25 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΟΜΒΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - SIEMENS ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Με επίσημα έγγραφα της Επιθεώρησης Εργασίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιευόταν το άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα, με τον τίτλο: “Ψεύτης σαν τους άλλους ο Τσακαλώτος”!

Σε αυτό το άρθρο αναφερόμουν μεταξύ των άλλων στη συμπαιγνία που παίχτηκε εις βάρος των εργαζομένων της Siemens από την γερμανική εταιρεία και την ελληνική κυβέρνηση! Πιο συγκεκριμένα έλεγα: “Στον εν λόγω Εξωδικαστικό Συμβιβασμό αναφέρεται πως, η Siemens θα επένδυε για εκείνη τη χρονιά, αλλά και για την επόμενη, δεδομένου ότι το οικονομικό της έτος ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους, ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων για να διατηρήσει τις 600 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα! 

Όμως, βάσει των επίσημων στοιχείων της Επιθεώρησης Εργασίας Αμαρουσίου (θα επανέλθουμε), αλλά και εγγράφων της διεύθυνσης προσωπικού της εταιρίας Siemens που κατά το παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει, ο αριθμός των απασχολουμένων στην Siemens την περίοδο εκείνη συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών από εταιρείες μίσθωσης προσωπικού, ανέρχονταν στους 500 εργαζόμενους!

Επομένως, εδώ τίθεται το δεύτερο μεγάλο ερώτημα, για το αν η Siemens τελικά εξαπάτησε ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας ψευδή στοιχεία!

Τι απαντάτε κ. Πρωθυπουργέ; Τι απαντάτε κ. Τσακαλώτο; Τι απαντάτε κ. Αχτσιόγλου (Υπουργός Εργασίας);

Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με την επένδυση των 700 εργαζομένων και την κατασκευή του εργοστασίου που δεν έγινε ΠΟΤΕ!

Αντίθετα, ο κύριος Υπουργός μας δήλωσε από την Βουλή ότι, η Siemens θα εξακολουθήσει να επενδύει και θα αυξήσει τους 600 εργαζόμενούς της!

Εμείς, ενημερώνουμε τον κ. Τσακαλώτο ότι, σήμερα η γερμανική εταιρεία απασχολεί περί τους 140 εργαζόμενους”!

Παρανομεί η Επιθεώρηση Εργασίας και η Siemens;; 

Στο εν λόγω άρθρο, όπως βλέπετε, ανέφερα πως θα επανέλθουμε!

Έτσι σήμερα σας παρουσιάζω απάντηση – επιστολή του Τμήματος της Επιθεωρήσεως Εργασιακών Σχέσεων της Νέας Ιωνίας στις 26 Μαίου 2015 με αρ. πρωτ. 1490, κατόπιν αιτήματος (12 Μαίου 2015) εργαζομένου που απολύθηκε από τη Siemens, που συνοδευόταν από την υπ. αριθ. 34941/14 Μαίου 2015 Εισαγγελική Παραγγελία!

Σε αυτήν την απάντηση η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2014 η Siemens απασχολούσε ενοικιαζόμενο προσωπικό 199 ατόμων από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού!

Ωστόσο, αφού παραθέτει τον πίνακα με τον αριθμό των ατόμων, με τους μήνες διάρκειας της μίσθωσής τους στην Siemens, αναφέρει επακριβώς:
“Η διάρκεια της τοποθέτησης του μισθωτού στον έμμεσο εργοδότη στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από τους 36 μήνες”!

Σύμφωνα λοιπόν, με την απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας υπάρχουν άτομα που ξεπερνούν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα!

Επίσης η Siemens, χρησιμοποιούσε σε αυτό το διάστημα (2009 – 2014) ενοικίαση προσωπικού που υπέκρυπτε διάρκεια αορίστου χρόνου;;

Από την άλλη μεριά η Siemens χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους παραβιάζοντας συστηματικά το περιθώριο που της δίνει ο νόμος;; 

Απάτη κατά των εργαζομένων στη Siemens και του ελληνικού λαού 

Πάμε τώρα στην μεγαλύτερη αποκάλυψη που αποτελεί εργασιακή βόμβα!

