22 Οκτωβρίου 2017

Τι είναι αυτό που γίνεται λεβέντες ετούτες τις ώρες; Κατά ριπάς επαληθεύονται οι προφητείες για τα ΣΤΕΝΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ρωσικά και Αμερικανικά στρατηγικά συμφέρονται συγκλίνουν δραματικά στα ΣΤΕΝΑ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της Ελλάδος και την διάλυση της Τουρκίας.
Οι εξελίξεις τώρα πλέον δεν θα σταματούν.
Από τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη στην Αμερικανική Βάση δίπλα στην συνοριογραμμή του Έβρου.

ΠΟΙΟΣ να μας το έλεγε;
Και όμως μας το είπε ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ το 1990 , όπως θα αναφέρουμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

Ας παρακολουθήσουμε την σύγκρουση των ισχυρών συμφερόντων. 
«Αλεξανδρούπολη: Έρχονται τα πρώτα αμερικανικά ελικόπτερα την επόμενη βδομάδα 
Τα πρώτα αμερικανικά ελικόπτερα θα εμφανιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την απόφαση των ΗΠΑ για εγκατάσταση Μονάδας Συναρμολόγησης τους στην περιοχή μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evros-news.gr, συνολικά 19 στρατιωτικά ελικόπτερα που προέρχονται από τη Ρουμανία, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης» . http://www.evros-news.gr/21 Οκτωβρίου2017 

Οι Αμερικάνοι φαίνεται να το σχεδίαζαν. 
ΥΨΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ των ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη 

«Εκτός των θεμάτων που σχετίζονται με τις αμυντικές δυνάμεις της χώρας και τη βάση της Σούδας, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα με αιχμή του δόρατος το βόρειο τμήμα της Ελλάδας και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατασκευάζεται το έργο «Τερματικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Βορείου Ελλάδας».

Το δε ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ για το έργο ήταν έντονο, καθώς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας πως ήταν καλά «διαβασμένος» για τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή.»
https://www.pentapostagma.gr18 Οκτωβρίου 2017

Από την άλλη πλευρά του Έβρου  δηλ. στην δικιά μας Καθ ημάς Ανατολή τα συμφέροντα  παραμένουν ακόμη για λίγο Ρωσοτουρκικά.

Ο υπό κατασκευή TurkStream κατεβαίνει με φόρα μέσω Μαύρης Θαλάσσης για να ζεστάνει τους κρύους χειμώνες της  Κεντρικής Ευρώπης και παράλληλα αυτόν τον ενεργειακό αγωγό θα τον καλύπτει η προστασία της ομπρέλας των S-400  που επιθυμεί να παραλάβει η Τουρκία.

Αυτά τα επισημάναμε πριν ένα μήνα.
Τότε αυτή η πλευρά δηλ. (Ρωσία- Τουρκία) έδειχνε τις προθέσεις της.
Τώρα  όμως έχουμε και την άλλη πλευρά (Αμερική – Ελλάδα) που έδειξε τις προθέσεις της  μετά το κυβερνητικό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Όσο η  άτυπη συμμαχία του ποδαριού (Ιράκ- Ιράν- Τουρκία) θα πιέζει τους Κούρδους στο Ιράκ, τόσο η Τουρκία θα πρέπει να διαχειριστεί πρωτόγνωρες για αυτήν καταστάσεις στα σύνορα του Έβρου.

Όπως φαίνεται το δαχτυλίδι της εξουσίας του χωροφύλακα του ΝΑΤΟ  η γείτονα χώρα το έχασε άπαξ δια παντός και η επιτάχυνση αυτή των γεγονότων θα την ερεθίσει στον μέγιστο βαθμό ώστε να κάνει κουταμάρες στο ΑΙΓΑΙΟ.
Άρα τα συμπεράσματα δικά σας.

«ΣΤΕΝΑ, TurkStream, S-400 και ΚΟΥΡΔΙΚΟ βρίσκονται ακριβώς στην ίδια γραμμή γεωστρατηγικής αξιολόγησης και στην υψηλότερη ατζέντα λήψης αποφάσεων και καθορισμού γεωπολιτικών ελιγμών» αρθρογραφούσαμε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017  

Η εποχή των καλών σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας μάλλον είναι ένα ιστορικό παρελθόν διότι τα συμφέροντα είναι ΙΣΧΥΡΑ.

Σήμερα η γεωπολιτική πάει παράλληλα με την Προφητεία και μάλιστα η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ προηγείται για τους προβληματισμένους. 

Το πόσο ευαίσθητη είναι η κρίσιμη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης- ΣΤΕΝΑ  το ανέδειξε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ το 1990 και μάλιστα ανέδειξε και τα ΙΣΧΥΡΑ  συμφέροντα επ αυτής, όπως επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και πνευματικά.

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. 

Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. 
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». 

Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»  
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 http://hggiken.pblogs.gr/ 

Πάρτε μια ιδέα το τι ετοιμάζεται να γίνει στα ΣΤΕΝΑ

Να γιατί και οι Ρώσοι θα κατέβουν για τα δικά τους τα ΙΣΧΥΡΑ συμφέροντα. 
«Οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά, όχι για να βοηθήσουν εμάς, αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά οι Ρώσοι δίχως να το θέλουν θα βοηθάν εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.

– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» ΠΗΓΗ: σελ. 432 Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». Πηγή: pentapostagma.gr 

Πολλά νομοσχέδια θα μείνουν στα χαρτιά; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ θα πούμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σύντομα έστω και επώδυνα γιατί μας κατάντησαν ξυπόλητους. 

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.