26 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 213.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 213.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

Με την νέα τελεσίδικη δικαστική απόφαση 4369/2017 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απερρίφθη η έφεση της Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης 13695/2013 και πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή υποχρεούται να καταβάλει αμέσως 213.000€ ως αποζημίωση στην εταιρεία ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ. Το νέο ποσό προστίθεται στα 510.000€ που ήδη έχει καταβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από προηγούμενη δικαστική απόφαση, για την ίδια αιτία (για διαφορετικά χρονικά διαστήματα) και η συνολική αποζημίωση ανέρχεται πλέον στα 723.000€.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρίθηκε ένοχη από τα Διοικητικά Δικαστήρια (με επιβεβαίωση της 1ης απόφασης ήδη και από το Συμβούλιο της Επικρατείας), διότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα να εξετάσει επί σχεδόν 4 χρόνια την καταγγελία των Βιβλιοπωλείων Φλωράς, οδηγώντας την εταιρεία σε οικονομική καταστροφή εξαιτίας της παράνομης δράσης του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς πτώχευσαν το καλοκαίρι του 2015 μη αντέχοντας τον ανελέητο πόλεμο του καρτέλ, πόλεμο που έκαναν υπό την «ανοχή» (δια της παράνομης καθυστέρησης) της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καθυστέρησε να εξετάσει την καταγγελία, διευκολύνοντας στα μέγιστα την παράνομη δράση τους.

Η νέα δικαστική απόφαση αποτελεί μια ακόμα δικαίωση σε ένα άνισο αγώνα που διεξήχθη από το 2001 εναντίον του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «αρνιόταν» να κάνει το καθήκον της. Ένας αγώνας απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις σε πολλά επίπεδα, ισχυρές δυνάμεις που έκαναν ανοίκειες επιθέσεις με διαφόρους τρόπους για να μας κάμψουν το ηθικό.

Όμως η μεγαλύτερη δυστυχία είναι ότι η καταδικασμένη αμετάκλητα Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει έως σήμερα ξοδέψει σχεδόν 20.000€ για να καταθέσει και να υποστηρίξει μια πρωτοφανή αγωγή εις βάρος του Γιώργου Φλωρά με την οποία διεκδικεί το εξωφρενικό ποσό των 500.000€ ως ηθική βλάβη, για προσβολή της μέσω προσωπικού ιστολογίου (με αναρτήσεις που διάβασαν 40 άνθρωποι). Με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί ο 1ος βαθμός της εξωφρενικής αγωγής, το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή για να στηρίξει την αδιανόητη αγωγή της θα ανέλθει στα 40.000€. Σε μια προσπάθεια να «τιμωρήσει» τον πολίτη που η ίδια κατέστρεψε και στην εταιρεία του οποίου θα έχει καταβάλει έως τότε 723.000€ σαν αποζημίωση επειδή την κατέστρεψε.

723.000€ για μια ζημιά που απεδείχθη υστέρα από έναν πολυετή αγώνα απέναντι σε μια Επιτροπή Ανταγωνισμού με τεράστιους οικονομικούς πόρους, με άριστη νομική υπεράσπιση και με μια θεωρία που (όπως διατυπωνόταν από επίσημα χείλη) έλεγε ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην πάρει ο Φλωράς την αποζημίωση που διεκδικεί», προφανώς εννοώντας σε νόμιμα πλαίσια. Προφανώς τα πάντα ήταν ανεπαρκή μπροστά στην αλήθεια του εγκλήματός τους.

Και μάλλον για αυτό το λόγο επιδιώκει να ρεφάρει με αδιανόητη αγωγή 500.000€, την πρώτη αγωγή φορέα του Κράτους κατά Πολίτη για δυσφήμηση σε προσωπικό ιστολόγιο.

Συγκριτικά με τα παραπάνω, μόνο ως πταίσμα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αμέσως μόλις αποχώρησε από αυτήν, έγινε εταίρος με ειδίκευση στον ανταγωνισμό, στην δικηγορική εταιρεία που υπερασπίζεται στα αστικά δικαστήρια τους διοικούντες της βασικής εταιρείας του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου στην δίκη με τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς. Προφανώς ο πρώην αντιπρόεδρος ουδέποτε ανακατεύτηκε (άκουσε, μίλησε, συνεργάστηκε κλπ) με την υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία, μια υπόθεση που ταλάνισε την Επιτροπή Ανταγωνισμού έως τα τέλη του 2016, δηλαδή 4 μήνες πριν την αποχώρηση του, και για αυτό δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων. Ενώ δηλαδή η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και πολλά στελέχη της ασχολούνταν με την υπόθεση, εκείνος, που αντικαθιστά τον Πρόεδρο με βάση τον Νόμο, δεν άκουσε τίποτα!!

Παρότι είμαστε ευτυχείς για την δικαίωση και για την αποζημίωση, δυστυχώς το ποσό των 723.000€ για την ανικανότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα το πληρώσει ο Έλληνας πολίτης και όχι οι υπαίτιοι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος 
Πρώην νόμιμος εκπρόσωπος ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του κλεισίματος ΕΔΩShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H Eπιτροπη ανταγωνισμού είναι ο Νεοταξικος δούρειος ίππος για να διαλύσει την Ελληνική οικονομία και να αφήσει χώρο στα Καρτέλ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.