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου συνήψε με τη Siemens τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, υποκαθιστώντας την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ! Αυτήν την ελεεινή “πράξη” – εφεύρεση, την επινόησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προκειμένου να απαλλάξει τη Siemens από την καταβολή 2 δις ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, ρίχνοντας στα απαλά τη Siemens με τη δημιουργία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού!

Ωστόσο, και αυτός ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ουδέποτε τηρήθηκε από την γερμανική εταιρεία! Ειδικότερα, στο θέμα διατήρησης των 600 εργαζομένων της την εποχή εκείνη, όπως η ίδια δήλωνε!

Όμως, εμείς σήμερα θα αποδείξουμε την μεγάλη απάτη της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου εις βάρος των εργαζομένων της Siemens, αλλά και του ελληνικού λαού που ματώνει υπό τα δυσβάσταχτα ληστρικά οικονομικά μέτρα των Μνημονιακών κυβερνήσεων, όταν αυτές πέταξαν στον κουβά τα 2 δις που όφειλε να πληρώσει η Siemens!

Από τη μια λοιπόν η Siemens χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους παραβιάζοντας συστηματικά το περιθώριο που της δίνει ο νόμος και από την άλλη η ίδια η Siemens ακυρώνει τον ίδιο της τον εαυτό, όταν δήλωνε και υπέγραφε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό της διατήρησης των 600 εργαζομένων!

Σας θυμίζω ότι ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός υπογράφηκε από τη Siemens την 2α Μαρτίου 2012! 

Ιδού η αλήθεια από την ίδια τη Siemens 

Δείτε παρακάτω την απάντηση που έλαβε ο Σύλλογος εργαζομένων της Siemens για το εργαζόμενο δυναμικό της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2011, από την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας και που απαριθμούσε στο σύνολο (αορίστου χρόνου και ενοικιαζόμενο προσωπικό) 497 άτομα! Θα δείτε επίσης, σε αυτήν την απάντηση πως, στην διετία 2009-2011 είχαν απολυθεί ήδη 182 εργαζόμενοι!

Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι, η Siemens δήλωσε ψεύτικα στοιχεία στην ελληνική Δημοκρατία πως θα απασχολούσε και πως θα εξακολουθούσε να απασχολεί
600 άτομα!

Το σύνολο των ατόμων που εργάζονταν την περίοδο εκείνη ήταν πολύ λιγότερα από 600 όπως προκύπτει από την συνημμένη λίστα, η δε πορεία ήταν φθίνουσα με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία να απασχολεί λιγότερους από 150 εργαζόμενους! 

From: Labor, Union Siemens Greece SAE
Sent: Tuesday, March 01, 2011 4:23 PM 
Subject: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε.

Μαρούσι, 01.03.2011 
Συνάδελφοι,
Μετά από αίτημά μας στη Γενική Διεύθυνση για περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το Ανθρώπινο Δυναμικό της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ - και στα πλαίσια εφαρμογής της διαφάνειας στην Εταιρεία – σας παραθέτουμε την ενημέρωση που λάβαμε από την κα Φαναριώτη στις 13/01/2011:  
  • Αριθμός εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου,
[Fanarioti, Ioanna]  355
  • Αριθμός εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου,
[Fanarioti, Ioanna]  4 (από το σύνολο των μαθητευόμενων)
  • Αριθμός μαθητευόμενων, [Fanarioti, Ioanna]  15
  • Αριθμός εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών,  
[Fanarioti, Ioanna]   33
  • Δανειζόμενο προσωπικό (Adecco, Project Solutions …),
[Fanarioti, Ioanna]  90
  • Αριθμός απολυμένων προσώπων την τελευταία διετία,
[Fanarioti, Ioanna]  182
  • Αριθμός προσληφθέντων προσώπων την τελευταία διετία,
[Fanarioti, Ioanna]  79
  • Ποιο είναι το πλάνο σχετικά με το πλήθος εργαζομένων μέχρι το τέλος του Οικονομικού Έτους (FY 10/11).
[Fanarioti, Ioanna]  Σας έχω ήδη ενημερώσει για το θέμα αυτό. Αν θέλετε μπορούμε να συναντηθούμε για να το ξανασυζητήσουμε.
Επιπρόσθετα, ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί ο Ισολογισμός για την Οικονομική Χρήση (FY 09/10) της εταιρείας ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε.
[Fanarioti, Ioanna] Σύμφωνα με την Οικονομική Διεύθυνση, ο ισολογισμός θα δημοσιευτεί τον Μάρτιο.

