Τελευταίες αναρτήσεις

12 Αυγούστου 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πως απενεργοποιείται το τσιπάκι RFID από τις τραπεζικές κάρτες.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες τράπεζες εκδίδουν κάρτες  κατά αποκλειστικότητα με την τεχνολογία των ανέπαφων καρτών δηλαδή με τσιπάκια RFID, χωρίς να δίνουν την δυνατότητα επιλογής χωρίς RFID. 

Οι τρόποι που μπορεί κάποιος να τις απενεργοποιήσει, πέρα από το να τις τοποθετεί σε ειδικά πορτοφόλια που έχουν την ικανότητα να κόβουν τις ραδιοσυχνότητες με σειρά ευκολίας έχουμε: 

1ον Με ένα αιχμηρό αντικείμενο κόβουμε τα κυκλώματα επικοινωνίας του βασικού τσιπ (με επαφή), ώστε να μην επικοινωνεί με το ανέπαφο τσιπάκι. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και μετά το πέρας της θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τελικά είχε επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες τράπεζες εκδίδουν κάρτες  κατά αποκλειστικότητα με την τεχνολογία των ανέπαφων καρτών δηλαδή με τσιπάκια RFID, χωρίς να δίνουν την δυνατότητα επιλογής χωρίς RFID. 

Οι τρόποι που μπορεί κάποιος να τις απενεργοποιήσει, πέρα από το να τις τοποθετεί σε ειδικά πορτοφόλια που έχουν την ικανότητα να κόβουν τις ραδιοσυχνότητες με σειρά ευκολίας έχουμε: 

1ον Με ένα αιχμηρό αντικείμενο κόβουμε τα κυκλώματα επικοινωνίας του βασικού τσιπ (με επαφή), ώστε να μην επικοινωνεί με το ανέπαφο τσιπάκι. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και μετά το πέρας της θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τελικά είχε επιτυχία. 

Το κύκλωμα (καλωδίωση) που συνδέονται τα δύο τσιπ είναι γύρω από το τσιπάκι με επαφή, οπότε αν περιμετρικά χαράξουμε με δύναμη τότε θα καταστρέψουμε την επικοινωνία τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

2ον Ο δυσκολότερος τρόπος είναι να βρεθεί η θέση του ανέπαφου τσιπ και να καταστραφεί με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, η γενικότερα να γίνει μια τρύπα, ώστε να καταστραφεί ολοσχερώς.

Για να βρεθεί η θέση του χρησιμοποιούμαι ένα φακό και συνήθως βρίσκεται στο σημείο που είναι το σύμβολο του ανέπαφου. Στην συνέχεια σημειώνουμε την θέση του και μετά το καταστρέφουμε με όποιο τρόπο επιθυμούμε. 

Παρακολουθήστε το βίντεο: 

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι καταστροφής των τσιπ, αλλά δεν ενδεικνύονται γιατί είτε είναι πολύπλοκοι (με ένα πηνίο δημιουργούμε μια εκκένωση με ρεύμα τάσης περισσότερο από 250 βόλτ) είτε καταστρέφουν και το τσιπάκι με επαφή (το τοποθετούμε  μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων).

(επειδή έγραψα κάποιο σχετικό σχόλιο που μπορείτε να δείτε στην πηγή οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρόσθεσαν την παρακάτω ενότητα)
 
Διευκρινήσεις και απαντήσεις

Οι σημερινές τραπεζικές κάρτες έχουν 3 διαφορετικά συστήματα μεταφοράς δεδομένων, το 1ο είναι όπως οι πρώτες κάρτες δηλαδή με μαγνητική ταινία, το 2ο είναι το τσιπάκι με επαφή, δηλαδή την τεχνολογία που είχαν οι κάρτες μέχρι πριν λίγα χρόνια και το 3ο είναι το ανέπαφο τσιπάκι RFID, δηλαδή αυτό που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητα και είναι της τελευταίας γενιάς. Τα τρία συστήματα που αναφέραμε λειτουργούν ανάλογα το περιβάλλον που θα βρεθούν, και ποιο  θα είναι το μηχάνημα που θα τα διαβάσει.

Σκοπός μας δεν είναι η καταστροφή της τραπεζικής κάρτας αλλά η μη λειτουργία μόνο του ανέπαφου τσιπ, επειδή έχουμε δημοσιεύσει πολλαπλά κείμενα σχετικά με τις υποκλοπές αυτών, χωρίς να μπορεί να το γνωρίζει ο κάτοχος της κάρτας, αφού δεν απαιτείται η επαφή με την κάρτα αλλά η επικοινωνία με αυτή μέσω ραδιοσυχνότητας, δηλαδή απομακρυσμένα και με εξοπλισμό 15 ευρώ μπορεί ο καθένας μας να πέσει θύμα χάκερ (το προγράμματα που χακάρουν την κάρτα κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο).

Όπως αναφέρει ο φίλος μας Θάνος στο σχόλιο του, η μόνη λύση γενικά είναι να μην χρησιμοποιούμε τις τραπεζικές κάρτες, όμως η χώρα βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών, έχουμε ακόμα capital controls, αλλά και με την νέες νομοθεσίες επιβάλλουν την χρήση αγορών με κάρτες, με κύριο στόχο την κατάργηση των μετρητών, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής και της τρομοκρατίας.

Επίσης η επίτευξη έκπτωσης φόρου ή αλλιώς "αφορολόγητο" γίνεται  μονάχα με την χρήση καρτών, αλλά και οι πληρωμές για χρέη προς το δημόσιο με την χρήση καρτών ή internet banking δεν έχει χρέωση στον φορολογούμενο.

Για το "δημοκρατικό" κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβλημένη νομοθετικά η χρήση των τραπεζικών καρτών.

Τα δύο βίντεο δείχνουν πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το τσιπάκι RFID αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν και με τους δύο τρόπους υπάρχει δικλίδα ασφαλείας που διαπιστώνει αυτή την παρέμβαση στην κάρτα και την κρατά το ΑΤΜ.

Οι περισσότερες τράπεζες σήμερα δεν εκδίδουν κάρτες χωρίς το ανέπαφο, υπάρχει η δυνατότητα να ορίσει κάποιος το ποσό αγορών σε 0 Ευρώ, οπότε δεν χρειάζεται να μπει στην παραπάνω διαδικασία καταστροφής του RFID, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, αλλά με περιορισμό στις αγορές του, τόσο από το διαδίκτυο, όσο και σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα, που χρησιμοποιεί POS. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.