31 Οκτωβρίου 2017

Η δικτατορία της μειοψηφίας

Η σημαντικότερη στιγμή στην πολιτική κοινωνία των ανθρώπων ήταν η κυριαρχία της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας. Η απελευθέρωση της πλειοψηφίας από την επιβολή της κάθε μειοψηφίας. Είτε οικονομικής, είτε κοινωνικής, είτε εξουσιαστικής. Αυτή ήταν η επανάσταση των Αθηναίων: Η επανάσταση της Δημοκρατίας. Σήμερα οι μειοψηφίες έχουν πάρει την εκδίκησή τους. Και προσπαθούν να επιβάλουν τις δικτατορίες τους. Στην Ελλάδα, ανενόχλητες.

Προχτές, χρυσαυγίτες διέλυσαν σχολική παρέλαση στη Σαντορίνη γιατί διαφωνούσαν να είναι σημαιοφόρος Αλβανίδα μαθήτρια. Δεν διαφωνούσαν ακριβώς με την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Ήθελαν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους.

Προχτές, αντικρεατοφάγοι «αναρχικοί» έβαλαν μπουρλότο σε φορτηγό κρεατέμπορου, γιατί διαφωνούν να σφάζουν οι άνθρωποι ζώα για να φάνε κρέας. Δεν διαφωνούν ακριβώς. Θέλουν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους.

Προχτές, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας κατάργησαν τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου στο υπουργείο, με τη δικαιολογία ότι είχε πεθάνει πριν από 16 μέρες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου! Στην πραγματικότητα, κάποιοι αριστερούληδες καρεκλοκένταυροι θεώρησαν ότι η γιορτή είναι εθνικιστική και, αφού δεν είχαν το θάρρος να το πουν ανοιχτά, το ΕΠΕΒΑΛΑΝ στην πλειοψηφία των υπαλλήλων.

Μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές ξυλοφορτώνουν όσους στο δρόμο τους μοιάζουν για φασίστες, κι ας μην είναι, θέλοντας να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους στον πληθυσμό με τον τρόμο.

Πριν από μια βδομάδα, κουκουλοφόροι βανδάλισαν τα γραφεία εφημερίδας, επειδή δε συμφωνούν με τον εκδότη της, θέλοντας να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όπου κάθε λογής μειοψηφίες, δεν θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους να υπάρχουν και να είναι σεβαστές από την πλειοψηφία. Δεν μάχονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπερασπίζονται καν αυτά τους τα δικαιώματα. Όχι. Θέλουν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους. Θέλουν να ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ.

Η αντιπολίτευση μιλάει για ανομία. Δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα. Η απόπειρα ΕΠΙΒΟΛΗΣ της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας δεν είναι ανομία. Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Για την ακρίβεια, είναι ο ορισμός του φασισμού.

Έτσι, στην Ελλάδα έχουμε περάσει από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί που ζούσαμε επί χρόνια την επιβολή της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας με ελάχιστο έως καθόλου σεβασμό στα δικαιώματα της (κάθε είδους) μειοψηφίας, τώρα ζούμε το ανάποδο! Από την υπερσυντήρηση έχουμε φτάσει στην ασυδοσία. Από τη μια ΕΠΙΒΟΛΗ στην άλλη. Από τον έναν φασισμό στον άλλο.  

Ποιος δίνει τη διαταγή για την εφαρμογή της μιας ή της άλλης πολιτικής; Το κομματικό σύστημα. Οι κομματικές κυβερνήσεις. Οι οποίες με καλπονοθευτικά κόλπα παριστάνουν ότι είναι πλειοψηφίες στο λαό ενώ είναι μειοψηφίες. Κι αυτό δε φτάνει. Κυβερνάνε σαν να είναι πλειοψηφίες και νομοθετούν έτσι ώστε να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ στην πλειοψηφία τις απόψεις τους.

Αυτό το σύστημα δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία. Η οποία απαιτεί να άρχει η πλειοψηφία. Η πλειοψηφία του συνόλου του λαού και όχι του αριθμού των βουλευτών που εκλέγει κάθε φορά το κάθε καλπονοθευτικό σύστημα, που δεν καταμετρά και την τελευταία ψήφο ή αποχή. Όχι απλώς να άρχει. Να φροντίζει και για τις μειοψηφίες.

Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι παγκόσμιο. Η πλειοψηφία των Αθηναίων που κέρδισε το δικαίωμά της να μην κυβερνιέται από τις μειοψηφίες των γαιοκτημόνων και των βασιλιάδων, αλλά να κυβερνάει τον εαυτό της, χάνει παντού το παιχνίδι. Τα δύο πιο πρόσφατα από πάρα πολλά παραδείγματα είναι ενδεικτικά:

Ο Τράμπ εκλέχτηκε πρόεδρος ενώ η Χίλαρι πήρε 2,5 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους.
Ο Πουτζδεμόν θέλει να επιβάλει την ανεξαρτησία της Καταλωνίας με το 42% μόνο των Καταλανών να συμφωνούν μαζί του. Κι ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας χειροκροτάει και τον μεν και τον δε!!

Αλλά, το απόγειο της Δημοκρατίας των Αθηναίων δεν ήταν η κυριαρχία των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας, όπως σχεδόν όλοι μόνο ξέρουν. Ήταν πάνω απ όλα η πρόνοια για τα δικαιώματα των μειοψηφιών ανάμεσα στον πληθυσμό τους. Ένα μοντέλο, που η Γαλλική Επανάσταση και το μετέπειτα ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος πήγαν να αγγίξουν. Για λίγο.

Ο πλανήτης έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει σ αυτό το ισορροπημένο μοντέλο Δημοκρατίας. Του αλληλοσεβασμού. Προς το παρόν ζει την επιστροφή στη δικτατορία της κάθε μειοψηφίας. Που στην Ελλάδα κοντεύει πια να είναι καθεστώς.  

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοσημείωτο, το πώς παραλείπεται απο τα γραφόμενα ή λεγόμενα, η λέξη κομμουνισμός. Λες και ο φασισμός δεν ήταν ποτέ το δύδιμο αδελφάκι του κομμουνισμου, που στην αρχή του πολέμου πήγαιναν χεράκι χεράκι.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σωστη παρατηρηση.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.