22 Νοεμβρίου 2017

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΛΑΛΙΩΤΗ;

Πανηγυρίζει η δρακογενιά του ΣΥΡΙΖΑ και η καφρίλα του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Θυμάστε όλοι τον Κώστα Λαλιώτη στις αλήστου μνήμης προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως την εποχή της παντοκρατορίας του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά της… επαράτου Δεξιάς; Τον θυμάστε το τι κόλπα έκανε και με τι μαεστρία ήλεγχε το παιχνίδι και κέρδιζε, έστω κι αν χρησιμοποιούσε και… ανορθόδοξα μέσα ("Αυριανή" κλπ) για να μην πούμε τίποτε περισσότερο; Ε, λοιπόν, είπε να επανακάμψει με τη Φώφη Γεννηματά και να θυμηθεί πώς κερδίζει κάποιος εκλογές κάνοντας πράγματα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι τα θεωρούν έως και ανήθικα! 

Με την …υπογραφή Λαλιώτη 

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας που κάποιες από αυτές δημοσιεύτηκαν και σε κάποια ιστολόγια, με ιδιαίτερα… περίεργο τρόπο, βρέθηκαν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη (δηλαδή στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά) οι λίστες με όσους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς! Αυτές τις λίστες θα έπρεπε να τις έχει μόνο η Επιτροπή Αλιβιζάτου, αλλά διά μαγείας βρέθηκαν στα ικανά χέρια των συνεργατών της κ. Γεννηματά (Λαλιώτης) οι οποίοι έστησαν call center από την Παρασκευή και μετά! Πήραν τηλέφωνο τους ψηφοφόρους και τους καλούσαν να ψηφίσουν Φώφη δαγκωτό για να μην τους πάρει το Κόμμα… ο μικρός (εννοώντας φυσικά τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη). Έτσι έδωσαν τη μάχη τα βρυκολακάκια του παρελθόντος, θυμίζοντας το πιο βρόμικο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ! Λίστες με διευθύνσεις και ονόματα των ψηφοφόρων, όχι μόνο εκείνων που δήλωσαν μέλη αλλά και των φίλων οι οποίοι είχαν διαβεβαιώσεις ότι όλα τα στοιχεία θα παρέμεναν απόρρητα και θα καταστρέφονταν μετά από λίγες ημέρες! Όλο το μεγαλείο της πολιτικής αγυρτείας! 

Ντροπή και μόνο ντροπή για το παιχνίδι υπέρ ΣΥΡΙΖΑ… 

Με τη “σφραγίδα” λοιπόν του Λαλιώτη και με την έγκριση της κ. Γεννηματά όχι μόνο τόλμησαν να πάρουν τηλέφωνα και να πιέσουν για ψήφους αλλά χρησιμοποίησαν και απόρρητα στοιχεία, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα... Ο κ. Αλιβιζάτος διαπρεπής Νομικός - Συνταγματολόγος τι έχει να μας πει επί τούτου; Ντροπή, είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει. Αυτό είναι το ήθος τους; Με τέτοια παιχνιδάκια θέλουν να φέρουν τη νέα αλλαγή που λέει και η Φώφη. Ξεφτίλα, αηδία και αποτροπιασμός! Με αυτές τις πρακτικές διώχνεις κόσμο από τα Κόμματα δεν φέρνεις... Ιδίως τους νέους! Αλλά θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί, όλο το Σύστημα, έδωσε τη μάχη για να βγάλει τη Φώφη; Μα γιατί, οι εκλογές μπορεί να ήταν για την ηγεσία του νέου φορέα (;;;) στην Κεντροαριστερά, αλλά ουσιαστικά κρίνεται… ο ΣΥΡΙΖΑ! 

Όσο κι αν είναι απίστευτο κάτι τέτοιο, η αλήθεια είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της χθεσινής Κυριακής θα κρίνει και το μέλλον της κυβέρνησης εν πολλοίς! Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται για το τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα. Όχι γιατί ξαφνικά μπορεί ο χώρος αυτός να δυναμώσει. Άλλωστε αν δεν μπορέσει να αποδείξει ότι δεν είναι ένα ακόμα ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι διαφορετικό κι ελπιδοφόρο, τότε δεν θα έχει καμιά τύχη! Ωστόσο, το βασικό στοίχημα είναι να κλέψει ο νέος φορέας όσες περισσότερες ψήφους μπορεί. Να γίνει αν είναι δυνατόν ακόμη και τρίτο Κόμμα, διαφορετικά θα μπει για τα καλά στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”! 

Με την Γεννηματά ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ… 

Αλλά νομίζω η Κεντροαριστερά χρειάζεται αλλαγή σελίδας, νοοτροπίας, ήθους και προσώπων! Ότι χρειάζεται έναν νέο άνθρωπο που δεν θα παίζει βρόμικο παιχνίδι που παίζει τώρα όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ (από το 1974 και μετά) που συνωστίζεται πίσω από τη Φώφη μαζί με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Το ίδιο έτρεμαν και στο Μαξίμου. Μη τυχόν και έκανε καμιά έκπληξη ο Νίκος Ανδρουλάκης, κέρδιζε τις εκλογές και γινόταν ξαφνικά η μεγάλη ανατροπή σε όλο το πολιτικό Σύστημα... Γι΄ αυτό και το Σύστημα επιστράτευσε τον Κώστα Λαλιώτη (γνωστές οι σχέσεις του με τον κ. Ηλία Λιβάνη του ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να αβαντάρει την κόρη του παλιού του “συντρόφου”, του αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά (ποιος ξεχνά την μεγάλη τριανδρία Κώστα Λαλιώτη, Γιώργου Γεννηματά και Άκη Τσοχατζόπουλου που καταδυνάστευσε κάθε υγιή δύναμη που προσπάθησε να αναδειχθεί στο ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς του;)! Είναι κοινή η άποψη ότι με τη Γεννηματά στην αρχηγία ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν έχει καμιά ελπίδα να ανακάμψει. Δεν έχει καμιά τύχη να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό που θα αποδυναμώσει τον Τσίπρα αλλά και που θα ενισχύσει τις φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές προσπάθειες καταλήστευσης της Ελλάδος! 

