Τελευταίες αναρτήσεις

13 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΡΓΙΟ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Ενώ έρχονται διώξεις αυτοί στήνουν Έκτακτο Συνέδριο 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Η πρόσφατη αποκάλυψή μας για την υπόθεση διασπάθισης των Ταμείων των Συνδικάτων της ΕΥΠ που διερευνά ο Οικονομικός Εισαγγελέας έπειτα από επώνυμη καταγγελία υπαλλήλου της υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, με τον τίτλο «“πάρτη” για την πάρτη τους έκαναν στην ΕΥΠ», προκάλεσε σάλο στην ελληνική κοινωνία (διαπιστώνοντας την απήχηση του άρθρου στις πολιτικές ηλεκτρονικές σελίδες και στα social media), αλλά και στο εσωτερικό της υπηρεσίας, με μεγάλη ταραχή στην συνδικαλιστική της και όχι μόνο ηγεσία (όπως μας ενημέρωσαν)! 

Το όργιο της κλεψιάς, της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης, τα ανύπαρκτα ή παραποιημένα παραστατικά και η μη τήρηση καταστατικών υποχρεώσεων, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα του ελέγχου από Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή που πραγματοποιήθηκε στο ταμείο της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ - ΕΥΠ) για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2014 έως 31η Δεκεμβρίου 2014. Το ίδιο βέβαια συνέβη στα ταμεία και άλλων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων της υπηρεσίας (ΣΥΚΕΥΠ & ΠΡΟΣΥΚΕΥΠ). Από αυτό το όργιο της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης στην Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΠ αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις για απιστία και άλλα ποινικά αδικήματα!

Ζητούν την προστασία των κομμάτων

Τώρα ακούγεται ότι, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια αυτή των ταμείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της υπηρεσίας έχουν αποδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προς τα κομματικά επιτελεία που ανήκουν, αλλά και σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ώστε να λάβουν την υπόσχεση για παρέμβαση στο έργο του Οικονομικού Εισαγγελέα μπας και την γλυτώσουν. Το πρόσφατο όμως παράδειγμα με τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος δεν βοηθάει την περίπτωσή τους λόγω του ότι οι δικές τους ρεμούλες ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των δικαστικών υπαλλήλων. 

Γιατί έκτακτο Συνέδριο η Ομοσπονδία;; 

Μαθαίνουμε ότι, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ - ΕΥΠ) κ. Θεοδώρα Γιαννοπούλου που πρόσκειται στην ΝΔ και λέγεται πως είναι προσωπική φίλη του κ. Αντώνη Σαμαρά και η οποία προφανώς φέρει τεράστια ευθύνη στη συγκάλυψη των οργίων που έγιναν στο ταμείο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Πασοκο-Συριζαίου κ. Θεόδωρου Σπατιώτη (υπόδικου στην υπόθεση “Πυθία” – του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα), έκανε κρούση για βοήθεια στην Πειραιώς, αλλά όπως μας λένε “έφαγε” πόρτα λαμβάνοντας το μήνυμα ότι, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά παρέμβαση από την μεριά της Πειραιώς. Η τελευταία πληροφορία μας είναι πως, έντρομη προκαλεί έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας για την προσεχή Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 (παρ΄ ότι στο επόμενο δίμηνο επίκειται το τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας), ώστε να προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον την κάλυψη του Συνεδρίου για τα λάθη, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της. 

Και όλοι αναρωτιούνται, γιατί το κάνει τώρα και όχι μαζί με το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο; Γιατί να σπαταληθούν και άλλα λεφτά από τις εισφορές των μελών; Μας είπαν πως η απάντηση, βέβαια, είναι απλή. Γιατί προφανώς φοβάται ότι δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές - που το 2014 τις κέρδισε με τις ψήφους των Πασόκων υπαλλήλων που δεν ήθελαν τότε να στηρίξουν την ομάδα των νεοσυριζαίων του κ. Σπατιώτη - και έτσι δεν θα μπορέσει να “περάσει” τον απολογισμό της, ούτε τις παράνομες τροποποιήσεις που θέλει στο καταστατικό μπας και διασωθεί μετά τις εκλογές. Πιστεύει – όπως μας είπαν - ότι σήμερα λόγω της ευρείας πλειοψηφίας που έχει θα το καταφέρει! Είναι όμως πρωτάκουστο, συνδικάτο να κάνει απολογισμό πριν την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του και πριν τη λήξη της θητείας του και μάλιστα σε έκτακτο Συνέδριο, όπως μας είπαν έμπειροι συνδικαλιστές άλλων υπηρεσιών που ρωτήσαμε. 

