήφισμα και τι ερμηνεία θα δοθεί στο όχι και στο ναι…
ΥΓ4: Αν δεν σας νοιάζει εσάς κάτω από το αυλάκι η Μακεδονία, μας νοιάζει εμάς που γεννηθήκαμε εδώ, ζούμε εδώ, αγωνιζόμαστε εδώ
ΥΓ5: Μην σκέφτεστε να αποκαταστήσετε το λάθος αυτό με κάλυψη του συλλαλητηρίου στην Αθήνα...

Πηγή
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.