20 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η FRAPORT AG

Μας περνούν για …αμερικανάκια, οι Γερμανοί

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Στις 18 Απριλίου 2017 έγραφα στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Ελεύθερης Ώρας:
“Τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας υπογράφηκε η Σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων μας στη γερμανική Fraport AG! 

Τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ακτίου, της Καβάλας, καθώς και άλλα 11 αεροδρόμια στα νησιά μας (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος) παραχωρήθηκαν ως αποτέλεσμα των Μνημονίων στους Γερμανούς!

Ήταν τόση η λιγούρα της Μπολσεβίκικης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την παραχώρηση των αεροδρομίων που παρείχε όλες τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι Γερμανοί, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την επένδυσή τους, ώστε ενεργοποίησαν βασιλικό διάταγμα του 1953!

Μια από αυτές τις εγγυήσεις της Συμβάσεως αφορά, τη δυνατότητα της ελληνικής κυβερνήσεως να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου! Αλλά και εάν υπάρξει τέτοιο σενάριο το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αποζημιώσει τη γερμανική εταιρεία για το διάστημα που θα διαρκέσει η επίταξη!

Αντιλαμβάνεσθε πόσο προνοητικοί είναι οι Γερμανοί;; Πόσο μακριά βλέπουν και έτρεξαν για να προλάβουν;

Εσείς όμως είπατε κάτι;; Ή συμμερίζεσθε εκείνους τους νεοέλληνες που χαίρονται με αυτήν την παραχώρηση γιατί πλέον, θα έχουν “ασφαλείς” πτήσεις και πολύ πιο καλό σέρβις από αυτό που δεν απολάμβαναν, όταν τα αεροδρόμια βρίσκονταν σε ελληνικά χέρια;; Κοιτώντας μόνο τη μύτη σας; και όχι ελάχιστα πιο μακριά”;; 

Η Fraport AG είναι κακός …σύμβουλος του Δημοσίου 

Την Τετάρτη 24 Μαίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα και στο άρθρο μου: “Η Fraport AG και ο Τσίπρας εμποδίζουν την ανάπτυξη στα Ιωάννινα”, έγραφα μεταξύ των άλλων:

Στις 8 Ιουνίου 2016, η εταιρεία Athens Heliport – Condor Nest έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, καθώς και σε άλλους φορείς, με θέμα: «Εγκατάσταση σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων»! “Σε αυτή την επιστολή η εν λόγω εταιρεία τους ενημέρωνε:

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας ειδικεύεται στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Η εμπειρία μας  ξεκινάει από τις δικές μας πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, στις Αφίδνες, στο  ελικοδρόμιο μας.

Πρόσφατα εγκαταστήσαμε παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο πεδίο προσγειώσεων απογειώσεων στην Κωπαΐδα. Η εγκατάσταση έγινε από εμάς και εγκρίθηκε από την ΕΚΟ και τη SHELL για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των πτητικών μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.

Πρόθεση μας είναι να εγκαταστήσουμε έναν  παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη  όλες τις ιδιαιτερότητες και τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν το συγκεκριμένο σημείο εγκατάστασης του σταθμού.
Με τον τρόπο που λειτουργούμε, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση οικονομική ή λειτουργική για σας ή για το αεροδρόμιο, όσον αφορά την εγκατάσταση του σταθμού και την λειτουργία του. 

Θεωρούμε όμως αναγκαία την δική σας υποστήριξη και τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την έκδοση των απαραιτήτων αδειών από την ΥΠΑ και από εμπλεκόμενους άλλους  φορείς…”! 

Η Fraport AG κρύβεται πίσω από την υπόθεση 

Τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν ότι από πίσω από την “δυσκαμψία” της απόφασης της ΥΠΑ και της κυβερνήσεως βρίσκεται η Fraport AG! Η γερμανική εταιρεία που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια της Πατρίδος μας για ένα κομμάτι ψωμί και στα οποία 14 αεροδρόμια δεν βρίσκεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, γι΄ αυτό τορπιλίζει αυτήν την ανάπτυξη της περιοχής! Χαρακτηρίζουν λοιπόν, ότι η πολύμηνη καθυστέρηση απάντησης στην πρωτοβουλία της εταιρείας Athens Heliport – Condor Nest, υποκινείται από “ξένο δάχτυλο” για λόγους ανταγωνισμού!

