10 Δεκεμβρίου 2017

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο …λύκος και το …αρνί 

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ερντογαν
Δεν μας έφτανε που ο Τούρκος Σουλτάνος μας “έφτυνε” κατάμουτρα με τις αλυτρωτικές και φασιστικές του απόψεις από την Τουρκία, τον προσκαλέσαμε για να μας τα “χώσει” και από την Αθήνα! Κατ΄ άλλα δεν σεβόταν το “πρωτόκολλο συμφωνίας” που προφορικά είχε συνάψει με την Μπολσεβίκικη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Λες και έχει τηρήσει ο Τούρκος ποτέ τις υποσχέσεις του, διαχρονικά!

Ωστόσο, η θρασύτητα και ο παραλογισμός του ήταν τεράστιος μπροστά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Και μπορεί ο ΠτΔ να του απάντησε: «Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν χρειάζεται αναθεώρηση. Δεν αφήνει περιθώρια ούτε γκρίζες ζώνες και ρυθμίζει τα θέματα για μειονότητες! Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα! Ονόματα που εκπέμπουν αλυτρωτισμό δεν γίνονται αποδεκτά»!

Όμως, ήταν μισή απάντηση στα όσα είπε ο Τούρκος Ερντογάν, γιατί κάποιος θα έπρεπε να του απαντήσει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφηκε και από την Τουρκία στις 24 Ιουλίου 1923! Την οποία υπέγραψαν οι νικητές και οι ηττημένοι του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

Και την οποία Συνθήκη την καταπατάει καθημερινώς επί δεκαετίες η Τουρκία, γιατί Προδότες Έλληνες πολιτικοί ανέχονται τα καμώματά της!

Όπως στο σημείο της ανταλλαγής των μειονοτήτων, προβλέπεται στο άρθρο 2β ο όρος Μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι!

Όπου προβλεπόταν ο ακριβής αριθμών Ελλήνων στην Πόλη και οι οποίοι το 1955 σφαγιάσθηκαν, βιάσθηκαν, λεηλατήθηκαν και σήμερα παραμένουν εκεί ελάχιστοι, αντίθετα από τη Θράκη μας όπου έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα προβλεπόμενα στη Συνθήκη! Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ίμβρο και την Τένεδο!

Έτσι, δυστυχώς, η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέχεται τα καμώματα και τις παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου Σουλτάνου και όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά τον έφερε και εντός των ελληνικών συνόρων! Του επέτρεψε τη μετάβαση στη Θράκη μας για να δυναμιτίσει το ήπιο κλίμα και να “ξεσηκώσει” το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής, που κατά τον ίδιο υποφέρει από την κάθε ελληνική κυβέρνηση! Για να τους υποσχεθεί πως, εκείνοι έχουν την έγνοια της “Μητέρας Πατρίδας” τους, της Τουρκίας!! 

Αρνητής της σφαγής των Ποντίων θα μοιράζει ιθαγένειες
Μπαλτσιώτης, Χριστόπουλος, άξια τέκνα του Ερντογάν 

Η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που στο διάβα της ξεθεμελιώνει τα πάντα, επέλεξε για τη θέση του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας τον διδάκτορα Ιστορίας Λάμπρο Μπαλτσιώτη!

Ο οποίος ενισχύει με τις απόψεις του και τις θέσεις του την αλυτρωτική ρητορική των κακών γειτόνων μας! Αφού, μιλάει για “προμελετημένη εθνοκάθαρση των Τσάμηδων από τους Έλληνες”! Που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων! Που αποδέχεται τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!

Αυτός ο “λακές” ορίσθηκε για να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς! Ο Μπαλτσιώτης ξεπερνάει τη Ρεπούση και τη Δραγώνα!

Δείχνει ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα προδοτικά δεξιά εργαλεία του, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”!

Ωστόσο, στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, βλέπουμε και τον καθηγητή της Παντείου Δημήτρη Χριστόπουλο! Ο οποίος υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος με δηλώσεις του είχε ανοίξει θέμα αυτοδιάθεσης και εθνικού αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μας!

Άξια τέκνα του Ερντογάν, που καταλαμβάνουν Δημόσιες θέσεις στην κυβέρνηση και στα Πανεπιστήμια!

Αποτίμηση του ταξιδιού του Ερντογάν… 

Έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Υποστράτηγο ε.α – συγγραφέα Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και σας το παραθέτω αυτούσιο:

«Οι Έλληνες διακατεχόμαστε από   φοβικό σύνδρομο έναντι των Τούρκων εξ αιτίας της μακραίωνης Οθωμανικής κατοχής μας. Παρά τα δεινά μας δεν μάθαμε  τον Τουρκικό χαρακτήρα. Ο Τούρκος είναι  σκληρός, αλαζών, απολίτιστος, βάρβαρος, δόλιος, διπλοπρόσωπος, παραβιάζει το  δίκαιο και τις  συμφωνίες που υπογράφει!

