30 Δεκεμβρίου 2017

Το σύνδρομο του... Θεού

Πολιτικοί ερωτώνται ποια είναι τα πιο έντονα, τα πιο αξέχαστα ίσως Χριστούγεννα που θυμούνται. Όλοι απαντούν για διάφορα οικογενειακά περιστατικά, για αγάπη, παιδάκια, γυναίκες, γονείς κ.λπ. Ό,τι κάθε σοβαρός άνθρωπος δηλαδή θα μπορούσε να απαντήσει αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Δείτε τι απαντά ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Τα πιο έντονα Χριστούγεννα ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Για τον υπουργό το πιο σημαντικό γεγονός που θυμάται είναι τότε που πετσόκοψε τις συντάξεις του κόσμου, κύριες κι επικουρικές. Τότε που αποφάσισε επί της ουσίας ότι και το 2019 θα υπάρχουν νέες μειώσεις, έως και 18%. Τότε που πήρε την απόφαση ο ίδιος και ορισμένοι φωστήρες σύμβουλοί του να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα και αυτό να το ονομάσουν «μεταρρύθμιση».

Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις και σαδιστή τον Κατρούγκαλο και όλη την κυβέρνηση αν δεν υπήρχε μια… μικρή λεπτομέρεια. Κι αυτή είναι ότι πιστεύουν βαθιά σ’ αυτό που κάνουν. Ο υπουργός των κατεστραμμένων συνταξιούχων το πιστεύει αυτό που λέει. Για τον μεγαλοϊδεατισμό του είναι φυσιολογική η «μεταρρύθμιση» που έκανε. Είναι το σύνδρομο του Ρομπέν ή του Θεού κατά το οποίο πιστεύει ότι κάνει πάντα καλό κι ότι σώζει τους ανθρώπους, αυτός.

Αν ρωτήσεις τον Τσίπρα για τη μεγάλη του στιγμή ενδεχομένως να σου πει το δημοψήφισμα, αυτό το δημοψήφισμα που κόντεψε να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα.

Αν ρωτήσεις τον υπουργό Παιδείας για το δικό του σημαντικό γεγονός ενδεχομένως να σου πει η κατάργηση της προσευχής, του εκκλησιασμού, ο διωγμός των θρησκευτικών.

Αν ρωτήσεις τον Σκουρλέτη θα σου πει η πώληση της ΔΕΗ ενώ ο Σταθάκης και ο Παπαδημητρίου ενδεχομένως να σου πουν ότι τα πιο έντονα Χριστούγεννα είναι γι’ αυτούς τα φετινά γιατί πάνε να… ξεμπλοκάρουν το Ελληνικό. Οι ίδιοι που έριχναν ανάθεμα στους επενδυτές και που έκαναν τα πάντα για να το καταργήσουν.

Ο δε Καμμένος μπορεί να σου πει ότι κορυφαίο γεγονός της χρονιάς που πέρασε είναι τα όπλα που πήγε να πουλήσει και τα πήρε πίσω.

Είναι το σύνδρομο του Θεού, πιστεύουν ότι οι πράξεις τους σώζουν την Ελλάδα. Έχουν την αίσθηση πως αυτά που κάνουν είναι πατριωτικά, πως οι Έλληνες τους χρωστούν και κάποια στιγμή θα πρέπει να τους στήσουν και άγαλμα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουν ότι έκαναν κακό, ότι προκάλεσαν ζημιά. Όταν βγαίνει ο Κατρούγκαλος και ανερυθρίαστα μιλά όπως μιλά το κάνει με όλη του την καρδιά και το μυαλό. Όλοι στην κυβέρνηση… Κατρούγκαλοι είναι που έχουν την αίσθηση της αυτοθυσίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει χριστουγεννιάτικο βίντεο με ευχές και λέει:
«Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει από το φόβο στην ψυχραιμία
από την υποτίμηση στην αξιοπρέπεια
από το ανήθικο στην εντιμότητα
από την αντάρα στην κανονικότητα
από το άδειο στο νόημα
από τη λύπη στη χαρά
είναι δίκαιο και μας αξίζει».

Όλα αυτά τα πιστεύει με την καρδιά του. Είναι σίγουρος πως μόνον αυτός έφερε την εντιμότητα, την κανονικότητα, τη χαρά, το νόημα, το δίκαιο. Δεν τους περνά από το μυαλό ότι μπορεί να είναι διαφορετικά διότι δεν έχουν το αίσθημα της ευθύνης, της λογοδοσίας, δεν αισθάνονται πως μπορεί να είναι κι αλλιώς τα πράγματα.

Είναι δυστυχώς ο γυάλινος πύργος που όλοι οι πολιτικοί ζουν. Ο ιδρυματισμός του Μαξίμου και των υπουργείων όπου η εξουσία είναι απρόσωπη και δεν έχει καμιά αίσθηση της κοινωνίας.

Απλά στην περίπτωση της κυβέρνησης της αριστεράς είναι σε πιο έντονο βαθμό γιατί απλά είναι αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. 


ΣΧΟΛΙΟ

Είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο που όμως πάσχει σε μερικά σημεία διότι προέρχεται από το κομματικοποιημενο νεοδημοκρατικό και νεοφιλελεύθερο antinews...
Ετσι λοιπόν βλέπει μόνο την μία όψη του νομίσματος..
Οπως ακριβώς και οι συριζαίοι υποτίθεται ότι βλέπουν την άλλη όψη...
Παρόλα αυτά για μας τους πατριώτες και οι δύο πλευρές όποια όψη και να βλέπουν πρόδωσαν τον λαό...