Όλη η καφρίλα επί σκηνής… 

Με ό,τι πιο παλιό και τη γνωστή καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ πορεύεται πλέον η Φώφη Γεννηματά! Με Λαλιώτη, Παπανδρέου, Πρωτόπαπα, Όθωνα, Ρέππα, Γείτονα, Τσούρα, Παπαϊωάννου, Ραγκούση, Καρχιμάκη και λοιπούς Παπανδρεϊκούς και Γεννηματικούς! Στο κάτω – κάτω, όταν ακούς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει την Φώφη, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψηφίσεις οτιδήποτε άλλο! Κι όταν βλέπεις τον Ραγκούση να κλείνει συμφωνίες με τη Φώφη, τότε λες “δεν είναι δυνατόν. Αυτό το Κόμμα είναι πεθαμένο”! Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει και θα πρέπει οι επίγονοί του να το καταλάβουν! Πρέπει, εάν ήταν δυνατόν, να στηνόταν ένα ηθικό Κόμμα, που θα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα στηριζόταν σε όλα τα παραπάνω φθαρμένα πρόσωπα που συνέβαλαν στο να είναι η Ελλάδα μια χώρα του βολέματος, της διαφθοράς, της δημαγωγίας και του άκρατου λαϊκισμού! Κάθε πολιτικό Σύστημα χρειάζεται ένα κεντρώο Κόμμα σοβαρό, φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό που θα μπορέσει να αποκρούσει τον λαϊκισμό και την καφρίλα που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια με το εκλογικό σύστημα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας! Μπορεί η Φώφη να κάνει κάτι τέτοιο με όλα τα βαρίδια που έχει από το παρελθόν; Όχι βέβαια! 

Πόλεμος από σήμερα, όχι από αύριο… 

Όλα αυτά τα βλέπουν στο Μαξίμου και φοβούνται τη γενική πολιτική ανατροπή! Φοβούνται τον… αντι-Τσίπρα μη τυχόν και κάνει την απρόβλεπτη κίνηση και τους πάρει το μαγαζί, το οποίο με κόπο η αριστερή δρακογενιά το πήγε από το 3% στο 36%! Γι’ αυτό και οι διαδικασίες στην κεντροαριστερά είχαν ευρύτερη πολιτική σημασία! Και ίσως να ήταν η ώρα να άλλαζαν οι πολιτικοί σχηματισμοί στο Σύστημα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αδυνατεί να αφαλοκόψει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Αλήθεια, η Γεννηματά πόσο καιρό θα σταθεί στη θέση της; Το πολύ ένα χρόνο θα σταθεί, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το χώρο! Με την ίδια στο τιμόνι είπαμε ότι δεν έχει καμιά τύχη ο νέος φορέας! Αν αποτύχει στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει; Δεν θα παραιτηθεί; 

Ας λάβουμε υπόψη μας ότι κανένα από τα παλαιά προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε, τουλάχιστον ανοικτά, να υποστηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη! Ο οποίος μαζί του είχε νέους κυρίως ανθρώπους από το ΠΑΣΟΚ και την Κοινωνία! Άλλωστε, σε πολλές περιοχές, όπως η Πασοκομάνα Κρήτη, αλλά και σε άλλες λαϊκές συνοικίες μεγάλων πόλεων παρατηρήθηκε το φαινόμενο παλιοί πασόκοι μαζί με τους νεολαίους να στηρίζουν τον Ανδρουλάκη, γιατί προφανώς θέλουν κάτι άλλο πιο φρέσκο, πιο καινούργιο και λιγότερο άφθαρτο! Γι΄ αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μονά – ζυγά κερδισμένος! Αλλά, ο ίδιος πρέπει είτε να πάρει την πρωτοβουλία και να δημιουργήσει ένα νέο Κόμμα, τώρα, με την προίκα του 43% και με τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που τον στήριξαν από το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, είτε περιμένει πότε η Φώφη θα πέσει ωσάν ώριμο φρούτο (και δεν θα μπορεί κανείς Λαλιώτης να την βοηθήσει τότε) και θα αναλάβει να κάνει Κόμμα ένα συνονθύλευμα προσωπικών στρατηγικών με απροσδιόριστα όμως αποτελέσματα! Ανατροπή από σήμερα λοιπόν κ. Ανδρουλάκη! “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα“!

Υ.Γ.: Το κείμενο είναι καθαρά πολιτικό! Η Δημοκρατία αποτελείται από κόμματα για να λειτουργήσει! Έτσι, ισχύει το μη χείρον βέλτιστον! Και από τη στιγμή που δεν μπορούμε να “εκτελέσουμε” όλα τα Συστημικά κόμματα, ας βοηθήσουμε, αν και δεν ανήκουμε σε αυτά, να ηγηθούν σε αυτά οι λιγότερο επιβλαβείς για την Πατρίδα!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.