Συμφωνίες και νόμους τα τηρεί όσο χρόνο τον βολεύουν. Νόμος γι’ αυτόν είναι το γιαταγάνι του. Η Βυζαντινή πριγκίπισσα  Άννα Κομνηνή (12ος αιώνας) είχε θαυμάσια περιγράψει  τον χαρακτήρα των Τούρκων λέγοντας: «δεν τηρούν τις συμφωνίες των και τη μόνη δύναμη που  σέβονται είναι αυτή των όπλων»! Δυστυχώς εμείς δεν μελετούμε τους προγόνους μας ώστε να  αρυσθώμεν  μαθήματα. Στην χθεσινή συνάντηση Ερντογάν με τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, αν προσέξατε καλά, οι δύο πλευρές μιλούσαν από διαφορετική  βάση και με διαφορετική λογική. Ο κ. Ερντογάν μας είπε ότι  δεν αναγνωρίζει πλέον την συνθήκη της Λωζάννης και εμείς του είπαμε ότι εμείς είμαστε προσκολλημένοι στη συνθήκη, δηλαδή στο διεθνές δίκαιο, το οποίον ο «σουλτάνος» δεν το αναγνωρίζει  από παλιά και πιο πολύ τώρα. Και νομίζουμε ότι κερδίσαμε επειδή του τα είπαμε και ξεθυμάναμε;  Βεβαίως ήταν  μια  διαφορική προσέγγιση   σε σχέση με το παρελθόν, τότε που  οι αλήστου μνήμης πρωθυπουργοί χόρευαν ζεϊμπέκικο ή έκαναν κουμπαριές  με τον σουλτάνο.

Δείξαμε ότι κατανοήσαμε την  επιθετική  πολιτική της Τουρκίας και  έχουμε πλέον θάρρος να τον αντιμετωπίσουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Σε αυτό μας έλυσε τα χέρια ο σουλτάνος που για μια ακόμη φορά μίλησε για «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάννης και για τους «τούρκους» της Δυτικής Θράκης και μας  έδωσε το χρόνο να προετοιμαστούμε για να τον αντιμετωπίσουμε. Με την συμβατική διπλωματία ο κ. Ερντογάν υπέστη δεινή ήττα διότι:

1/ Έχασε την ψυχραιμία του και συμπεριφέρθηκε στο σπίτι του φιλοξενούντος με απρέπεια, προκλητικότητα, σκαιότητα, επιθετικότητα χωρίς να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο που σέβεται  η διεθνής κοινότητα. Φυσικά η αντίδραση ήταν άμεση και καταιγιστική που δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν .

2/ Με την αρνητική του  στάση  σε στιγμές μάλιστα που είναι αρκετά στριμωγμένος από ΗΠΑ και Ε.Ε ο κ. Ερντογάν κατέστησε  τη χώρα του στην διεθνή κοινότητα παράγοντα αστάθειας στην περιοχή  με ολόγυρα της εχθρούς. Τουναντίον η Ελλάς με την πρόσκληση  έδειξε  ότι μπορεί να συνεργάζεται ακόμη και με δύστροπους γείτονες. Όμως για τους Τούρκους δεν μετράει το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες. Αυτά τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Το μόνο που μετράει είναι η ισχύς των όπλων γι’ αυτό η Τουρκία έχει αποδυθεί σε αγώνα ξέφρενων εξοπλισμών. Η καμπάνα δεν χτύπησε μόνον για την Ελλάδα αλλά και για την Ε.Ε και τις ΗΠΑ που ως τώρα θεωρούσαν την Τουρκία αξιόπιστο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και η Ε.Ε θέλει να την  κάνει και εταίρο. Είναι καιρός  οι Βρυξέλλες να υλοποιήσουν  την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, διότι η Ελλάς αρκετά εξοπλιστικά βάρη σήκωσε ως τώρα, δεν θα μπορεί όμως και μελλοντικά να διατηρεί χωρίς Ευρωπαϊκή συνδρομή  μια σεβαστή ισορροπία δυνάμεων  προς την Τουρκία. Η Ελλάς είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και η Τουρκία το απειλεί ανοιχτά και απροκάλυπτα. Και ο νοών νοήτω»!

Θα συμφωνήσω Στρατηγέ μου, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην ελπίζω σε τίποτε από χαμηλοϋψείς πολιτικούς, όπως ο ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός μας! 

Αποτέλεσμα εικόνας για οι σύζυγοι τσιπρα ερντογαν
Της αρέσει και το …δυτικό και το …ανατολίτικο …στιλ 

Η σύντροφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα και η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, απόλαυσαν το τσάι τους στο roof garden του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για η μπαζιάνα με μαντήλα
Η προγραμματισμένη επίσκεψη των δυο γυναικών στο Μουσείο της Ακροπόλεως αναβλήθηκε λόγω μιας αδιαθεσίας της κ. Ερντογάν!

Αποτέλεσμα εικόνας για η μπαζιάνα με μαντήλα
Λέτε να μην άντεχαν την πανάκριβη μαντίλα της οι Αρχαίοι μας;
Την οποία όμως αντέχει η Περιστέρα Μπαζιάνα, μη έχοντας κανένα μα κανένα πρόβλημα!
Σημεία των καιρών!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.