Τελευταίες αναρτήσεις

25 Σεπτεμβρίου 2017

Εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας…

Eίναι γεγονός ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει εισχωρήσει παντού, ακόμα και στην ελληνική δικαιοσύνη. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τα γεγονότα του Δημαρχείου Ιερισσού, και ομόφωνα τους αθώωσε. Απέδειξε ότι υπάρχουν και Έλληνες δικαστές και Εισαγγελείς αδέκαστοι, οι οποίοι δεν προσωποληπτούν και αντιστέκονται σθεναρά όχι μόνο στην διαφθορά, αλλά και στα έωλα κατηγορητήρια που κατασκεύασαν συνάδελφοί τους στο στάδιο της προανάκρισης. (Στην εν λόγω δίκη υπενθυμίζω ότι κατηγορούντο άνθρωποι φιλήσυχοι –αν είναι δυνατόν- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την αιτιολογία ότι αναρτούσαν σε blog άρθρα κατά της εξόρυξης, και αυτό ήταν «ένδειξη» ότι ήταν «ηθικός αυτουργός», αρχηγός, υποκινητής κ.λ.π.)

Η εξαίρετη Πρόεδρος του μικτού ορκωτού, εντιμότατη κα Μάρθα Δήμου, η εξαίρετη εντιμότατη Εισαγγελέας της Έδρας, κα Βαλλούση και οι υπόλοιποι εντιμότατοι δικαστές, ορκωτοί και μη, με την αδέκαστη και αμερόληπτη στάση τους περιέσωσαν το κύρος της δικαιοσύνης. Η περίπτωσή τους στην ελληνική δικαιοσύνη είναι τόσο σπάνια, που συγχωρέστε με, αλλά η αίσθηση της κοινωνίας στις μέρες μας, είναι ότι πιο εύκολο είναι να πετύχεις το τζόκερ, παρά σύνθεση Δικαστηρίου με τέτοια Πρόεδρο, Εισαγγελέα και δικαστές, που ομόφωνα, ομόψυχα, αποδίδουν δικαιοσύνη. 

Η δικαιοσύνη αυτή την φορά ήταν «τυφλή» σε ό,τι υπαγόρευε η διαφθορά, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, διαπλεκόμενοι υπουργοί, και οικονομικά συμφέροντα. Η ελληνική δικαιοσύνη ήταν με το δίκαιο και την αλήθεια της αγωνιζόμενης κοινωνίας κατά της διαφθοράς. Μέχρι να φύγω από αυτή τη ζωή, θα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της εντιμότατης Προέδρου του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης: «Το Δικαστήριο εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας κηρύσσει όλους τους κατηγορουμένους αθώους». 

Σε ευχαριστούμε κα Πρόεδρε, κ. Εισαγγελεύ και κύριοι Δικαστές, όχι γιατί αθωώσατε τους αδίκως κατηγορουμένους, αλλά γιατί περισώσατε το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης και αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές και Εισαγγελείς που αισθάνεσαι την ανάγκη να θες να τους αγκαλιάσεις, να τους ασπασθείς και να τους συγχαρείς, και όχι να τους μεμφθείς και να τους κατηγορήσεις.

Εκκρεμούν ακόμα δύο δικογραφίες (αυτή των «Σκουριών» και αυτή του «Καρατζά»)· και οι δύο δικογραφίες είναι έωλες, όπως ήταν αυτή της Ιερισσού. Φρονώ ότι και οι δύο θα έχουν την ίδια κατάληξη. Οι μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας, που και σ’ αυτές υπέπεσαν στο αδίκημα της ψευδορκίας, θα πρέπει να παραδειγματισθούν και να προλάβουν και το ρεζίλεμα και τις συνέπειες.

Η τοπική κοινωνία δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στον κ. πρωθυπουργό, ότι το «όχι» των Σκουριών δεν είναι σαν το «όχι» του 63% που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του την ίδια ημέρα το έκανε 100% ΝΑΙ, και το 63% κάθισε στον καναπέ.

