27 Νοεμβρίου 2017

Όπλο προπαγάνδας στα χέρια των Τούρκων ο Μπουτάρης!

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από υπουργείο Πολιτισμού ν’ αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση πέντε οθωμανικών κτιρίων προκειμένου να αποκατασταθούν και να ανοίξουν ως … τουριστική ατραξιόν.

Να «αποκαλύψει περισσότερο την οθωμανική της κληρονομιά» ετοιμάζεται η … Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής «Daily Sabah» που αναδημοσιεύει δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας ετοιμάζεται να αποκαλύψει περισσότερη την οθωμανική της κληρονομιά -συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και λουτρών- σχεδιάζοντας και λειτουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης» αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας : «Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο 75χρονος δήμαρχος της πόλης, δήλωσε πως : «Δεν μπορεί να χτιστεί το μέλλον χωρίς να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Για αυτό κάνουμε ορατή ξανά το κομμάτι αυτό της ιστορίας της πόλης μας» (Σημ. Οθωμανική περίοδο). Ιστορία που ήταν κρυμμένη, επειδή οι Έλληνες δεν είναι καλά ενημερωμένοι».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από υπουργείο Πολιτισμού ν’ αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση πέντε οθωμανικών κτιρίων, προκειμένου να αποκατασταθούν και να ανοίξουν για το κοινό ως … τουριστικοί ατραξιόν στην πόλη.

Μεταξύ αυτών το Αλατζά Ιμαρέτ, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως σκοπεύει να λειτουργήσει μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης στην πόλη, προκειμένου να διασώσει τα οθωμανικά ίχνη στην ιστορία της Θεσσαλονίκης.
«Πάντα λέω ότι είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους, έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω» φέρεται να δήλωσε. 

Όπως αναφέρει η Daily Sabah: «Η Βόρεια Ελλάδα είναι πλούσια σε … τουρκική κληρονομιά. Ωστόσο, αρκετές τοπικές αρχές έχουν παραμελήσει να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν πολλούς από αυτούς τους θησαυρούς», ενώ σημειώνει την άρνηση των ελληνικών Αρχών να δώσουν άδεια στην Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ), να επισκευάσει μνημεία που χρονολογούνται από την περίοδο της τουρκοκρατίας. 

Ενημερωτικά, ο οργανισμός ΤΙΚΑ αποτελεί το μακρύ χέρι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δεκάδες χώρες όπου η Τουρκία επιθυμεί να διατηρεί σημαντική οικονομική, πολιτιστική και πολιτική επιρροή, επιχειρώντας σε βάθος χρόνου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών της περιοχής και να εμπεδώσει στις τοπικές κοινωνίες την κεντρική ιδέα ότι όλοι αποτελούν μέρος μιας κοινής Οθωμανικής κληρονομιάς, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο από πλευράς επιρροής και οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής ισχύς θα έχει η Άγκυρα.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Εχω αναρωτηθεί πολλές φορές σε παλιότερες αναρτήσεις...
Πόσοι είναι επιτέλους οι προδότες και οι ξεπουλημένοι Θεσσαλονικείς που ψήφισαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τον Μπουτάρη;
Κάποιοι φίλοι Θεσσαλονικείς μου είπαν ότι ο Μπουτάρης δεν απέλυσε κανέναν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και γι αυτό οι εργαζόμενοι πίνουν νερό στο όνομά του...
Είναι άραγε δυνατόν να βάζεις την τσέπη σου πάνω από την ίδια την πατρίδα σου;
Ναί είναι δυστυχώς...
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα...
Ολοι ενδιαφέρονται για την τσέπη τους...

Μπράβο λοιπόν κάτσε στο σπιτάκι σου να απολαμβάνεις το γεμάτο τραπέζι σου και το γεμάτο ψυγείο σου και ο Τούρκος ας φτιάχνει τούρκικα μουσεία στην πόλη σου και ο Σκοπιανός ας έρχεται διακοπές σαν "Μακεδόνας"...
Εσύ απλά θα είσαι ένα τίποτα με γεμάτο ψυγείο και τραπέζι και σπίτια αυτοκίνητα και εξοχικά...

Να δούμε πότε επιτέλους θα βρεθεί μια πατριωτική εξουσία να ξαναβάλει το θεμέλια τους ελληνικού κράτους... που όλοι αυτοί οι προδότες και οι συμφεροντολόγοι ξεθεμελίωσαν...   Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.