Ωστόσο, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι 4 κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων;;
Μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη;; Η τεχνολογία που εισχώρησε στη ζωή μας, εξαφάνισε από τους Γιαννιώτες τις σκούπες;; Ή απώλεσαν τη λεβεντιά που χαρακτήριζε πάντα τους Ηπειρώτες;; 

Θρασύτατοι Γερμανοί 

Αυτά έγραφα επανειλημμένως για το ξεπούλημά μας στους Γερμανούς! Και μετά από 6 ακριβώς μήνες από την παραχώρηση των αεροδρομίων, η θρασύτατη Fraport AG ζητάει περί τα 70 εκατ. ευρώ για το β΄ “μπλοκ” των αεροδρομίων που περιήλθαν στη δικαιοδοσία της, ως “αποζημίωση” για εξοπλισμό που δεν λειτουργούσε ή που δεν είχε την κατάλληλη υποδομή!

Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι! Αλλά καλά να πάθουμε που εμπιστεύεται η ελληνική κυβέρνηση τους μεγαλύτερους απατεώνες και δολοπλόκους της Υφηλίου, δηλαδή, τους Γερμανούς! 

Καταπέλτης ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ 

Τα παρακάτω που θα διαβάσετε, είναι αφιερωμένα σε εκείνους τους Νεοέλληνες που πίστευαν ότι, θα αναβαθμιστούν τα αεροδρόμια υπό τα γερμανικά χέρια!

Δείτε λοιπόν, τα όσα είπε, όχι στα Συστημικά ΜΜΕ των Αθηνών, αλλά σε μια περιφερειακή εφημερίδα “το Βήμα της Κω” (5/9/2017), ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος!

Η σύμβαση με τη Fraport ήταν από την αρχή ετεροβαρής και οι βουλευτές δεν ήξεραν να διαβάζουν τα έγγραφα που τους δίνουν, αφού δεν είναι δυνατόν εάν τα διάβαζαν να ενέκριναν μια τέτοια συμφωνία (σ.σ. εδώ ο Χρυσοχοΐδης ενέκρινε ολόκληρο Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει)!

Η σύμβαση είναι “ιδιόρρυθμη” και η Fraport δεν είναι επενδυτής! Αν δείτε να κάνει έργα η Fraport, εγώ θα γίνω Αρχιεπίσκοπος!

Θα κόβονται συντάξεις, θα αυξάνεται η φορολογία για να κερδοσκοπούν οι ψευτο-επενδυτές! Αλλά, έρχονται και άλλα δεινά, αφού οι Γερμανοί θέλουν να ελέγξουν τον τουρισμό της χώρας!

Πρόκειται, για μια καλοστημένη απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού, και οι Γερμανοί ουσιαστικά κατάσχεσαν τα ελληνικά αεροδρόμια και μάλιστα με τσαμπουκά, αφού ο Σόιμπλε είχε απειλήσει τον Τσίπρα πως, δεν θα προχωρούσε στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, αν δεν γινόταν η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων!
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες Νεοέλληνα;; 

Πού είναι η δικαιοσύνη; 

Σε αυτή την συνέντευξη ο κ. Αλεβιζόπουλος ανέφερε πως, έχει υποβάλλει μήνυση στον Εισαγγελέα Εφετών, ζητώντας την ποινική δίωξη όσων έχουν ευθύνη! Και αναζητεί Εισαγγελέα Εφέτη που θα ασκήσει την ποινική δίωξη για να ξεκινήσει η προανάκριση! Η μήνυση αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, τους Συμβούλους, τους Υπουργούς, την κυβέρνηση και όλους εκείνους που φρόντισαν να εξαπατηθεί η Βουλή και να περάσει από εκεί η Σύμβαση με τη Fraport!

Ανέφερε επίσης πως, είχε κάνει εξώδικο στη Διοίκηση της ΥΠΑ με το οποίο ζητούσε να μη μπει η Fraport στα 14 αεροδρόμια, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά του Διοικητή της ΥΠΑ στην Εισαγγελία!

Τελικά, υπάρχει Δικαιοσύνη σε τούτον τον ρημαγμένο Τόπο για να δικάσει τους άρπαγες εγκληματίες;; 

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα… 

Ο Χρήστος Σπίρτζης Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ξιφούλκησε προ ημερών στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΠΕ/ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) κατά της Fraport! Είπε μεταξύ των άλλων:

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε τριβές στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απογειώσεων και προσγειώσεων του αεροδρομίου “Μακεδονία”!

Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν…»!

Ωστόσο, εμείς θα σημειώσουμε πως, υπάρχει ακόμη καιρός να πετάξουμε στη θάλασσα …τους Γερμανούς!!
Επανέρχομαι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.