31 Οκτωβρίου 2017

Μαριάς: Χιλιάδες λαθρομετανάστες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα βάσει σχεδίου

Ο κ. Τσίπρας αφού διύλισε τον κώνωπα στις ΗΠΑ και κατάπιε την κάμηλο της πανάκριβης αναβάθμισης των F16, εμφανίστηκε στις 19/10/2017 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ. 

Δεν τόλμησε να στηλιτεύσει Γερμανία και Γαλλία που έχουν εκτελέσει λιγότερο από το 1/3 των μετεγκαταστάσεων τις οποίες δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν από την Ελλάδα. Μέχρι της αρχές Σεπτεμβρίου η Γερμανία πχ δέχτηκε 4.447 πρόσφυγες από τους 17.209, που υποσχέθηκε ότι θα μετεγκαταστήσει στο έδαφος της και η Γαλλία 3.948 από τους 12.599, ενώ υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, που δεν δέχθηκαν καμία μετεγκατάσταση.

Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθούν και νέα κονδύλια στην Τουρκία η οποία έχει πλημμυρήσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Τέλος συμφώνησε στη λήψη μέτρων για τη στήριξη της Ιταλίας λόγω μεταναστευτικού ενώ έπρεπε να απαιτήσει οικονομική στήριξη της Ελλάδας που χειμάζεται από το μεταναστευτικό καθώς και γενναία χρηματοδότηση, φοροαπαλλαγές και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Λόγω των ενδοτικών πολιτικών του κ. Τσίπρα ο οποίος δεν άρθρωσε λέξη στη Σύνοδο του 
Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις μετεγκαταστάσεις, οδηγηθήκαμε πλέον επίσημα στο τέλος της εποχής των μετεγκαταστάσεων και στην έναρξη της εποχής των επανεγκαταστάσεων, που σημαίνει με απλά λόγια ότι του λοιπού θα κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ μόνο οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ όπως Τουρκία, Λιβύη κλπ, ενώ όσοι βρίσκονται εδώ, θα μείνουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το δικό τους μήνυμα στις πολιτικές του κ. Τσίπρα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, έστειλαν οι Σαμιώτες, που μαζί με πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ Σάμου στις 22/10/2017, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS, για να ζητήσουν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και παράνομων μεταναστών από τα νησιά.

Όντας, προσκεκλημένος ως ομιλητής στην εκδήλωση, από την Κίνηση Πολιτών Σάμος SOS, αφού τόνισα ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να εγκλωβίζει πρόσφυγες στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεσμεύθηκα να μεταφέρω τη φωνή και την αγωνία της Σάμου και φυσικά όλης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, γεγονός που άλλωστε έπραξα με την εκεί ομιλία μου την επομένη ημέρα.

Πιστεύω ότι με την εκδήλωση αυτή πέρασε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κάποια σύγκρουση μεταξύ ατόμων αλλά καταγγελία των πολιτικών του κ. Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κρατούν εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στα νησιά και στη χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως, οι παραπάνω πολιτικές είναι καλά προσχεδιασμένες εδώ και καιρό. Τον Μάρτιο του 2016 δημοσιοποίησα το γεγονός ότι υπήρχε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο ανέφερε ότι σε εκτέλεση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στα νησιά του Αιγαίου θα «φιλοξενούνται» 20.000 πρόσφυγες και καθόσον γνωρίζουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και παρανόμων μεταναστών στα νησιά μας είναι πάντα περίπου αυτός.

Επρόκειτο για μια δήλωση-τοποθέτηση, η οποία δεν είχε καμία νομική ισχύ και δεν υπάρχει πουθενά στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Σε εκδήλωση, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στις 27/03/2017, στις Βρυξέλλες, η οποία διοργανώθηκε από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και είχαν συμμετάσχει σ΄ αυτή κατόπιν προσκλήσεως μου, εκπρόσωποι Κινήσεων Πολιτών της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου αλλά και της Ειδομένης, αφού ενημερώσαμε τους Ευρωβουλευτές για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα, αμφισβητήσαμε ότι υπάρχει νομική δέσμευση να παραμένουν υποχρεωτικά όλοι οι πρόσφυγες στα νησιά.

Αναγκάστηκε, πλέον, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να πάρει θέση και έτσι εκδόθηκε τον Μάιο 2017 απόφαση της Διευθύντριας Ασύλου, η οποία αναφέρει ότι όσοι έρχονται και λαμβάνουν δελτία διεθνούς προστασίας σε κάποιο από τα πέντε νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως), δεν μπορούν να φύγουν από εκεί.

Αυτή η Απόφαση είναι παράνομη κατά την άποψή μου και θα ακυρωθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, αφού βασίζεται δήθεν σε μια Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία επί του πρακτέου δεν χορηγεί τέτοιες εξουσίες. Το κακό όμως συντελείται και αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνειδητά εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες στα νησιά μας και για τον λόγο αυτόν έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Εμείς, το Κόμμα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση και αξιώνουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:
Να επαναφέρει το θέμα των μετεγκαταστάσεων στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να απαιτήσει την υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων, που υποσχέθηκαν τα υπόλοιπα Κράτη της ΕΕ». 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.