27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οδεύουν στην ολική καταστροφή. (ρωσική ανάλυση)

Άσχημα, πολύ άσχημα μαντάτα αναφέρει για την χώρα μας ρωσικό άρθρο που προοιωνίζει εθνική καταστροφή  με φόντο την ατέλειωτη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από το 2009. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με  φόντο την εξουσία στην Ελλάδα από το λεγόμενο «αριστερό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής το γεγονός ότι παρά την βίαιη κοινωνική και οικονομική κρίση, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θέλουν με τίποτα να εγκαταλείψουν τον εκσυγχρονισμό του κλάδου της πολεμικής αεροπορίας (λόγω προφανών προβλημάτων με τους «γείτονες» Τούρκους), αναφέρει σε άρθρο του ο Ρώσος Олег Усик, αναλυτής, δημοσιογράφος και μέλος ομάδας συμβούλων στο Κρεμλίνο. 

Η άνοδος στην εξουσία του συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο 2015,  ενέπνευσε στην αρχή την διεθνή κοινότητα για την ελπίδα της αρχής  κατάρρευσης του ΝΑΤΟ, αλλά όλα αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες μετά το δημοψήφισμα και τον φόβο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ. 

Λαμβάνοντας υπόψη την θέσης της χώρας  στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα έχει ορισθεί ως ένα σοβαρό αντι-ρωσικό ανάχωμα σε μια επιθετική πολιτική  της συμμαχίας. 

Η  παρουσία της κύριας ναυτικής  βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική γεωγραφική θέση στην Κρήτη, προσδίδοντας  μεγάλο πλεονέκτημα στην σχεδιαζόμενη πολεμική επίθεση κατά της Ρωσίας, της Μολδαβίας και της Σερβίας. 

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία δεν πρέπει μόνο να συνεχίσει να ενισχύει τις αεροπορικές βάσεις της στα νοτιο-δυτικά (Κριμαία Ν.Ρωσία), με κύρια αποστολή την καταστροφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του εχθρού(ΝΑΤΟ) στη νότια Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να επιβάλει αντίστοιχες πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον των εχθρών της, προκειμένου να υπονομεύσει την επιρροή τους στα Βαλκάνια. 

Η ελληνική πολεμική αεροπορία διαθέτει 156 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου F-16C/D, 22 αεροσκάφη «Mirage» 2000-5 /2000EGM /BGM, 34 αεροσκάφη F-4E PI-2000 «PHANTOM», 7  RF-4E, 40 T-2C /Τ-2Ε «Buckeye», 15 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130B /C-130H «HERKULES», 8 μεταφορικά C-27J «SPARTAN» ιταλικής παραγωγής, και 4 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως και ελέγχου EMB-145H.

Υπάρχει επίσης μοίρα αεροσκαφών VIP με δύο «Embraer» ERJ 145 και ένα «GOLFSTREAM V». Διαθέτει επίσης 11 μεταφορικά ελικόπτερα  AS-332C1 «Super Puma», 17 AB 205Α / AB-212 που κατασκευάστηκαν στην Ιταλία. 

Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 27 αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, 29 επιθετικά ελικόπτερα AH-64A / AH-64D «Apache», 15 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D «Chinook», και 95 πολλαπλών χρήσεων ελικόπτερα UH-1H, καθώς 13 ελαφρά ελικόπτερα AB-206. 

Υπάρχουν επίσης στην δύναμη του ναυτικού αεροσκάφη P-3 «Orion», ελικόπτερα S-70B «Seahawk» και ελικόπτερα  ΑΒ 212 ASW. 

Στην περίπτωση αυτή, η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή καθιστά αδύνατο  τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της ελληνικής αεροπορικής δύναμης σε όλο το μήκος των ακτών του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, έτσι ώστε η οικονομική κατάρρευση να επηρεάσει άμεσα τον στρατό στο σύνολο του σε κάποιο χρονικό διάστημα. 

Μπορούμε επίσης να αποκλείσουμε το γεγονός ότι σε περίπτωση «επαναστατικών γεγονότων» η Ελλάδα ως  χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα έχει πρόσβαση σε νατοϊκά ραντάρ και έτσι δεν θα λειτουργεί το σύστημα GPS που λειτουργεί με τα δυτικά πρότυπα. 

Λόγω αυτών των παραμέτρων η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σε μια τέτοια περίπτωση απλώς θα παύσει να υπάρχει, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος. 

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, η έως τώρα άσκηση μιας ύπουλης εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει πλήρη ικανοποίηση στην Δύση. 

Παρά την πλήρη υποταγή της «αριστερής» κυβέρνησης στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να αυξάνει τη στρατιωτική και πολιτική παρουσία της στην Ελλάδα. Κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός. 