Όσο δε για την τροποποίηση του καταστατικού, το ψάξαμε και μάλλον δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθότι τα συνδικάτα της ΕΥΠ υπάγονται σε ειδική διάταξη του συνδικαλιστικού νόμου και υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές τους. Άρα δεν καταλαβαίνουμε αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωσή της περί αντιπροσωπευτικότερης εκπροσώπησης των εργαζομένων, τη στιγμή που στην ΕΥΠ -και καλώς - δεν υπάρχουν παρατάξεις!

Έρχονται ποινικές διώξεις… 

Το θέμα βέβαια είναι αν οι σύνεδροι που πρόσκεινται στην παράταξή της θα “τσιμπήσουν” και θα υπερψηφίσουν τα πεπραγμένα της. Μαθαίνουμε ότι πολλοί το σκέφτονται γιατί δεν θέλουν, με το να εγκρίνουν τον απολογισμό της, κάτω από “περίεργες” διαδικασίες, να μπλέξουν και αυτοί σε τίποτα διώξεις του Οικονομικού Εισαγγελέα που πιθανότατα θα τους περιλάβει στις διώξεις που πιθανώς θα ασκήσει, αφού θα έχουν υπερψηφίσει τις ανομίες όλης της προηγούμενης θητείας της Ομοσπονδίας.

Με λίγα λόγια κουλουβάχατα στην Υπηρεσία Υψίστης (;;;) Ασφαλείας της Πατρίδος! Και επειδή μαθαίνουμε ότι η κυρία πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαδίδει ότι ίσως δεν έχει ασκηθεί αναφορά στον Οικονομικό Εισαγγελέα, να την πληροφορήσουμε ότι το έχουμε ψάξει πολύ καλά και το έχουμε διπλό-διασταυρώσει!

Αφού μας είπαν, πως στην αρμόδια εισαγγελία η αναφορά που υποβλήθηκε στις 25 Ιουλίου 2017 έχει πάρει τον αριθμό πρωτοκόλλου 25989! Είναι τελικά έτσι, ή κάνουμε λάθος;;

Τώρα, οι πληροφορίες μας λένε, ότι ο κ. Θεόδωρος Σπατιώτης περιμένει εναγωνίως απάντηση από το Μαξίμου για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση, αλλά επίσης οι πληροφορίες μας λένε, ότι θα φάει κι αυτός “πόρτα” αφού έχει χοντρύνει το “παιχνίδι” και γι αυτό πλέον, ελπίζει μόνο στην υποστήριξη - παρέμβαση του δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη του οποίου όπως σας αποκαλύψαμε πρόσφατα είναι μάρτυρας υπεράσπισής του (!!!) σε υπόθεση του, με το μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη!

Εμείς πάντως θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα σας κρατάμε ενήμερους. 

Και ηθικό ζήτημα για Γιαννοπούλου, Σπατιώτη και λοιπούς συνδικαλιστές της Ε.Υ.Π. 

Σε ότι αφορά τώρα τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων να σημειωθεί ότι, οι κ.κ. Χανδρινός και Λιάτσος είναι ταυτόχρονα και μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο στις 12 Σεπτεμβρίου θα κρίνει τους διευθυντές για όλα τα δικαστικά καταστήματα της Ελλάδος. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο τίθεται ηθικό ζήτημα σχετικά με τη συμμετοχή τους, καθώς τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. 

Στις 4 Σεπτεμβρίου ήταν να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών έπειτα από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, το οποίο θα αποφασίσει κατά πόσο οι κ.κ. Λάμπρος Χανδρινός και Δημήτριος Λιάτσος θα τεθούν σε αργία εξαιτίας της εμπλοκής τους με τη Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα πάντως με το αποτέλεσμα της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών, το ηθικό ζήτημα παραμένει για τη συμμετοχή τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Θα σας ενημερώσουμε και για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης αλλά φανταστείτε τι έχει να γίνει στην ΕΥΠ εάν και εφ΄ όσον ασκηθούν διώξεις σε τόσα άτομα! Πόσοι και ποιοί πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Βέβαια στην ΕΥΠ των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, των κ.κ. Τόσκα και Ρουμπάτη, που μας έχουν συνηθίσει σε περίεργες αποφάσεις, πιστεύουμε ότι όταν αυτό το θέμα φτάσει στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα και στα δικαστήρια, ίσως θα έχει αλλάξει και η ηγεσία της υπηρεσίας!!  

Επανέρχομαι αύριο…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.