14 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί «εξαλείφθηκαν» οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί από τους Αγίους Τόπους;

Κατά τη εποχή της δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους το 1948, εκτιμάται ότι οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης αριθμούσαν περίπου 350,000, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Εκείνο το καιρό, οι Χριστιανοί ήταν σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού, και αποτελούσαν μία ζωντανή και αρχαία κοινότητα,των οποίων οι πρόγονοι τους είχαν ακούσει τον Άγιο Πέτρο στην Ιερουσαλήμ, καθώς ο ίδιος κήρυττε την πρώτη Πεντηκοστή.

Ωστόσο το σιωνιστικό δόγμα έκρινε ότι η Παλαιστίνη ήταν «μια γη χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη». Από τους 750,000 Παλαιστινίους που εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 1948, περίπου 50,000 ήταν Χριστιανοί- το 7% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και το 35% του συνολικού αριθμού των Χριστιανών που ζούσαν στην Παλαιστίνη εκείνη την εποχή. Ο Χριστιανικός πληθυσμός της Βηθλεέμ, που ήταν 95% του συνολικού πληθυσμού, έχει σήμερα φθίνει σε περίπου το 15 τοις εκατό.

Στην Ιερουσαλήμ πάνω από το 50% των Χριστιανών έχασαν τα σπίτια τους κατά την εισβολή του Ισραηλινού στρατού. Οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ το 1922 πλειοψηφούσαν ελαφρώς τους Μουσουλμάνους (15,000 έναντι 13,000) σήμερα αριθμούν το 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης. Η Ιερουσαλήμ έχει γίνει σήμερα κατά το 75% Εβραϊκή.

Ακόμη και σήμερα, οι Ισραηλινές αρχές αρνούνται την πρόσβαση σε Χριστιανικούς ιερούς τόπους, εμποδίζουν τις επισκευές που απαιτούνται για τη διατήρηση ιστορικών ιερών χώρων, και πραγματοποιούν σωματικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών.

Σήμερα πιστεύεται ότι ο αριθμός των Χριστιανών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη μαζί με το Ισραήλ αριθμούν περίπου 175,000, μόλις πάνω από το 2% του συνολικού πληθυσμού, και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται ραγδαία. Αυτή η συρρίκνωση οφείλεται στη μαζική μετανάστευση. 

Από τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς που έχουν παραμείνει στην περιοχή, οι περισσότεροι ζουν στο Λίβανο, όπου μοιράζονται την ίδια απύθμενη μιζέρια όπως όλους τους άλλους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Περιορίζονται σε στρατόπεδα όπου τα σχολεία είναι υποβαθμισμένα και υπερπλήρεις, όπου η στέγαση είναι ετοιμόρροπη και οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Οι περισσότεροι, ωστόσο, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή στο σύνολο της. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για να είναι διαθέσιμα, αλλά εκτιμάται ότι μεταξύ 100,000 και 300,000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί και οι απόγονοι τους ζουν σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί θεωρούν τους εαυτούς τους, και θεωρούνται από τους περισσότερους Μουσουλμάνους συμπατριώτες τους, ως ένα αναπόσπαστο τμήμα του Παλαιστινιακού λαού, και έχουν εδώ και καιρό λάβει ένα ζωτικό μέρος στο Παλαιστινιακό Αγώνα.

Όμως χάρη στην Αμερικανική υποστήριξη προς το κράτος του Ισραήλ, και στο προκύπτουσο αντί-δυτικό αίσθημα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους Μουσουλμάνους Παλαιστίνιους, οι Χριστιανοί Παλαιστίνιοι που ζουν στις ελεγχόμενες από τη Παλαιστινιακή Αρχή περιοχές, έχουν το αίσθημα ότι απειλούνται ή πιέζονται να συμμορφωθούν με την ημερήσια διάταξη των φονταμενταλιστικών Ισλαμικών στοιχείων.

Με άλλα λόγια, οι Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους καταβάλουν το τίμημα για την Αμερικανική πολιτική απλώς και μόνο επειδή έχουν την ίδια θρησκεία με τους Αμερικανούς.

Το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός των Αμερικανών είναι πολύ διαφορετικός από τον παραδοσιακό Χριστιανισμό των Χριστιανών Παλαιστινίων είναι άγνωστο στους περισσότερους Μουσουλμάνους. Αυτή η νέα εχθρότητα έχει αναφερθεί ως ένας λόγος για τη μετανάστευση από τους Χριστιανούς που διαμένουν σε εδάφη που ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή, όπου το 20% των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους ζουν- το 80% ζουν στο κράτος του Ισραήλ. Με τη σειρά τους, οι Ισραηλινοί επωφελούνται την ανάπτυξη της νέας αυτής εχθρότητας προς τους Χριστιανούς Παλαιστινίους από τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους Παλαιστινίους, και προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν ως προπαγάνδα εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αντιμετωπίζοντας τη καταδίωξη από τους Ισραηλινούς και την αυξανόμενη εχθρότητα από τους φονταμενταλιστές Ισλαμιστές συμπατριώτες τους, οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης δεν έχουν κανένα να απευθυνθούν για την προστασία τους, συνεπώς μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, η μέρα που δεν θα υπάρχουν πλέον Χριστιανοί στη γη του Χριστού δεν είναι μακριά από την έλευση της.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.