Γιατί όμως η Δύση με τόσο ζήλο εισβάλει «ποικιλότροπος» στην Ελλάδα; 
Ας εξετάσουμε μόνο τα πιο σημαντικά κίνητρα των εχθρών της Ρωσίας για αυτές τις ενέργειες.
  1. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευνοϊκή γεωγραφική θέση στα περίχωρα της νότιας Ευρώπης, δηλαδή, ελέγχει τον εναέριο χώρο και θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Α. Μεσογείου.
  2. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια στρατιωτική σημασία για το ΝΑΤΟ ως στρατηγικό προγεφύρωμα κοντά σε Μαύρη θάλασσα, Βουλγαρία και Σερβία, καθώς και «βάση» για μελλοντικές επιχειρήσεις νατοϊκών στρατευμάτων στα Βαλκάνια.
  3. Σε σχέση με την έλευση στην εξουσία των «αριστερών» δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2015, οι επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυξήθηκαν… προσωρινά όμως όπως αποδείχθηκε.
Όλα αυτά προκάλεσαν τους φόβους του «ΝΑΤΟ» μήπως χαθεί η δεσπόζουσα θέση του στο νότο της Ευρώπης.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Ιουλίου 2015, η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» είχε γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι σε ένα χρόνο θα έκλεινε όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα και θα  εξασφάλιζε  την απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ. 

Είναι σαφές ότι η πολιτική κρίση του Ιουλίου 2015 στην Αθήνα μετά το δημοψήφισμα ήταν καλά σχεδιασμένη από τη Δύση, η οποία φοβόταν ότι η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία θα προκαλούσε καίριο πλήγμα στην συμμαχία. 

Είναι επίσης γνωστή στους κύκλους της Ουάσιγκτον η μεγάλη συμπάθεια των απλών Ελλήνων πολιτών και τα αισθήματα που τρέφουν για την Ρωσία λόγω  πολιτισμού 1000 χρόνων και ορθόδοξης θρησκείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές (OSINT), το βορειοατλαντικό μπλοκ χρησιμοποιεί τουλάχιστον επτά στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. 

Για παράδειγμα, η ναυτική βάση της Σούδας, που βρίσκεται στην Κρήτη είναι ένα από τα σημεία αναφοράς των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο. 

Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Επιχειρησιακής Κατάρτισης του Ναυτικού της Συμμαχίας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη θάλασσα (ΚΕΝΑΠ). 

Στο πλαίσιο της βάσης αυτής υπάρχει και το αεροδρόμιο του Καστελίου που δέχεται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας και των χωρών του ΝΑΤΟ. 

Η βάση στην Σούδα έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιτρέπει την υποδοχή μονάδων επιφανείας  όλων των κατηγοριών που είναι υπηρεσία στο ρωσικό ναυτικό, και αυτό δεν θα το επιθυμούσε το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση.

Η βάση έχει δυνατότητα να υποδεχθεί όλα τα μεγάλα ρωσικά πολεμικά πλοία όλων των κατηγοριών, όπως  το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov», και το βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Petr Veliky». 

Στην έξοδο του κόλπου υπάρχει πεδίο δοκιμών για υποβρύχια, και στη χερσόνησο Ακρωτηρίου πεδίο βολής πυραύλων. 

Στρατιωτική βάση υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη (αρχηγείο NDC). Πρόκειται για την έδρα του σώματος ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, το οποίο βασίζεται στο στρατιωτικό σώμα των ελληνικών στρατευμάτων. 

Το προσωπικό του αρχηγείου περιλαμβάνει εκπροσώπους των δυνάμεων ξηράς  εννέα χωρών μελών της Συμμαχίας. 

Με δεδομένη λοιπόν την άνευ προηγουμένου πίεση της Δύσης, καθώς και την ύπουλη θέση της ηγεσίας του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας, σε αυτό το στάδιο είναι αδύνατο να εντοπιστεί τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. 

Έτσι, η Ελλάδα πρέπει θα πρέπει να αναζητήσει  μια ισχυρή εθνικοπατριωτική κυβέρνηση για να την βγάλει από την στενωπό που έχει εισέλθει το ταχύτερο δυνατό. 

Χωρίς απόσυρση της Ελλάδος  από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η χώρα, στην ουσία, είναι καταδικασμένη στην εθνική καταστροφή. Όλα τα  αριστερά και δεξιά κόμματα της πατριωτικής λογικής θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενωμένο αντι-αμερικανικό μέτωπο, αλλιώς η χώρα είναι χαμένη …αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ο ελληνικός λαός», καταλήγει το άρθρο. 

Προφανώς οι Ρώσοι παρ’ όλες  τις φιλίες τους με τους Τούρκους έχουν γίνει αποδέκτες «πληροφοριών» για το μέλλον της χώρας μας, ακόμη και ως πιθανό αντάλλαγμα για την «συμμόρφωση» του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ. 

Πάντως ο Ρώσος συντάκτης μιλά για «ενδεχόμενες εξεγέρσεις» εντός χώρας και για πλήρη έλεγχο της Ελλάδος από την συμμαχία και αυτά δεν είναι καθόλου καλά σενάρια ούτε για απλή αναφορά. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.