Και η προδοσία της αριστεράς φαίνεται καθαρά και ξάστερα από το άρθρο...
Η προδοσία όμως της δεξιάς είναι γνωστή από τα μνημόνια που υποστήριξε και μάλιστα από την βρωμερή σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ αρχικά με τον Παπαδήμιο και κατόπιν με την συνύπαρξη με τον αρχιπροδότη Βενιζέλο...

Μέσα στο κείμενο δε όσο κι αν ο αρθρογράφος πάλεψε να μην φανεί η δεξιά του μνημονιακή προέλευση, φάνηκε στην αναφορά στο δημοψήφισμα...

Λέει ακριβώς:
Αν ρωτήσεις τον Τσίπρα για τη μεγάλη του στιγμή ενδεχομένως να σου πει το δημοψήφισμα, αυτό το δημοψήφισμα που κόντεψε να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα.

Βέβαια κόντεψε να τινάξει τη Ελλάδα στον αέρα διότι οι Ελληνες ψήφισαν 62% ΟΧΙ στα μνημόνια και στην λιτότητα, ενώ οι δεξιά και το ΠΑΣΟΚ σκύλιαζαν υπέρ του ταπεινωτικού ανθελληνικού και προδοτικού ΝΑΙ στους ξένους δανειστές...
Με απειλές ότι θα βγούμε από το ευρώ και την Ε.Ε.... 
Με απειλές ότι θα καταστραφούμε...
Ποια η Ελλάδα... Μια χώρα που ανήκει σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και έχει απίστευτα φυσικά περιουσιακά στοιχεία, ορυκτό πλούτο, πλουτοπαραγωγικές πηγές, την 1η ναυτιλία στον κόσμο, και τον πιο ισχυρό τουρισμό της Ευρώπης...
Αν καταστρεφόταν η Ελλαδα εκτός ευρώ, ή αν εβγαινε από την κατοχική βρωμερή Ε.Ε. (άσε που δεν θα μας άφηναν... κορόιδα είναι να χάσουν το κελεπούρι), τότε τι θα έπρεπε να πάθουν χώρες όπως η Αλβανία ή τα Σκόπια; Παμφτωχες χώρες τριτοκοσμικές χωρίς τίποτα... Οι κάτοικοί τους θα έπρεπε να πεθαίνουν στην μέση του δρόμου από την πείνα έτσι όπως μας τα παρουσίαζαν τα φιλοευρωπαϊκά ρεμάλια της δεξιάς, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς....
 
Το τι δούλεμα μας έκαναν μαζι με τα αφεντικά τους στις Βρυξέλλες, δεν λέγεται και στο τέλος μας έκλεισαν και τις τράπεζες για να μας τρομοκρατήσουν... Κι όμως αντέξαμε, απλά αντί να πάρει το ΟΧΙ 80% κάποιοι δείλιασαν και πήρε 62%...

Και μετά ήρθε η κωλοτούμπα του αρχιπροδότη και ψεύτη Τσίπρα που αληθινά ζούσε μια τραγωδία βλέποντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς μέσα του έλπιζε όλος αυτός ο τρόμος να πιάσει τόπο και οι Ελληνες να δειλιάσουν και να υπερψηφίσουν το ΝΑΙ, οπότε άνετος μετά θα έλεγε: "Να σας έφερα το 3ο Μνημόνιο γιατί εσείς το θελήσατε..."
Ομως τα σχέδια του χάλασαν και αναγκάστηκε να πάει στις Βρυξέλλες να παίξει εκείνο το βρωμερό θέατρο με την Μέρκελ και τους υπόλοιπους σιχαμερούς εταίρους ευρωπαϊστές και στο τέλος να πει το εξωφρενικό "προσπαθήσαμε αλλά ηττηθήκαμε"... 
Και τι είναι ρε Τσίπρα η θέληση του λαού μας;
Και όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέληση του λαού μας τι πρέπει να κάνει;
Να πει χάσαμε ή να σηκωθεί να φύγει;

Πρώτα και πάνω από όλους πρέπει να είναι η λαϊκή εντολή...
Κι αν οι άλλοι σε δυσκολεύουν, βγαίνεις τους καταγγέλεις και τους ξεχέζεις... μια και καλή και τελειώνει το παραμύθι...
Και μετά αντί να παρακαλάς εσυ, σε παρακαλάνε αυτοί...

Ετσι λοιπόν ο αρθρογράφος το βλέπει ότι σωθήκαμε με την κωλοτούμπα του Τσίπρα...
Γιατί τέτοια ξεπουλημένα τομάρια είναι και τα κομματόσκυλα της δεξιάς... 

Το κακό είναι ότι για μια ακόμα φορά όπως συμβαίνει τα τελευταία 7 χρόνια στην πατρίδα μας, ετοιμαζόμαστε να πέσουμε από την Σκύλλα στην Χάριβδη και πάλι και να έρθει να μας μπαστακωθεί το βλαμμένο της δεξιάς... (μετά το βλαμμένο της κεντροαριστεράς του 2009...)
Για να δούμε...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.