Για το Δ.Σ. 

Ιδού η αλήθεια από το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens 

Όμως, εάν κάποιος διατυπώσει την όποια ένσταση λόγω του ότι η απάντηση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Siemens δόθηκε για το υπάρχον προσωπικό της εταιρείας με στοιχεία ως τις 13 Ιανουαρίου 2011 και ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός υπογράφηκε από τη Siemens στις 2 Μαρτίου 2012, θα ακυρώσω την όποια ένστασή σας, παραθέτοντας τις επιστολές του Συλλόγου των Εργαζομένων στη Siemens, που απευθύνονται στους εργαζόμενους στην εταιρεία, και όπου καταγγέλλουν τη διεύθυνση της εταιρείας τους, για πλήθος απολύσεων σε καθημερινή βάση! 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε.
Μαρούσι 21.12.2012 

Συνάδελφοι,
Σχετικά με τα τρέχοντα και πολύ σοβαρά θέματα που μας απασχολούν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Καθημερινά «φεύγει» κόσμος, απαριθμούμε μεγάλο αριθμό άδειων γραφείων. Η Εταιρεία μας ενημέρωσε ότι προσπαθεί να κρατήσει τους καλύτερους και ότι η επιλογή γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Το Σωματείο πρέπει να έχει πρωτογενή ενημέρωση για να μπορεί να επεμβαίνει και να αντιδρά άμεσα. Το Σωματείο πρεσβεύει δουλειά και όχι απολύσεις…

Δείτε τώρα και την επιστολή με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2014, δηλαδή έναν χρόνο μετά: 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε.
Μαρούσι, 06.02.2014

Α Ν Α Κ Ο Ι  Ν Ω Σ Η

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εταιρείας, που οδηγεί στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους μας με ένα πλάνο συνεχών απολύσεων, με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της σε πώληση προϊόντων.

Απολύοντας συναδέλφους με πολυετή εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία, η Διοίκηση οδηγεί την εταιρεία  τόσο στην συρρίκνωση όσο και στην αποδυνάμωση αυτής.

Τον Αύγουστο του 2012, κι ενώ η Εταιρεία απασχολούσε 600 εργαζομένους (κατά δήλωση της), έκλεισε την «υπόθεση» SIEMENS, υπογράφοντας μια συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία. Η συμφωνία αυτή και παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της Διοίκησης, πρακτικά καταστρατηγείται, όταν η εταιρεία φτάνει να απασχολεί σήμερα περίπου (αρνείται να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό)  250 εργαζομένους και δεν προβαίνει σε καμία κίνηση προς τη κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βάσει της επένδυσης που περιέχει ο εν λόγω συμβιβασμός. 

Η Διοίκηση, ασχολούμενη με δήθεν δράσεις-εκπαιδεύσεις και προγράμματα θετικής συμπεριφοράς, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τις επερχόμενες απολύσεις… 

Διακύβευμα 

Μετά όλα τα παραπάνω ατράνταχτα στοιχεία, ερωτάται ο κ. Τσακαλώτος τι ακριβώς θα πράξει;; Ερωτάται επίσης η κ. Αχτσιόγλου τι ακριβώς θα πράξει;;
Αλλά απαντήσεις πρέπει να δώσουν και οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Τσίπρας και Καμμένος!

Αναμένουμε από ευαίσθητους και ακηδεμόνευτους Βουλευτές να φέρουν άμεσα το ζήτημα με ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.