Η πανηγυρική αθώωση των αδίκως κατηγορουμένων απλά μπορεί να μας ενεθάρρυνε στην ιδέα ότι υφίσταται ακόμα ελληνική δικαιοσύνη· η πιθανή ενοχοποίηση των παιδιών μας, είναι σίγουρο ότι θα μας ατσάλωνε όσο τίποτα άλλο. Στην υπόθεση των Σκουριών, ή θα νικηθεί η Διαφθορά ή θα νικήσουν οι κάτοικοι που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, γιατί θα περάσει (αν περάσει) πάνω από τα πτώματά μας (και σε τέτοια περίπτωση, είναι νίκη του Λεωνίδα  και των 300 που έπεσαν στις Θερμοπύλες, του Παπαφλέσσα και των Ελλήνων που έπεσε στο Μανιάκι κ.λ.π.).

Διευκρινίζω (για τους κακοθελητές) ότι εμείς δεν είμαστε επαναστάτες που για το δίκαιο, χύνουμε το αίμα των άλλων. Αντιθέτως, εμείς είμαστε αγωνιστές από αυτούς που θυσιάζονται ψυχή τε και σώματι και χύνουν το δικό τους αίμα για την αγάπη των άλλων.

Ραντεβού λοιπόν, όχι στα Γουναράδικα, αλλά στις 9-11-2017 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την «απελευθέρωση των ομήρων» και δικαίωση και των υπόλοιπων αθώων παιδιών μας.

Στην υπόθεση των «ΣΚΟΥΡΙΩΝ» που εκδικάζεται στις 9-11-2017, υπενθυμίζουμε ότι οι συντάξαντες τη δικογραφία και βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσ/νικης, οι οποίοι στην προανάκριση κατέθεσαν ασύστολα ψεύδη, και τώρα θα κληθούν και αυτοί να αποδείξουν πώς γίνεται να ενοχοποιούν αθώα παιδιά, τίμιους οικογενειάρχες, ως δήθεν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Και πώς το διάστημα που σχημάτιζαν τη δικογραφία, η εταιρεία διέδιδε μέσω εφημερίδας πανελλαδικώς μεγάλης κυκλοφορίας (προσκείμενης στον επενδυτή), ένα ένθετο περιοδικό (τα «Μεταλλευτικά Νέα»), και ενημέρωνε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι  είναι οικονομικός χορηγός των σωμάτων Ασφαλείας (δηλαδή των συντασσόντων τις δικογραφίες και μαρτύρων κατηγορίας), και χορηγός υλικής και τεχνικής υποστήριξης. 

Ποιος να ακούσει και να μάθει λοιπόν, ότι για τη δίκη της 9-11-2017, αυτοί που σχημάτισαν τη δικογραφία και είναι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι τα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», κατ’ ομολογίαν της ίδιας της εταιρίας αλλά και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς εμένα, με το από 1-3-2017 με αρ.πρωτ. 1742/17/425512 έγγραφό του, που υπογράφει ο Ταξίαρχος Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος. Αυτό είναι Κράτος Δικαίου; Τα παιδιά μας οδηγούνται σε δίκαιη δίκη; Για τη δικογραφία αυτή, θα επανέλθουμε προσεχώς -Θεού θέλοντος και βοηθούντος- για να δούμε λ.χ. πώς υπάλληλοι security της εταιρείας μαζί με αστυνομικούς, υπέγραψαν Έκθεση Αυτοψίας ψευδή, καταθέτοντας ενόρκως ότι στον χώρο του εμπρησμού βρήκαν μία τσάντα γεμάτη με βόμβες μολότoφ, τις οποίες όμως είχαν βρει δυο μήνες πριν από τον εμπρησμό των Σκουριών σε άλλη περιοχή και το απέκρυψαν, και όταν έγινε φανερή η ψευδορκία τους κλήθηκαν και επανακατέθεσαν ότι έγινε μάλλον εκ παραδρομής!! 

vasilinos.wordpress
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.