18 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που διαθέτει το πολιτικό σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και παρόλα αυτά, είναι η χώρα της πλήρους πολιτικής ασυδοσίας. Και γιατί υπάρχει αυτή η απέραντη πολιτική ασυδοσία; Γιατί απλά η Ελλάδα είναι η μόνη μάλλον χώρα με το πιο πάνω πολιτικό σύστημα που δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο, του οποίου η απόφαση θα είχε καθολικότητα και θα δέσμευε τους πάντες, κυβέρνηση και πολίτες.

Για να καταφανεί η χρησιμότητα του Συνταγματικού Δικαστηρίου και για να το κατανοήσει επιτέλους και ο πλέον αδαής ή αφελής, αρκεί το παράδειγμα της μόλις εκδοθείσας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κηρύσσει αντισυνταγματική την επιβολή από το κράτος εισφοράς αλληλεγγύης επί τεκμαρτών εισοδημάτων και διατάσσει την κυβέρνηση να επιστρέψει πίσω τα εισπραχθέντα ποσά.

Ο κόσμος δυστυχώς πιστεύει πως το ΣτΕ είναι Συνταγματικό Δικαστήριο και επομένως δεν χρειαζόμαστε κι άλλο τέτοιο. Λάθος. Το ΣτΕ είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια που διαθέτει η χώρα και είναι μόνο διοικητικό δικαστήριο και επιπλέον κρίνει την κάθε υπόθεση ατομικά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η κυβέρνηση θα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πιο πάνω απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ και θα επιστρέψει (αν φυσικά και όποτε επιστρέψει) τα παρακρατηθέντα ποσά μόνο στους πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν. Τα υπόλοιπα εκατομμύρια των πολιτών δεν θα πάρουν ούτε ευρώ πίσω και το χειρότερο, θα συνεχίσουν να φορολογούνται αντισυνταγματικά.

Για να δικαιωθεί λοιπόν ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και να λάβει πίσω την αντισυνταγματική εισφορά αλληλεγγύης που κατέβαλε, θα πρέπει να πάει να πληρώσει δικηγόρους, παράβολα στο κράτος και διάφορα ένσημα, προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί ενώπιον του ΣτΕ, έπειτα από χρόνια. Δηλαδή θα πρέπει να πάει να πληρώσει πολλαπλάσια από όσα θα πάρει, προς όφελος της κυβέρνησης και των δανειστών και θα περιμένει να πάρει πίσω, μόνο μέρος αυτών που κατέβαλε. Δεν είναι κάποιος φυσικά ανόητος για να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και τα έξοδα. Αυτό το ξέρει η κάθε κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν ακούσατε ποτέ στο παρελθόν και δεν θα ακούσετε ποτέ στο μέλλον, κόμματα εξουσίας να θέλουν στην πραγματικότητα να θεσμοθετήσουν Συνταγματικό Δικαστήριο, μέσα από κάποια από τις τόσες αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έγιναν ή θα γίνουν. Όλα προτιμούν την πολιτική ασυδοσία προς όφελός τους.

Τι θα έκανε όμως το Συνταγματικό Δικαστήριο και γιατί είναι απόλυτα χρήσιμο; Απλά, αν την πιο πάνω απόφαση την εξέδιδε το Συνταγματικό Δικαστήριο και όχι το ΣτΕ, τότε, λόγω της καθολικότητας της απόφασης, αφενός ο σχετικός νόμος θα κηρυσσόταν αντισυνταγματικός, και επομένως αυτοδίκαια άκυρος, αφετέρου και το κυριότερο, όλοι οι πολίτες θα είχαν το δικαίωμα να πάνε αύριο το πρωϊ μόνοι τους στις αρμόδιες ΔΟΥ και να εισπράξουν πίσω τα ποσά που αναγκάστηκαν να καταβάλουν αντισυνταγματικά.

Σκεφτείτε λοιπόν, πιο ελληνικό σάπιο κόμμα εξουσίας το θέλει αυτό; Απεναντίας, υπάρχουν οι συστημικοί βαστάζοι, με τη μάσκα των κρατικοδίαιτων συνταγματολόγων, που μιλάνε για προοδευτικό διάχυτο έλεγχο της συνταγματικότητας από όλα τα δικαστήρια και αυτό ακριβώς για να αποφευχθεί η περιστολή της ασυδοσίας της κάθε κυβέρνησης από το Συνταγματικό Δικαστήριο και γενικά από τη Δικαιοσύνη. Αυτό όμως, όπως απέδειξα αμέσως πιο πάνω, σημαίνει πλήρη πολιτική ασυδοσία και καταπάτηση του Συντάγματος και τούτο επειδή ακριβώς το ίδιο το Σύνταγμα δεν προβλέπει την αυτοπροστασία του, π.χ. με την πρόβλεψη θεσμοθέτησης Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θα μου πείτε φυσικά και με το δίκιο σας, ποιος έφτιαξε το Σύνταγμα για να προβλέπει και την αυτοπροστασία του; Οι ίδιοι οι πολιτικοί που θέλουν την πλήρη πολιτική ασυδοσία το έφτιαξαν και ταυτόχρονα κήρυξαν τον εαυτό τους πλήρως αρμόδιο και το λαό πλήρως αναρμόδιο για κάθε μελλοντική επέμβαση στο Σύνταγμα.

Μετά από όλα αυτά, είναι κουτό να αναρωτιέται κάποιος, γιατί πολλοί πολίτες στην Ελλάδα προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους. Μα γιατί προσπαθούν να ξεφύγουν από την πολιτική ασυδοσία, θα μπορούσε να ήταν μια απάντηση.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.